PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   s939-pitanjce (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=10786)

dr.fiksi 11.06.2004. 11:26

s939-pitanjce

Zna li itko kada će se to moći kupiti ovdje?Mislim na fx-e i 64-orke.
Sad je 64 na DC-u, ali ima manje cachea.Dakle, kada i-mislite li da je veći dobitak od 1Mb cache ili od DC s upola manje cachea?Ja sam vidio mješovite rezultate, ali nekako mi se čini da je DC bolji.

ozren 11.06.2004. 12:59

cache ti je povijesno manje bitan na athlonima... tak je bilo prije, tak je i sad s 64-om. dakle, DC je korisniji.

kada ce se pojaviti kod nas? tko zna, mi jos nismo dobili nista na test, a ducani uvijek kasne za tim jos dodatno...

dr.fiksi 11.06.2004. 23:29

Citiraj:

Originally posted by ozren
cache ti je povijesno manje bitan na athlonima... tak je bilo prije, tak je i sad s 64-om. dakle, DC je korisniji.

kada ce se pojaviti kod nas? tko zna, mi jos nismo dobili nista na test, a ducani uvijek kasne za tim jos dodatno...

Hvala.To je jedan close to paper launch.

ozren 12.06.2004. 09:56

Da, tak ispada... Iako ja osobno sumnjam da je problem s yieldom tih procova. Meni se vise cini da je launch forsan prije nego kaj je skvadra sredila ploce....

Drugi problem je cijena tih procova.... uff uff

Isus 12.06.2004. 12:22

Citiraj:

Originally posted by ozren

Drugi problem je cijena tih procova.... uff uff

da jedno 5000 kuna samo za proc...:eek:

dr.fiksi 12.06.2004. 16:08

Citiraj:

Originally posted by Isus
da jedno 5000 kuna samo za proc...:eek:
AMD kreće intelovim stopama.Bolje to nego bankrot ovako dobre firme.Da li oni realno vrijede toliko?Naravno da ne, ali to sad nije bitno.

tigman 13.06.2004. 20:17

ma baš se pitam kamo i ko vodi te u AMD-u !?
tek im je dobro krenulo s Bartonima , pa Mobile 64 i FX , a odmah su se distancirali od "raje" i nabili lude cjene tako da te CPU malo ljudi kupuje.
umjesto da sada forsiraju niske cjene da uzmu tržište i da se "ukopaju" u mala i srednja poduzeča i stvore image solidnih računala za sitne pare , oni su odmah lupili u plafon gdje puca i INTEL..
mislim da če se opet spustiti na niske grane i grcanje u minusima , ako ne spuste cjene i 64 i FX pogotovu FX-ica jer ako sada zakoče prodaju ljudi budu ostali ili na starim Bartonima ili će preči na INTELE..neče INTEL dugo biti u "opijen" i brzo će i on ubaciti svog pulena , i mislim da to više neće biti s onim ludim cjenama od 1000$ za jedan CPU ..

Freek 13.06.2004. 20:36

Zašto kažeš da je AMD lupio lude cijene procovima FX i 64-tvorke.
Pa Intel traži za svoje procove iste pare pa ako oni neće smanjit cijene a nude slabiji i sporiji proc nema razloga da AMD to čini.

tigman 13.06.2004. 20:44

pa usporedi cijenu po ...snazi CPU, mene ne zanima tehnologija kao napredak , več snaga mjerena ..kako ko hoče i omjer uloženo dobiveno
FX ne vredi tih para , a ni 64 , kada je lošiji od mobilca kad ga klokneš , a on se ne da !
to je paradox ....hebeš FX ako je 20% jači od mobilca , ako je i toliko !?

Freek 13.06.2004. 20:48

Citiraj:

Originally posted by tigman
pa usporedi cijenu po ...snazi CPU, mene ne zanima tehnologija kao napredak , več snaga mjerena ..kako ko hoče i omjer uloženo dobiveno
FX ne vredi tih para , a ni 64 , kada je lošiji od mobilca kad ga klokneš , a on se ne da !

he ,he pa di je glava da uspoređuješ mobilca i FX proc pa FX ga pomete da to nije normalno šta ti čovječe.Ti gledaš takt gledaj ovo da proc AMD-FX53 koji radi na 2.4Ghz pregazi Pentiuma na 3.4Ghz pa ti gledaj MHz to je prošlost FX je daleko najjači procesor na tržištu zato ne lupetaj.

dr.fiksi 13.06.2004. 20:51

Citiraj:

Ima li mobilac(barton) 64bit podršku?Krivo je kad ljudi uspoređuju nešto, ne uzevši u obzir najbitniju mogućnost.Iako ona još sada nije potpuno korisna...pod linuxom već "dere" naveliko.

