|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Apr 2006
|
Otisla graficka?
evo neko mi zakljucao temu bez ikakvog objasnjenja procita san pravila i ne vidim da sam neko od njih prekrsija stavicu opet i molio bi da se opet ne zakljuca jer me stvarno muci ovaj problem pa nek mi neko rece di sam falija da popravim. vec duze vrimena imam problema s komjuterom a sumnjam na graficku koju imam GeForce 7900 GT. cim pokrenem neku iti malo zahtjevniju igricu po ekranu se pocmu pojavljivati linije u svim smjerovima preko cjelog ekrana, obicno prolece kroz neke istaknutije objekte u screenu. evo sad ponovo usao u igru da napravim screen da pokazem o cemu se radi i ono sve uredu, valjda triba vrimena da se graficka prigrije. također se pojavljuju i nekakva titranja slike i promjene boja u prozirniju nijansu. također mi komp zna blokirat kad igram neku igru i onda sa ctrl+esc izadjem da bi nesto pogledao na netu, onda sve poludi, pocmu se minjat rezolucije, raznorazne sarene crte po ekranu, i nemogu nista nego turn off komp, pricekat 5-6 min i opet pokrenit. sad neznam sta je u pitanju, da nije mozda maticna? jednom mi se dogodilo da kad upalim komp nece da pokrene windowse i sve crno, i u kutiji zuji na prekide. nađem po razmaku zujanja da se radi o ramu, otvorim kutiju i kekse rama prebacim u druge slotove i onda je sve radilo ok. ljudi pomagajte ne znam sta da radim, cim mi se sranje opet dogodi stavit cu screen da vidite o cemu se radi Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 10.04.2008. u 19:34. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
1. napiši cijelu konfiguraciju 2. imao sam isti problem sa CoD2 i X800 serijom kartica,i riješio sam to stavljanjem patcha na igru i omega drivera na karticu.. tako da ne mora biti da je do kartice.. 3. jako lako može biti upravo do sprčkanih drivera,odnosno XP-a.. ..e sad...ovo zujanje me malo plaši,to se obično događa ili kod žešćeg overclocka,ili kad RAM-i ne sjednu dobro u svoj slot..tako se lako i nešto skuri..pa valja biti izrazito oprezan... Ako sve radi dobro kad se RAM-i prebace,možda je i u matičnoj problem,koliko memorije imaš? Često neke MBO ne žele raditi ispravno kad su svi memorijski slotovi popunjeni...uzmi i to u obzir... ..da sumiram..kreni od drivera,za početak..ako si RAM-e ispravno ubacio..i čuo se onaj famozni klik..ako imaš 4 utora..stavi u 2 i 4...nemoj 1 i 3..za početak.. ako imaš 3..stavi u 2 i 3.....u one dalje od proca.. druga stvar..probaj obaviti jedan temeljiti reinstall XP-a na friško formatiranom disku..to u 90% slučajeva pomaže..i onda prvo znaš i sam..MBO driveri pa sve ostalo..čak i VGA zadnje..ako je ikako moguće..zadnji DirectX...pa probaj opet.. javi kako je prošlo...meni je to pomagalo do sada..ako neće,bar smo SW dio eliminirali..može biti onda kasnije svašta..pa i PSU..ali prvo rješimo XP i drivere.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Banned
|
Otisla graficka ?????
evo i odgovora thedreamu: 1.konfiguracija je: AMD Athlon64 BOX 3500+, grafa point of view GF 7900 GT 256MB, maticna Epox 9NPA s939, 2 x DDR 1GB PC 3200 (400mhz), napajanje Chieftec power suplie 400w. ldc monitor samsumg 930bf sta se tice rama bili su u prva 2 slota, nakon greske probao sam sa samo jednim keksom prvo u prvom pa u drugom slotu i zakljucio da drugi slot nevalja pa sam prebacio u treci. imam 4 slota. dali da reinstaliram drivere bez reinstalacije windowsa i jeli ona neophodna? Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 10.04.2008. u 19:35. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Dec 2007
|
kao sto su meni rekli malo prije uzmi grafu i ostale komponente na koje sumljaš do frenda i ljepo ispromavajte sve dogot ne nađete grešku. to če ti po mom mišljenu biti najjednostavnije....i isplativije nego da ga vozišu servis... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ja sam zaključao jer su informacije o problemu bile nepotpune (objašnjenje imaš u pravilima foruma i postanja). Sad je sve OK. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |