![]() |
Problem spajanja na mrezu preko viste pod ukljucenom enkripcijom
Pozdrav, prije par dana sam kupio računalo, i već se 2-3 dana pokušavam spojiti na internet ali bezuspješno. OS je Windows Vista Ultimate 64 bit, router Siemens SE555, wlan usb modem DWL-G122, iako ovi tehnički podatci vjerojatno neće biti potrebni, naime problem je u tome što se ne mogu spojiti na internet kada uključim enkripciju WPA/WPA2, ali kada isključim enkripciju sve radi ok, dok na računalu na kojem je instaliran Windows XP pro, sve radi super i sa uključenom enkripcijom. Siguran sam da sam sve podatke tipa password i vrsta enkripcije dobro upisao.
|
tvoja wireless kartica/driver ne podržavaju tu vrstu enkripcije. vidio sam to već sa d-linkovim usb adapterima.
naoko sve izgleda ok, čak i pokoji ping prođe ali stvar nikako ne funkcionira. provjeri da li postoji kakav novi firmware za tvoj adapter, ili nabavi novi adapter ili spusti enkripciju/autentikaciju. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
ne moraš ti ništa napraviti hehe. niti ja kažem da je 100% tako (dapače, da bar ne morao mijenjati išta). samo prenosim svoja iskustva.
|
Citiraj:
Citiraj:
:) Mislim da si malo preoštro shvatio onaj moj komentar, ponudio si mi dobre odgovore, samo što sam već 2-3 dana proveo gledajući po internetu i shvatio kako sigurno nije problem u hardweru već u visti samo neznam kako to riješiti, prvi put se koristim vistom pa mi se sve još čini nekako komplicirano, iako je ona napravljena sigurno da olakša korištenje windowsa, barem se tako čini po lijepom grafičkom sučelju, i slobodno prenosi svoja iskustva, zahvalan sam ti na tome, ako nisi ponudio odgovor meni možda će baš taj odgovor pomoći nekome tko će jednog dana imati sličnih problema kao ja sada. Iako pretpostavljam da ne predstavlja nekakvu opasnost ne imati enkripciju, jer domet tih wlan adaptera baš i nije toliko velik, bar ovog kojeg ja imam, osim ako naravno netko ima nekakvu dodatnu antenu. Uglavnom htio bih staviti tu enkripciju što prije jer mi se jednom davno već netko bio spojio a to nebi ni skužio da mi taj susjed nije rekao da se spojio meni na router :stoopid:, tako da od tada koristim enkripciju. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:50. |