Freek 13.06.2004. 20:55

Citiraj:

Originally posted by dr.fiksi
Ima li mobilac(barton) 64bit podršku?Krivo je kad ljudi uspoređuju nešto, ne uzevši u obzir najbitniju mogućnost.Iako ona još sada nije potpuno korisna...pod linuxom već "dere" naveliko.
mislim da je AMD izbacio 64 procove za Laptope.
E da koja je to najbitnija mogućnost i koju verziju Linuxa imaš???

dr.fiksi 13.06.2004. 21:03

Citiraj:

Originally posted by Freek
mislim da je AMD izbacio 64 procove za Laptope.
E da koja je to najbitnija mogućnost i koju verziju Linuxa imaš???

Mandrake 10.Nemam još 64bita, ali idem prema tome.Samo rekompajliranje svog izvornog koda već prilagodi sofver.Kompletan kernel, pa i sav softver ide u 64 bita tako.
Ako još driveri krenu, biti će jako dobro.Vidio sam negdje primjer najobičnije komprsije, tj utilitya koj je poluoptimiziran za 64bita-dobitci su bili strašni.Ako se dizajnira otpočetka s tim na umu,
koliko će npr encoding potencijalno profitirati?Sve će profitirati, samo treba vremena.To je sigurna budućnost.sami enginei, rendering software, kompajleri...dobitci su sigurni.

tigman 13.06.2004. 23:27

pa dobro bre čoveče koliko npr. gigaflopsova ima FX pa to usporedi s naracanim Mobilcem i uzmi također omjer cjene , i možeš li to logično iskalkulirati ..
a software će se prilagoditi....ali neče biti đabe ..., a ovog "našeg 32" ima na svakom čošku

FX je dobar i najbolji u klasi , ali dati za njega 5× više nego za Mobilca , a ima s 32 bita tek malo bolje perfomase od mobilca na 2,5 GHz ...bacanje novaca ..., a to što če on odvaliti brda kada dođe software ...slobodno zakači mačku o rep..do tog softwarea nečeš doći kod pirata za po kune...

ja bih si uzeo sutra FX da se dobije memorija i cpu i ploča samo 2×skuplje od ekvivalentne 32 bitne , samo Gflopsi me zanimaju , a ne što bi trebalo biti...

dr.fiksi 14.06.2004. 13:31

Citiraj:

pa dobro bre čoveče koliko npr. gigaflopsova ima FX pa to usporedi s naracanim Mobilcem i uzmi također omjer cjene , i možeš li to logično iskalkulirati ..
a software će se prilagoditi....ali neče biti đabe ..., a ovog "našeg 32" ima na svakom čošku

FX je dobar i najbolji u klasi , ali dati za njega 5× više nego za Mobilca , a ima s 32 bita tek malo bolje perfomase od mobilca na 2,5 GHz ...bacanje novaca ..., a to što če on odvaliti brda kada dođe software ...slobodno zakači mačku o rep..do tog softwarea nečeš doći kod pirata za po kune...

ja bih si uzeo sutra FX da se dobije memorija i cpu i ploča samo 2×skuplje od ekvivalentne 32 bitne , samo Gflopsi me zanimaju , a ne što bi trebalo biti...

Potzpuno razumljivo.Naravno, to nije proc za sve.Ako govoriš isključivo o 32 bitnim mogućnostima, mislim, da se uopće ne isplati.Ipak, ako se uzme u obzir ono što sam gore rekao, i to se koristi...priča je drukčija.Potrncijalni dobitci, npr za kompresiju mogu biti ogromni, ekodiranje/dekodiranje, en(de)kripcija...
i tako je većina na win only.Tu se neće skoro vidjeti nešto od tih prednosti.Mislim da usporedba uopće nije dobra, jer to su potpuno druge klase cpu-a.Ovaj cpu nije za one koji traže 32 bitni bang for buck, to je očito.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:41.