|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Mod Fortrona 350w PNF, da ili ne???
Buduci da je stari vent u njemu postao glasan kupio sam glacial tech 19 db, stavio ga umjesto yate loon-a i necujem neku bajnu razliku... Moje pretpostavke su da ventilator u napajanju radi na 12v trenutno, i ako se ne varam taj model fortrona nema regulaciju ventilatora... Da li bi bilo mudro taj vent u napajanju spojiti umjesto 12 na 7V? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
uzmi Chieftec AF-1225S u Ve-milu za 40kn i spoji ga na molex na 7V... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Imam u HTPCu jednog Fortrona 350W, nisam ga još rastavljao. Mislim da njegov 120mm nebi startao na 7V, a ako i bi morao bi ga spajat na ove izode iz napajanja! Mislim da je najpametnije nać vent koji se @12v vrti ~900rpm, a to je ako se nevaram Glacial. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Uzeo sam glacial tech za 42 kn, neda mi se bas opet davat 4 banke za drugi ![]() Citiraj:
![]() U kompu imam ventove na procu i na grafi koji su gotovo necujni ljudskom uhu, npr. kada ih iskljucim i ostavim samo vent u napajanju nema razlike u smanjenju buke... Jedino se znaci cuje napajanje... Nije to neka buka koju covjek nemoze podnest ali nekome poput mene bi bilo ljepše bez te buke ![]() EDIT: ustekao sam ga na 7V molex i napredak je poprilicno dobar, i otkrio sam da je u necemu drugome problem... moguce da su hard diskovi, radi se 2 seagatea... idem probat upalit pc bez diskova pa javim napredak... EDIT 2: Stvar je u diskovima na moju zalost ![]() Nešto više o modu: Ukupna cijena: 42 kn Trajanje: 10 minuta profesionalci, 25 minuta laici Otvorite napajanje, prerežite žice od starog yate loon venta i izolirajte ih izolir trakom naravno ![]() ![]() Neka moja zapažanja: Razlika u buci je osjetno niža kada se ventilator spusti sa 12 na 7V, dok je razlika u puhanju na ruku neznatno manja i grijanje napajanja je nesto vise na dodir ruke, mozda par stupnjeva, idealna stvar bi bila da sada taj ventilator spojim na potenciometar neki da si stalno mogu rihtati brzinu vrtnje... Definitivno isplativa investicija ![]() Razmisljam sada da li da napravim nesto za utisavanje diskova jer bi se poprilicno grijali ako ih hermeticki zatvorim a to mi nije u interesu... Jedino da kupim jednog novog, ako imate kakve preporuke, vičite ![]() Zadnje izmijenjeno od: marko_1. 06.05.2008. u 21:04. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
tak sam i ja,samo prerezao zice,maknuo vent.stavio nowi na fan mate spojio i idess :P |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Ja sam na svom chiefu 400W samo vent spojio na potenciometar.Samo ja nisam rezao zice, nego sam otpojio konektor od venta. Dobio sam poprilicno na tisini, ali onda sam cuo seagate. (bucna 7200.7 serija) Damn, al je bucan.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|