Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 17.03.2008., 01:52   #1
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
LCD TV do 66 cm

U skorije vrijeme planiram kupiti neki LCD TV koji će zamijeniti trenutnu combo CRT starudiju, ali se ne mogu odlučiti... Najviše bih volio uzeti neku plazmu, ali nema ih ispod 94 cm, a to mi je preeeviše jer mi je stol 80 cm. Zbog toga gledam LCD TV-e s dijagonalom od 66 cm, rezom od 1366 x 768 piksela, analognim tunerom i cijenom ne većom od 4500-5000 kn. U Vemilu sam našao ove modele...

LG 26LC51 - 66 cm
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=4020185

Philips 26 PFL 3312 - 66 cm
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=4020194

Philips 23 PFL 5322 - 58cm
http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prika...&Sifra=4020170

Koji od ta tri je najbolji? Ima li tko neki drugi prijedlog ili je najbolje pogledati uživo u trgovini?

Unaprijed hvala.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2008., 01:58   #2
Lihto
The Dark Side of Moon
Moj komp

Lihto's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
od ta 3 uzmi onog što sam ti i reko a to je Philips 26PFL3312
Synology DS214Play(WD 2x4Tb RED)
Marantz SR5010B receiver+Jamo E680(5.0)+ Nvidia Shield TV Panasonic 42PV80
Lihto je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.03.2008., 01:58   #3
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Mislim da je Tor uzeo ovaj Philips 3312, pitaj ga da li je zadovoljan i kakav je...

Phenom X4 9850 BE&OCZ Gladiator MAX/DFI 790FXB-M2RSH/2x1GB SuperTaljent CL4/Sapphire 5850&AVerTV Hybrid Speedy/WD 320GB/Bare 120GB/500GB/Zamzung F3 1TB/Zamzung SE-S184/Corsair TX650W/Zamzung 205BW/TerraTec SiXPack 5.1+/Klipsch ProMedia 2.1

Amiga 1200 HD/DELL externi floppy :-)/Commodore 1084S
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2008., 10:45   #4
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Jap, baš taj, ali je 3000kn u Metrou na akciji pa požuri ako misliš, ja ga tamo ubo. Za tu lovu mislim da nemaš što razmišljati, TV je odličan. Dva HDMI ulaza, rgb, dva scarta, audio, slušalice, dizajn je OK, jedino je problem što ostaju otisci na onoj plastici no zato dobiješ krpicu za čišćenje u kompletu.

Kvaliteta slike preko scarta s MaxTV je loša, naravno, no očekivao sam puno lošiju situaciju, ovo me skroz ugodno iznenadilo. Naravno, prebacivanje na HDMI i slika mrak, MaxTV ili DVB-T tuner svejedno.

Analogni tuner je standardni Phil. što znači vrlo dobar prema odličan. Slika mi je preko vanjske antene u rangu dvb-t signala, tak da tu nema što...eto, pitaj još ako te nešto zanima.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2008., 16:36   #5
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Dokad traje akcija, ako znaš? Kakav je kut gledanja? TV ću gledati s dva mjesta (dva suprotna kuta sobe) pa mi je to dosta bitno. Kakvi su integrirani zvučnici? Daljinac dobro hvata? Kako si riješio situaciju s rezolucijom, tj. kako se općenito ponaša kad je TV spojen na komp?

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Staro 17.03.2008., 17:00   #6
Ubleha
Premium
Moj komp

