Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 20.03.2008., 23:25   #1
windfucker
Guest

D-Link DSL-G684T na Optimi?

Mreže su mi totalno strane,ali me zanima jel' ima ikakve šanse da model iz naslova proradi na Optimi?
Naime,negdje sam čitao da ima nekakve razlike u (e,sad šta to znači Annex A/B,nemam pojma),dakle tom Annex-u routera.
Znači-jel'se dotični može nekako konfigurirati,il'mi sviri u pozadini "za drugog su dunje žute"?
Trebam taj WLAN zbog lapa,bole me leđa više od sjedenja&buljenja u Forum,'oću i ja leć'&pričat' sa vama...inače mi ovo smeće od "Hjuvija" sasvim dobro šljaka.Al' je to zato jer nisam prezahtjevan,valjda(pravi user po mjeri Optime ).
Isprike ako "već to negdje ima/čitaj/traži itd.itd."
Ja pokušao-ali baš ovaj odgovor ne nađoh.
Hvala!
  Reply With Quote
Staro 20.03.2008., 23:52   #2
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Ne.

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 21.03.2008., 00:00   #3
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Imaš dva rješenja:
- ostaviš "Hjuvija" i na njega spajaš spominjani D-Link i to Lan1 u Lan1. Potraži, opisivali su takav slućaj (samo je korišten neki drugi WiFi router, mislim SE555)
- upucaj u DSL-G684T firmware od uređaja blizanca. Kasno je sad, neda mi se sad provjeravat, mislim da je to DSL-G624T. To su isti uređaji samo je razlika za koju verziju Adsl Annexa su namjenjeni.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2008., 11:23   #4
Ivan_1
Premium

Datum registracije: May 2004
jel to provjereno da taj ruter ne radi na optimi? zanima me jer mozda se budem vracao na optimu. mislim...na se555 radi, zas na ovom nebi?
Ivan_1 je offline   Reply With Quote
Staro 21.03.2008., 14:05   #5
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Citiraj:
Autor Ivan_1 Pregled postova
jel to provjereno da taj ruter ne radi na optimi? zanima me jer mozda se budem vracao na optimu. mislim...na se555 radi, zas na ovom nebi?
Ako misliš na DSL-G684T i liniji baš od Optime (ne preprodaja T-Coma) onda neće radit. Optima na svojim linijama stavlja ADSL Annex A, a spomenuti uređaj ima firmware za Annex B. Kako rekoh poviše treba mu lupit firmware od DSL-G624T, isti uređaj samo za Annex A. Jasno treba paziti da odgovara hw revizija. Ako je u pitanju preprodaja T-Coma i signal je po Annex B standardu onda će radit kakav već je samo podesiš parametre.
Staro 21.03.2008., 14:27   #6
windfucker
Guest

@Nikky: puno hvala na iscrpnome odgovoru,samo bih te zamolio,kada uhvatiš vremena da mi potvrdiš za tog "blizanca",da znam 100%.To bi mi puno pomoglo,jer se ja (očito) ne kužim u te stvari.
@nino:hvala(malo)
  Reply With Quote
Staro 21.03.2008., 15:13   #7
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Prepiši ovdje hardware i software oznake koje možeš pronači o svom uređaju (naljepnica na njemu, web konfig). Ako se snalaziš s alatom, otvori ga i prepiši oznaku na štampanoj ploči. Nemoj se iznenadit ako tu baš piše nešto kao 624. Ako otvoriš možeš i slikat pa postaj ovdje.
Staro 28.03.2008., 18:25   #8
ikrajnov
Registered User

Datum registracije: Mar 2008
Evo i ja imam isti problem. Ako ti nije teško molio bih te da mi malo detaljnije pojasniš što sve trebam napraviti da bi uređaj spojio na optiDSL. Hvala

Model No.: DSL-G684T
H/W Ver.: A1
F/W Ver.: V3.00B01T02.CM-A
SAP cislo: 164256
ikrajnov je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2008., 21:45   #9
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Citiraj:
Autor ikrajnov Pregled postova
Evo i ja imam isti problem. Ako ti nije teško molio bih te da mi malo detaljnije pojasniš što sve trebam napraviti da bi uređaj spojio na optiDSL. Hvala

Model No.: DSL-G684T
H/W Ver.: A1
F/W Ver.: V3.00B01T02.CM-A
SAP cislo: 164256
Taj uređaj i njegov firmware je za ADSL Annex B, signal kakav je u T-Com mreži. Koliko ja znam Optima u svojoj mreži (pazi: ne ona opcija kada Optima preprodaje T-Com) koristi ADSL Annex A standard. Po dostupnim informacijama, D-Link DSL-G624T je uređaj "blizanac" tvog uređaja. Zapravo ih razlikuje samo firmware. Jasno, isti određuje kako će se uređaj ponašati pa tako i za koji pod standard ADSL - a je namjenjen. Ako pogledaš na webu info za DSL-G624T, vidit ćeš da mu je u specifikaciji navedeno ADSL Annex A. Dakle, na posao. Dl ovaj firmware
V3.00B01T02.UK-A.20060621
, sa ove stranice. Firmware update OBAVEZNO radi sa računala koje je žično spojen na router i kojem su postavke mrežne manualno podešene sa fiksnim IP adresom:
IP=192.168.1.2
Subnet=255.255.255.0
Gateway=192.168.1.1 (IP adresa uređaja)
Zip raspakiraj negdi na disku, otvori web konfig. Izaberi firmware update i "Browsaj" na raspakirane fajlove. Kad krene s update - om, nipošto NE prekidaj postupak. Kad završi, uređaj će se sam restartat. Dalje znaš, konfig, proba, . . .
Ako što pođe po zlu pogledaj ovaj thread u kojem sam opisao kako se izvuči iz zaheba. Pazi šta i kako radiš, ne odgovaram za tuđe pogreške.
Nikky
Staro 29.03.2008., 21:30   #10
ikrajnov
Registered User

Puno hvala na uputstvima. Dio sa firmwareom sam napravio. Sve štima ali i dalje se nemogu spojiti. Vjerovatno mi neštimaju postavke. Sada bih te molio da mi malo pojasniš taj dio. Koje su razlike u postavkama kod optime naspram onih od T-coma.
Ti si jedina nada za iskoristit ovaj router! Zahvaljujem.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.03.2008., 22:04   #11
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Trebao si pretražit moje stare postove. OptiNET Router mode
Slike su za onaj njihov uređaj ali to niš ne mjenja, parametri su isti, samo je slikovnica drugačija.
Staro 30.03.2008., 23:21   #12
ikrajnov
Registered User

sve sam pronašao i postavio. nažalost neide. neznam, nešto nedostaje...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno