|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2004
|
![]() Cuo sam da ATI ima uzasno lose drajvere i da sa ATI-jevim grafičkama nću moći pola igrica igrati jer neće drajveri odgovarat ili će grafička jednostavno nepodnositi tu igricu!Za razliku od ATI-ja,NVidijine gravičke će puno bolje podnositi to sve bolje. Sta mislite o tome?Jeli to istina? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Night shift
Datum registracije: Jul 2002
|
1. Odabir je stvar navike i preferiranja pojedine firme 2. Ati je u zadnje 2g. dosta popravio drivere, a NVIDIA je imala loših serija (v. 40.xx). Ja imam trenutno GF4 i da sad kupujem uzeo bih ATI-ja. Ako tražiš grafičku do 1300kn (170-180€) preporučujem Ati Radeon 9600XT. Što se tiče drivera i igrica problemi postoje na obje strane, ali to je više stvar neoptimiziranih i poludovršenih igrica. Nvidia ima malu prednost kod nekih starih naslova (Q3, JK2) i kad se ne koristi Antialiasing (AA) i Aniso.Filtering. Ati manje gubi na performansama s uključenim AA i ima bolje pixel shadere (kvaliteta slike kod ATI je malo bolja). Ima i još razlika, ali ovo su one bitne. Naravno to važi za kartice koje su trenutno dostupne. Kad izađe NV40 i ATI-jev R420 možda se neke stvari promijene.
"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again." --uoɥʇʎd ʎʇuoɯ-- |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
U ovom (baš sada ovog trenutka) momentu, bolje su ATI kartice, ovo sa šit driverima ti je rekao neko ko ne prati zbivanja ili je malo zadrt. Ako sada uzimaš ili 9600XT ili 9800SE(pa ju modaš u Pro) ili 9800Pro(ako imaš para) |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
nemam kaj napisati
Datum registracije: May 2003
|
Koliko novca misliš odvojiti za grafičku? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
Neznam koliko se FX5900XT uspješno moda u FX5950, ukoliko je mogućnost velika onda čak nVidija sam kaj ona vuče struje ko blesava.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
po mom mišljenu najbolji omjer cijene/performanse ima 5900xt te ju i sam planiram uzeti što prije što se overclock-a tiče jedan član na forumu svoju leadtekicu vrti na 500/900 što je i više nego odlično za 1500-1600KN jedini rezultati flešanja 5900xt u 5950 su ili spržena kartica ili sve radi ok do učitavanja windowsa...puno sam tražio po netu i koliko sam skužio nitko nije uspio modati msi-jevku,leadtek-icu ili gainward-icu "GS" u 5950 ako ne planiraš oc onda je 9600xt možda bolji izbor zbog niže cijene i podjednakih performansi,ali imati 5900xt i ne oc ju je GRIJEH ![]() inače čitao sam pozitivne review-e o eVGA 5900SE (njihova oznaka za 5900XT) kojoj je memorija dignuta i stabilno radila na 920 !!! ali nema je kod nas za kupit ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Ja sam bio okorjeli druker NVIDIE , dok nisam probao ATI ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |