|
![]() |
#1 |
Guest
Datum registracije: Jul 2006
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: May 2006
|
vidi ga...a tako ti radiš na praksi...da to i mene jako zanima!!!!! ajmo svi koji imaju nek kažu please! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Imao ih,a cuj...glasni su,nazalost to je sve sto zvucnici za komp mogu biti,zvuk takodjer nije los,ali za tu lovu... Zvucnici za komp su preskupi s obzirom na kvalitetu koju nude,ali boljih (nazalost) od Z-5500 nema,ako nisi audiofil i ako nisi cuo PRAVE zvucnike u akciji bit ce ti odlicni ![]()
![]() |
#4 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
evo da se javim i ja kao sadašnji vlasnik tih zvučnika ![]() zvučnici su šta se tiče pravljenja buke odlični, fakat glasno sviraju. svi koji su ih čuli su rekli da su nevjerovatno. doduše oni nisu čuli pravi hifi, ali i ja bježim uspješno već dosta, pa ti je sasvim dosta i to... 2600kn je puno, ja ne bi dao tolko al eto... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Ako već misliš upucavat toliko love u zvuk, rađe skupi kojih 1000-1500 više i kupi neko stereo pojačalo i dva kvalitetna zvučnika |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Ex-Gastarbajter
|
a čuj 2600kn nije malo. a onda još pola od tolko više, uopće nije malo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
cuj gore su ti super objasnili, cuo san zvucnike, ali ja doma imam bose sustav a prema boseu ovo je qurac... 2600 je puno, rajde dodaj jos malo i ciljaj na polovne bose, naravno ako oces pravu stvar...
MOB: Gigabyte GA-8S655FX(-L) CPU: P4 Northwood 2,8@3,2 VGA: LeadTek 6800LE 16/6 MEM: Dual 3200 DDR(Kingmax 256mb + Vdata 256mb) HDD: 80gb SG Barracuda + 20gb Maxtor OP: DVD RW LG GSA-4163B + DVD Samsung TS-H352A PSU: Fortron 350W, 12cm vent |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Banned
Datum registracije: May 2006
|
niko mi nemože reč da to ne valja te pare....pa pogle samo basss i sve nagrade koje su pobrali....! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
2600Kn za surround za komp (ili ti zvučnici imaju više ulaza? Renesis?) je IMHO puno, jer za 1000Kn ima u Metro/Getro za kupit 5.1 Dolby Surround Receivera (Sony, Yamaha, Pioneer - bilo koji, svi imaju više snage i više efekata od Logitecha) I za 1600Kn se uzme neki 5.1 komplet zvučnika (opet Sony, Yamaha, Pioneer) i imaš 10% slabiji sistem nego Z5500, ali otvorene mogućnosti nadogradnje i spajanja više uređaja. IMHO
![]() |
#10 |
Ex-Gastarbajter
|
ima coax, optički i 3x3.5mm ulaze. ovaj 3x3.5mm je ili 5.1 analogni ili 3xstereo. ima line out i izlaz za slušalice. over temperature protekciju i dosta postavki. jedna definitivno dobra stvar je i mogućnost da se sub u potpunosti isključi. puno koštaju, ali ne znam baš da bi ja vjerovao više ovim entry-level receiverima i zvučnicima. sub je 10", radi fakat dobar bass, lijepo se čuje. meni su definitivno dobri. ima boljega, ali i košta više... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Guest
|
Radje kvalitetan stereo nego nekvalitetan surround uvijek! |
![]() |
![]() |
#14 |
Ex-Gastarbajter
|
Same here. tražim dobar 2.1 sistem, glasan kao šta imam ovaj 5.1 ![]() ako neko nađe, ja sam voljan mijenjati se... meni realno ne treba surround, tu i tamo za dvd... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
Datum registracije: Jul 2006
|
![]() Jel itko zna kolike su jakosti subwoofera i satelita, Bose-a Companiona? Meni je najvažniji kod zvučnika bass (subwoofer), a čuo sam z-5500, imao sam njegovog prethodnika z-680 i meni su zvčnici super! Trebam nešt s bassom koji ruši kuću a znam da to z-5500 radi!: boxers : |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Ex-Gastarbajter
|
frend bi uskoro trebao dopeljat companione 3MM (to su valjda ti) pa ćemo usporedit ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Ima u metrou Yamaha reciver i Jamo zvucnici sve skupa za 2200 kn... Bolje ce svirat ziher, a onih 10% da se slabije cuje je zbog manjka woofera. Takoder za 900 kn se u metrou kupi aktivni woofer, mislim oko 100-120W...
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2008
|
Logitech Z-5500????
Pročitao sam gotovo sve teme o ovim zvučnicima na ovome forumu al i dalje mi nisu jasne neke stvari. Pošto sam nekada imao Z-5300 da li je razlika u snazi i samom basu povelika naspram Z-5500? Jel zbilja velika razlika u kvaliteti glazbe ako se sistem spaja preko digitalnog kabela?Di se ima za kupiti takav kabel?Dakle da ide pc-zvučnici.Ima li ih u ve-milu? I dal bi mi netko mogao staviti svoje vlastite slikice zvučnika ili kakav video?Materijala mi nikada dosta. A spike idi na hi-fi mi ne znače ništa,jer neam živaca a bome ni znanja zahebavat se s time. Hvala vam. P.S:I namjeravam kupiti odmah Audigy SE zvučnu.Jel če biti dovoljno za taj zvučni sistem?Ili da čekam da sakupim još love pa da ugrabim nešto skuplje/bolje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Ex-Gastarbajter
|
audigy SE nije baš ništa, ubodi si X-Fi kad skupiš novce i spoji na to. digitalija je bolja od "normalnog" samo ako imas srot zvucnu. mozes spajat ili preko koaksijalnog kabela, ili preko optičkog, ovisno što imas na kompu, a tih kabela ima za kupit si u svim pevecima/metroima/trgovinama elektronikom. slike i video nemogu ti stavit, upravo idem za prag ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Registered User
|
ok...a možete mi odg i na ostala pitanja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Registered User
|
Zar nitko nema niš za nadodat?Nisam neki expert u tom području pa očekujem ali i tražim mišljenja onih koji posjeduju te zvučnike. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Registered User
|
Zar više nitko? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
ronhill ovako! Slika zvucnika ti nece dat nikakvu bitnu informaciju o njima. Osim mozda dal ti se "pasu" uz monitor, stolnu lampu ili slicno. Njih treba cuti. Ako to ne mozes sam, vjeruj ljudima s foruma koji kazu da su dobri. Slazem se s onima koji kazu da je tih 2500kn puno za sistem za komp, al jednako vrijedan samostalno slozen sistem s istim brojem zvucnika neces naci jeftinije niti ce biti toliko kvalitetniji. Ja sam svoje nabavio polovne i razmislio bi dva put da ih ponovo nabavljam. Cinjenica je da su preglasni i u sredini poput moje ih nemozes slusat jace pojacane. Na zalost nema neki slabiji i jeftiniji sistem da ima jednaku kvalitetu zvuka. Sazetak bi bio da ih vrijedi nabavit. Ove preporuke da si sam slozis sistem su neutemeljene jer ce te takav sistem kostat i vise vremena (istrazivanja, trazenja) a na kraju garantiram i vise novaca. I onda skuzis da ti to ne treba, ili nemas vremena slusat ili muziku slusas preko moba ili ipoda a zvucnike upalis samo kad pogledas pokoji divx ili mp3 koji i tako imaju losu kvalitetu zvuka. Ako imas digitalni izlaz na ploci nemoj ni u kom slucaju kupovat zvucnu. Mislim da je 20kn za metar i pol coax digitalnog kabla manje nego kupit X-Fi. Naravno to vrijedi u svim slucajevima osim u slucaju da trebas EAX. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
V.I.P. član
Datum registracije: Aug 2005
|
neznam snagu companiona, ali slušao sam ih jaaako dugo i ima ih kolega. Nemogu svirati pretjerano glasno a što se subwoofera tiče, što ti glasnije pojačavaš, on se sam stišava tako da vjerujem da su to trajni zvučnici. ali ako cijeniš kvalitetu zvuka, bose je idealan izbor. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Na što ciljaš pod pojmom kvalitete bose zvučnika? Vjeran zvuk ili atraktivan, koji je produkt ekvilizacija? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
koji god sam bose slušao to veze sa hifijem nije imalo (sub-sat sistemi), a ruku na srce za te pare očekujem da nadsviraju logiteche od 2500kn što im jako teško može poći za rukom kada im rasni "kućni" sub-sat sistemi zvuče kao logitechi. mmmmeeeeega 16cm bandpass woofer i "approved by nasa/mercedes/playboy"-seal će se morat malo bolje potruditi. da ne pričam koliko realno ti driveri koštaju. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|