Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.05.2008., 16:25   #1
Fr4nZ
Premium

Fr4nZ's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Problem spajanja na mrezu preko viste pod ukljucenom enkripcijom

Pozdrav, prije par dana sam kupio računalo, i već se 2-3 dana pokušavam spojiti na internet ali bezuspješno. OS je Windows Vista Ultimate 64 bit, router Siemens SE555, wlan usb modem DWL-G122, iako ovi tehnički podatci vjerojatno neće biti potrebni, naime problem je u tome što se ne mogu spojiti na internet kada uključim enkripciju WPA/WPA2, ali kada isključim enkripciju sve radi ok, dok na računalu na kojem je instaliran Windows XP pro, sve radi super i sa uključenom enkripcijom. Siguran sam da sam sve podatke tipa password i vrsta enkripcije dobro upisao.

Fr4nZ je offline   Reply With Quote
Staro 10.05.2008., 18:43   #2
shimpa
PC Ekspert

shimpa's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
tvoja wireless kartica/driver ne podržavaju tu vrstu enkripcije. vidio sam to već sa d-linkovim usb adapterima.

naoko sve izgleda ok, čak i pokoji ping prođe ali stvar nikako ne funkcionira.

provjeri da li postoji kakav novi firmware za tvoj adapter, ili nabavi novi adapter ili spusti enkripciju/autentikaciju.
shimpa je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.05.2008., 20:58   #3
Fr4nZ
Premium

Fr4nZ's Avatar

Citiraj:
Autor shimpa Pregled postova
tvoja wireless kartica/driver ne podržavaju tu vrstu enkripcije. vidio sam to već sa d-linkovim usb adapterima.

naoko sve izgleda ok, čak i pokoji ping prođe ali stvar nikako ne funkcionira.

provjeri da li postoji kakav novi firmware za tvoj adapter, ili nabavi novi adapter ili spusti enkripciju/autentikaciju.
Instalirao sam najnovije drivere koje sam našao na d-linkovoj stranici, baš za 64 bitnu vistu. Ne mislim još kupovati novi adapter jer mi je ovaj služio dosta dugo i poprilično dobro. Ja mislim da je 100 % problem u visti, da nešto tamo trebam uključiti/isključiti kako bi ovo proradilo, jer kako sam i naveo na računalu sa windowsima xp je sve radilo super.

Staro 10.05.2008., 21:21   #4
RisingPower
čudovište

RisingPower's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Autor Fr4nZ Pregled postova
Ja mislim da je 100 % problem u visti, da nešto tamo trebam uključiti/isključiti kako bi ovo proradilo, jer kako sam i naveo na računalu sa windowsima xp je sve radilo super.
Slažem se s tobom, problem je u Visti i trebaš ju deinstalirati kako bi sve proradilo. Nego, zar nemaš neki utility za taj wlan? :S
Staro 10.05.2008., 21:57   #5
shimpa
PC Ekspert

shimpa's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
ne moraš ti ništa napraviti hehe. niti ja kažem da je 100% tako (dapače, da bar ne morao mijenjati išta). samo prenosim svoja iskustva.
shimpa je offline   Reply With Quote
Staro 11.05.2008., 00:12   #6
Fr4nZ
Premium

Fr4nZ's Avatar

Citiraj:
Autor RisingPower Pregled postova
Slažem se s tobom, problem je u Visti i trebaš ju deinstalirati kako bi sve proradilo. Nego, zar nemaš neki utility za taj wlan? :S
Vista mi se za sada čini dobra, ovo je jedini problem na koji sam naišao, imao sam program koji sam dobio uz cd od d-linkovog modema, ali on ne radi na visti , pa sam morao skinuti s d-linkove stranice posebne drivere za 64 bitnu vistu. Uglavnom nekako mi se čini kako ovo ne bi trebao biti velik problem, jer dobro je bar što se mogu uopće spojiti, i veza je dobra, samo me ta enkripcija zeza, sad valjda ima nešto što spriječava spajanje kada se uključi ta enkripcija.

Citiraj:
Autor shimpa Pregled postova
ne moraš ti ništa napraviti hehe. niti ja kažem da je 100% tako (dapače, da bar ne morao mijenjati išta). samo prenosim svoja iskustva.

Mislim da si malo preoštro shvatio onaj moj komentar, ponudio si mi dobre odgovore, samo što sam već 2-3 dana proveo gledajući po internetu i shvatio kako sigurno nije problem u hardweru već u visti samo neznam kako to riješiti, prvi put se koristim vistom pa mi se sve još čini nekako komplicirano, iako je ona napravljena sigurno da olakša korištenje windowsa, barem se tako čini po lijepom grafičkom sučelju, i slobodno prenosi svoja iskustva, zahvalan sam ti na tome, ako nisi ponudio odgovor meni možda će baš taj odgovor pomoći nekome tko će jednog dana imati sličnih problema kao ja sada. Iako pretpostavljam da ne predstavlja nekakvu opasnost ne imati enkripciju, jer domet tih wlan adaptera baš i nije toliko velik, bar ovog kojeg ja imam, osim ako naravno netko ima nekakvu dodatnu antenu. Uglavnom htio bih staviti tu enkripciju što prije jer mi se jednom davno već netko bio spojio a to nebi ni skužio da mi taj susjed nije rekao da se spojio meni na router , tako da od tada koristim enkripciju.

Staro 11.05.2008., 12:46   #7
RisingPower
čudovište

RisingPower's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Citiraj:
Iako pretpostavljam da ne predstavlja nekakvu opasnost ne imati enkripciju
Ajme u kakvoj ti zabludi živiš... WEP je slaba i zastarjela zaštita koju uopće nije problem probiti, a nedostatak bilo kakve zaštite je prava pozivnica raznim parazitima iz susjedstva da kradu tvoj promet, usporavaju ti vezu i nabiju ogroman račun.
Staro 12.05.2008., 17:04   #8
Fr4nZ
Premium

Fr4nZ's Avatar

Citiraj:
naime problem je u tome što se ne mogu spojiti na internet kada uključim enkripciju WPA/WPA2
Citiraj:
Autor RisingPower Pregled postova
Ajme u kakvoj ti zabludi živiš... WEP je slaba i zastarjela zaštita koju uopće nije problem probiti
Bolje živjeti u zabludi nego u neznanju. Problem sam uglavnom riješio jer sam u postavkama od routera morao baš odabrati WPA2 PSK enkripciju a ne WPA2-PSK/WPA-PSK, mislio sam da WPA2-PSK/WPA-PSK vrijedi i za WPA2 i za WPA, ali očito to ne vrijedi za vistu. Hvala svima koji su sudjelovali i pokušali pomoći, možete lockati temu.

Zadnje izmijenjeno od: Fr4nZ. 12.05.2008. u 23:59.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno