|
![]() |
#1 |
doktor, trekkie, amd-ovac
Datum registracije: Sep 2003
|
s939-pitanjce
Zna li itko kada će se to moći kupiti ovdje?Mislim na fx-e i 64-orke. Sad je 64 na DC-u, ali ima manje cachea.Dakle, kada i-mislite li da je veći dobitak od 1Mb cache ili od DC s upola manje cachea?Ja sam vidio mješovite rezultate, ali nekako mi se čini da je DC bolji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
cache ti je povijesno manje bitan na athlonima... tak je bilo prije, tak je i sad s 64-om. dakle, DC je korisniji. kada ce se pojaviti kod nas? tko zna, mi jos nismo dobili nista na test, a ducani uvijek kasne za tim jos dodatno...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Da, tak ispada... Iako ja osobno sumnjam da je problem s yieldom tih procova. Meni se vise cini da je launch forsan prije nego kaj je skvadra sredila ploce.... Drugi problem je cijena tih procova.... uff uff
![]() |
#5 | |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
![]()
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
Datum registracije: Jan 2004
|
ma baš se pitam kamo i ko vodi te u AMD-u !? tek im je dobro krenulo s Bartonima , pa Mobile 64 i FX , a odmah su se distancirali od "raje" i nabili lude cjene tako da te CPU malo ljudi kupuje. umjesto da sada forsiraju niske cjene da uzmu tržište i da se "ukopaju" u mala i srednja poduzeča i stvore image solidnih računala za sitne pare , oni su odmah lupili u plafon gdje puca i INTEL.. mislim da če se opet spustiti na niske grane i grcanje u minusima , ako ne spuste cjene i 64 i FX pogotovu FX-ica jer ako sada zakoče prodaju ljudi budu ostali ili na starim Bartonima ili će preči na INTELE..neče INTEL dugo biti u "opijen" i brzo će i on ubaciti svog pulena , i mislim da to više neće biti s onim ludim cjenama od 1000$ za jedan CPU .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Zašto kažeš da je AMD lupio lude cijene procovima FX i 64-tvorke. Pa Intel traži za svoje procove iste pare pa ako oni neće smanjit cijene a nude slabiji i sporiji proc nema razloga da AMD to čini. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Banned
|
pa usporedi cijenu po ...snazi CPU, mene ne zanima tehnologija kao napredak , več snaga mjerena ..kako ko hoče i omjer uloženo dobiveno FX ne vredi tih para , a ni 64 , kada je lošiji od mobilca kad ga klokneš , a on se ne da ! to je paradox ....hebeš FX ako je 20% jači od mobilca , ako je i toliko !? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
E da koja je to najbitnija mogućnost i koju verziju Linuxa imaš??? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
|
Citiraj:
Mandrake 10.Nemam još 64bita, ali idem prema tome.Samo rekompajliranje svog izvornog koda već prilagodi sofver.Kompletan kernel, pa i sav softver ide u 64 bita tako. Ako još driveri krenu, biti će jako dobro.Vidio sam negdje primjer najobičnije komprsije, tj utilitya koj je poluoptimiziran za 64bita-dobitci su bili strašni.Ako se dizajnira otpočetka s tim na umu, koliko će npr encoding potencijalno profitirati?Sve će profitirati, samo treba vremena.To je sigurna budućnost.sami enginei, rendering software, kompajleri...dobitci su sigurni. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Banned
|
pa dobro bre čoveče koliko npr. gigaflopsova ima FX pa to usporedi s naracanim Mobilcem i uzmi također omjer cjene , i možeš li to logično iskalkulirati .. a software će se prilagoditi....ali neče biti đabe ..., a ovog "našeg 32" ima na svakom čošku FX je dobar i najbolji u klasi , ali dati za njega 5× više nego za Mobilca , a ima s 32 bita tek malo bolje perfomase od mobilca na 2,5 GHz ...bacanje novaca ..., a to što če on odvaliti brda kada dođe software ...slobodno zakači mačku o rep..do tog softwarea nečeš doći kod pirata za po kune... ja bih si uzeo sutra FX da se dobije memorija i cpu i ploča samo 2×skuplje od ekvivalentne 32 bitne , samo Gflopsi me zanimaju , a ne što bi trebalo biti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
|
Citiraj:
i tako je većina na win only.Tu se neće skoro vidjeti nešto od tih prednosti.Mislim da usporedba uopće nije dobra, jer to su potpuno druge klase cpu-a.Ovaj cpu nije za one koji traže 32 bitni bang for buck, to je očito. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|