|
![]() |
#1 |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
POmagajte u ventiliranju diskova
Evo vec sam bio napisao ovaj post al iz nekog razloga se nije pojavio na forumu... enivejz... radi se u GMC F-11 kucistu, unutra matx ploca, matx napajanje, 1 gb rama i celeon s775 2 ghz... i 4 diska... slika je ovakva... ![]() i sad kako da ja rijesim hladjenje diskova obzirom da su mi neki i na 50-ak stupnjeva? mislio sam 2 varijante: 1. da skinem veliki kavez i stavim neki koji ce drzat diskove okomito... onda na donjoj strani kucista izsvrdlam rupu za 12 cm vent koji ce pukat kroz te diskove... a za ova dva gornja diska jedan vent ispred njih koji ce puhat prema napajanju... 2. da sve diskove stavim okomito, i metnem po jedan vent iznad i ispod njih... pa da jedan puse kroz diskove a drugi vuce taj zrak van... kaj bi vi preporucili? mozda neku trecu ideju? imam jos mjesta za jedan vent ispod napajanja sa straznje strane kucista... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Ja bi ti preporucio da kupis neko malo bolje kuciste bez napajanja i sve prebacis unutra. Ovo su sve neka polurjesenja.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
ja bi to svejedno ostavio u ovom, tako da mi treba to neko polurjesenje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
U nacelu, ionako ti je svejedno, sve i da kupis novo kuciste u consumers cijenovnom rangu, dobio bi istu stvar koju mozes postici i s ovime - forsirano strujanje zraka ventilatorima preko vrucih zona - sto u nacelu nije lose samo po sebi, ali dugotrajno povecava mogucnost kvara i eventualni downtime (ventilator je ipak elektromehanicka komponenta sklona prljanju koje reducira performanse hladjenja i stvara buku, uz nezaobilazno trosenje) te stvara dodatnu buku i turbulenciju u kucistu. Iako na prvi pogled to tako ne zvuci, drugim rjecima - ne trebas previse komplicirati, nabij ventilator(e) tamo gdje su ti diskovi i uzivaj. ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|