Ubleha's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Ako si dobio krpicu kao ja uz 7332 nisi se bas usrecio, nemozes suncane naocale obrisati kolisna je.
Staro 17.03.2008., 17:18   #7
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Dokad traje akcija, ako znaš? Kakav je kut gledanja? TV ću gledati s dva mjesta (dva suprotna kuta sobe) pa mi je to dosta bitno. Kakvi su integrirani zvučnici? Daljinac dobro hvata? Kako si riješio situaciju s rezolucijom, tj. kako se općenito ponaša kad je TV spojen na komp?
Horizontalni je OK, ali vertikalno ga dosta hebe...Meni taj TV ide u spavaču sobu, postavljen je na zid malo više iznad razine očiju, no uzeo sam nosač s vertikalnim namještanjem po stupnjevima tak da je to sad super. Integrirani zvučnici - paaaa samo ime ti kaže sve. Ok, ništa spektakularno no... Kao što napomenuh - treba mi za spavaču pa mi to toliko i nije bitno. Daljinac hvata odlično, a što se tiče rezolucija - naravno, hdmi je mrak, tu nema govora. Spajao sam i DVI na HDMI, to je isto OK, no video out (s-video) s grafe ii nije neka sreća, pogotovo kada je u pitanju multimedija. Tu je slika dosta slika loša...

Citiraj:
Autor Ubleha Pregled postova
Ako si dobio krpicu kao ja uz 7332 nisi se bas usrecio, nemozes suncane naocale obrisati kolisna je.
He, he - zato i smajli
Staro 17.03.2008., 17:24   #8
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Spajao bih ga na HDMI budući da mi grafa nudi tu mogućnost... A uzet ću ga onda, kontam da za te novce nema boljeg...

Staro 17.03.2008., 17:27   #9
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Ja bi uzeo 24" Philips LCD monitor plus vanjski tuner, da se mene pita

Malo se gubi na fleksibilnosti oko ulaza, ali zato je rezolucija 1920x1200
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 17.03.2008., 20:05   #10
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

I najjeftiniji je nešto preko 3 soma + tuner, a ostaje i pitanje jeli mu je nužna tolika reza...Meni bi bila potpuno nepotrebna jer mi je na prvom mjestu trebao LCD ekran zbog prostora, da na nešto liči, a da nije 4:3 mali frclek od 51 ili 55 cm. Ova je uletio ko naručen.
I da, akcija je dok ne rasprodaju. Iako gledam u jednom Metro cijena 3050kn, u drugom 3199 pa sad ti skuži što se dešava. Bilo mi je žao što nisam ubo u Getrou Vivaxa od 66cm za 2199kn, to je bila prilika. A ja se budala razmišljao hoću - neću i na kraju popušio naravno. No dobro, uletio je ovaj Philips i nije mi žao, tv je mrak za tu lovu...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 17.03.2008., 20:23   #11
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Nije, ima nekih za 2999kn
Solidnih tunera ima za oko 400kn, a 24" Philips LCD je 3199kn u Autronica

xerox 2800kn
http://www.diskont24.com/product.php?productid=25157
Staro 17.03.2008., 21:09   #12
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Eto, napokon da netko kupuje i jeftinije televizore, mislio sam da samo ja tražim jeftiniji televizor
@Tor, kakvo je pozadisnko osvjetljenje na tom Filipsu? Kažeš da je dobra slika s analognog signala...

Gledao sam taj TV u Metro katalogu i fakat mi se čini izvrstan za tu lovu. Jedino kaj bi ja volio kupiti neki s analogni + digitalni tuner jer imam dobar dvb-t signal, pa zato gledam primjerice sony braviu. znam da je nešto lošija od ovog Philipsa. I isto mislim ubosti malo veći ekran, tih 66cm na LCD mi izgleda kao 55 na CRT-u. Kronično fali neki model od cca 75 cm, nisam ih vidio puno između 66 i 82 cm.

Trebat će mi TV za domaće tv programe, odvrtiti pokoji dvd i dosta aXXO fileova s kompjutera , a tu i tamo neko spajanje s kompom reda radi.

Najviše me brine kvaliteta slike domaćih programa (i analogna i digitalna) jer će me žena ubiti ako kupim LCD a slika bude loša
Tek ju moram obraditi za kupovinu pa moram dobro paziti kaj ću kupiti inače

Kakvi su ti Vivaxi? Nisam ni jednog imao prilke vidjeti u radu.
Staro 18.03.2008., 11:16   #13
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Pozadinsko je Ok, samo moraš voditi računa o položaju - što sam gore napomenuo. I ja sam htio kuputi nešto s dvb-t tunerom no ti su osjetno skuplji. Ima jedan Philips malo bolji od ovog s ugrađenim dvb-t tunerom no soma i neš kuna skuplji. Ja ću ubost neki mali dvb-t tuner, tek toliko da radi i njega spakirati iza TV na zid (taman toliko mjesta ima) i to je to. No, s obzirom kako mi je dobar analogni signal možda i odustanem od toga. No, imam i više nego dobru optičku vidljivost sa odašiljačem na Sljemenu, a i relativno sam blizu tak da je to mrak...

Zadnje izmijenjeno od: tor. 18.03.2008. u 11:36.
Staro 02.04.2008., 16:16   #14
Punio4
Premium

Punio4's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Ovak, trebal bi i ja kupit skoro neki tv, jer su mi se na starom CRT-u počele pojavljivati ljubičaste / zelene mrlje na bočnim stranama.

Uglavnom, koliko sam vidio za ovaj Philips, on ima rezoluciju 1366x768.
Zar nije HD 1920x1080?

Stvar je slijedeća... Što bi se gledalo na tom TV-u:
DVB-T telka
Wii :P
DVD-ovi
Eventualno u nekoj budućnosti Blu Ray / PS3 / HTPC

Da li se isplati kupovati 1920x1080 telku, ili je ovo "čist dovoljno" za casual gledanje?
Također... LCD bi išao u boravak, čija je cijela desna strana (od tv-a) prozori od plafona do poda :P
Hoće li smetati?

[EDIT]
Sad sam zapravo primjetio da taj 1366x768 nije uopće 16:9, već 683:384. Toliko o tome što se reklamira kao 16:9.
Koliko to smeta u praksi? Tj, koji se problemi javljaju sa takvim čudnim rezolucijama?

Zadnje izmijenjeno od: Punio4. 02.04.2008. u 17:44.
Punio4 je offline   Reply With Quote
Staro 02.04.2008., 18:14   #15
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Uzeo sam ipak Philips 26PFL3312 zajedno s Bandridge HDMI kabelom od 2 m i imam par problema:

1. Ne mogu nikako dobiti stereo zvuk kad ga s kompom spojim preko HDMI-ja. Na oba HDMI ulaza kao i oba DVI izlaza je isto. Je li netko isprobavao spajati svoj LCD/plazma TV na taj način?

2. Ne pamti postavljeni omjer slike kad prebacim na neki drugi program nego promijeni u "zoom 14:9" pa uvijek moram vraćati na "široko". Nisu svi programi u pitanju nego samo neki...

3. Rezoluciju nikako namjestiti da bude nativnih 1366 x 768 nego uvijek 1360 x 768 piksela. Ni PowerStrip ne pomaže... To tako treba biti ili što? Kod lege koji ima drugi LCD TV je ista stvar.

Citiraj:
Autor tor Pregled postova
jedino je problem što ostaju otisci na onoj plastici no zato dobiješ krpicu za čišćenje u kompletu.
Hm, ja nisam dobio nikakvu krpicu.

Citiraj:
Kvaliteta slike preko scarta s MaxTV je loša, naravno, no očekivao sam puno lošiju situaciju, ovo me skroz ugodno iznenadilo. Naravno, prebacivanje na HDMI i slika mrak, MaxTV ili DVB-T tuner svejedno.
Kod mene ista stvar, ali crna je dosta loša kao što sam ti već pričao.

Citiraj:
Analogni tuner je standardni Phil. što znači vrlo dobar prema odličan. Slika mi je preko vanjske antene u rangu dvb-t signala, tak da tu nema što...eto, pitaj još ako te nešto zanima.
Kod mene na kabelskoj nisu svi programi iste kvalitete, ali oni od boljih su skoro kao DVB-T, gotovo da nema "snijega" dok kod ovih lošijih ima.

Citiraj:
Horizontalni je OK, ali vertikalno ga dosta hebe...Meni taj TV ide u spavaču sobu, postavljen je na zid malo više iznad razine očiju, no uzeo sam nosač s vertikalnim namještanjem po stupnjevima tak da je to sad super.
Za horizontalni sam se iznenadio, sve je vidljivo i na preko 170° dok je vertikalni dosta slabiji, slažem se.

Citiraj:
Integrirani zvučnici - paaaa samo ime ti kaže sve. Ok, ništa spektakularno no...
Yep, ništa posebno. Po defaultu je bas dosta pojačan pa sam ga morao smanjiti, a treblea mi fali i kad ga pojačam do kraja.

Citiraj:
Daljinac hvata odlično, a što se tiče rezolucija - naravno, hdmi je mrak, tu nema govora. Spajao sam i DVI na HDMI, to je isto OK, no video out (s-video) s grafe ii nije neka sreća, pogotovo kada je u pitanju multimedija. Tu je slika dosta slika loša...
Da, daljinac je dobar, nema neku ergonomiju, ali zadovoljan sam, pogotovo kad pogledam one što se dobiju uz Quadrove 55 cm CRT-e. Ono, ekran 55 cm, a daljinac koji cm manje.

Citiraj:
I najjeftiniji je nešto preko 3 soma + tuner, a ostaje i pitanje jeli mu je nužna tolika reza...Meni bi bila potpuno nepotrebna jer mi je na prvom mjestu trebao LCD ekran zbog prostora, da na nešto liči, a da nije 4:3 mali frclek od 51 ili 55 cm. Ova je uletio ko naručen.
Slažem se. Meni nije toliko do prostora koliko do dizajna, rezolucije, omjera stranica,... Stari CRT je bio 55 cm, ali gledljivo 49 cm, a da ne govorim o tome koliko je ekran bio zaobljen.

Citiraj:
I da, akcija je dok ne rasprodaju. Iako gledam u jednom Metro cijena 3050kn, u drugom 3199 pa sad ti skuži što se dešava.
Ulovio sam jednog od posljednjih primjeraka. Trgovac ga je viličarom morao skidati s 10 m visoke police. Svoj sam platio 3159 kn.

Citiraj:
Bilo mi je žao što nisam ubo u Getrou Vivaxa od 66cm za 2199kn, to je bila prilika. A ja se budala razmišljao hoću - neću i na kraju popušio naravno.
Ne bih Vivaxa, ni ovaj Philips nema neku ekstra sliku (najviše mislim na crnu), a zajedno s Panasonicom ima jedne od najboljih panela. Kako bi tek bilo na Vivaxu...

Citiraj:
No dobro, uletio je ovaj Philips i nije mi žao, tv je mrak za tu lovu...
To da, ali tek kad se izgubi malo vremena za namještavanje jer su tvornički profili za sliku i zvuk pravo sranje. Meni je zasad idealno ovako:

svjetlost: 70
boja: 60
kontrast: 60
oštrina: 5
temp. boja: toplo
+ kontrast: uključen
NR: uključen

equalizer: sve na 0 osim 12 kHz područja koje je na 50
max. glasno: uključeno
incr. surround: uključeno

Tek kad svjetlost pojačam na 65-70, crna postaje sivkasta, a ispod toga je plavkasta s laganim prijelazom na ljubičastu.

Staro 02.04.2008., 20:40   #16
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Citiraj:
Autor domy_os Pregled postova
Uzeo sam ipak Philips 26PFL3312 zajedno s Bandridge HDMI kabelom od 2 m i imam par problema:

Imam obćutak da je 24" Phillips monitor + eksterni tuner sve skupa za 3600kn ipak bolje rješenje
Staro 03.04.2008., 20:48   #17
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Hm, danas Momir dođe do mene, htio mu pokazati kako radi HDMI i odjednom se pojavi stereo/incr. surround u izborniku, a prije toga sam sigurno 20 puta isprobavao i uvijek je pisalo i zvučalo mono. Ne znam što se dogodilo, ali neću se buniti... Zvuk je sad puno bolji...