PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Otisla graficka? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=104111)

Kupus 10.04.2008. 14:16

Otisla graficka?

evo neko mi zakljucao temu bez ikakvog objasnjenja procita san pravila i ne vidim da sam neko od njih prekrsija stavicu opet i molio bi da se opet ne zakljuca jer me stvarno muci ovaj problem pa nek mi neko rece di sam falija da popravim.

vec duze vrimena imam problema s komjuterom a sumnjam na graficku koju imam GeForce 7900 GT. cim pokrenem neku iti malo zahtjevniju igricu po ekranu se pocmu pojavljivati linije u svim smjerovima preko cjelog ekrana, obicno prolece kroz neke istaknutije objekte u screenu. evo sad ponovo usao u igru da napravim screen da pokazem o cemu se radi i ono sve uredu, valjda triba vrimena da se graficka prigrije. također se pojavljuju i nekakva titranja slike i promjene boja u prozirniju nijansu. također mi komp zna blokirat kad igram neku igru i onda sa ctrl+esc izadjem da bi nesto pogledao na netu, onda sve poludi, pocmu se minjat rezolucije, raznorazne sarene crte po ekranu, i nemogu nista nego turn off komp, pricekat 5-6 min i opet pokrenit. sad neznam sta je u pitanju, da nije mozda maticna? jednom mi se dogodilo da kad upalim komp nece da pokrene windowse i sve crno, i u kutiji zuji na prekide. nađem po razmaku zujanja da se radi o ramu, otvorim kutiju i kekse rama prebacim u druge slotove i onda je sve radilo ok. ljudi pomagajte ne znam sta da radim, cim mi se sranje opet dogodi stavit cu screen da vidite o cemu se radi

thedream 10.04.2008. 14:37

1. napiši cijelu konfiguraciju

2. imao sam isti problem sa CoD2 i X800 serijom kartica,i riješio sam to stavljanjem patcha na igru i omega drivera na karticu.. tako da ne mora biti da je do kartice..

3. jako lako može biti upravo do sprčkanih drivera,odnosno XP-a..

..e sad...ovo zujanje me malo plaši,to se obično događa ili kod žešćeg overclocka,ili kad RAM-i ne sjednu dobro u svoj slot..tako se lako i nešto skuri..pa valja biti izrazito oprezan...

Ako sve radi dobro kad se RAM-i prebace,možda je i u matičnoj problem,koliko memorije imaš? Često neke MBO ne žele raditi ispravno kad su svi memorijski slotovi popunjeni...uzmi i to u obzir...

..da sumiram..kreni od drivera,za početak..ako si RAM-e ispravno ubacio..i čuo se onaj famozni klik..ako imaš 4 utora..stavi u 2 i 4...nemoj 1 i 3..za početak..

ako imaš 3..stavi u 2 i 3.....u one dalje od proca..

druga stvar..probaj obaviti jedan temeljiti reinstall XP-a na friško formatiranom disku..to u 90% slučajeva pomaže..i onda prvo znaš i sam..MBO driveri pa sve ostalo..čak i VGA zadnje..ako je ikako moguće..zadnji DirectX...pa probaj opet..

javi kako je prošlo...meni je to pomagalo do sada..ako neće,bar smo SW dio eliminirali..može biti onda kasnije svašta..pa i PSU..ali prvo rješimo XP i drivere..:zdero::beer:

Kupus 10.04.2008. 18:34

Otisla graficka ?????

evo i odgovora thedreamu:

1.konfiguracija je: AMD Athlon64 BOX 3500+, grafa point of view GF 7900 GT 256MB, maticna Epox 9NPA s939, 2 x DDR 1GB PC 3200 (400mhz), napajanje Chieftec power suplie 400w. ldc monitor samsumg 930bf

sta se tice rama bili su u prva 2 slota, nakon greske probao sam sa samo jednim keksom prvo u prvom pa u drugom slotu i zakljucio da drugi slot nevalja pa sam prebacio u treci. imam 4 slota.

dali da reinstaliram drivere bez reinstalacije windowsa i jeli ona neophodna?

honored 10.04.2008. 19:08

kao sto su meni rekli malo prije uzmi grafu i ostale komponente na koje sumljaš do frenda i ljepo ispromavajte sve dogot ne nađete grešku. to če ti po mom mišljenu biti najjednostavnije....i isplativije nego da ga vozišu servis...

domy_os 10.04.2008. 19:37

Ja sam zaključao jer su informacije o problemu bile nepotpune (objašnjenje imaš u pravilima foruma i postanja). Sad je sve OK. ;)

Kupus 10.04.2008. 20:47

Citiraj:

Autor honored (Post 998140)
kao sto su meni rekli malo prije uzmi grafu i ostale komponente na koje sumljaš do frenda i ljepo ispromavajte sve dogot ne nađete grešku. to če ti po mom mišljenu biti najjednostavnije....i isplativije nego da ga vozišu servis...

ma nije problem u isplativosti vec mi ovo kida zivce, isti bi ga tren odnija na servis kad bi zna da ce problem rjesit cjena nije bitna. jednom sam ga nosio na servis, tad je jos bio pod garancijom ali papci nisu rjesili problem, kazu da ne znaju sta mu je a ja virujem da se prave blesavi da ne moraju dat novi dio:fuming:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:56.