Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 28.03.2008., 22:54   #1
mali david
Premium

Datum registracije: Jun 2007
Nepropusni AP

Ovo mi je već viša matematika, pa ako netko zna, molio bih ga da mi pomogne.

Imam d-link 584t na kojem je adsl, na njega je spojen ap edimax ew7206apg koji radi u klijent modu - spojen je na drugi ap (wireless udruga).
Problem: kada radi u klijent modu, ne propušta internet promet na drugu stranu (wireless udruga), sa drugih računala slobodno se pristupa svim uređajima iza mog ap-a ali se nemože dobiti internet promet...

Kada radi u normalnom ap modu i kada se "njemu" pristupa, internet promet normalno ide.
Da li postoji nešto što bih mogao podesiti ili je to ustvari nemoguće?
Kako da ostvarim internet promet prema članovima udruge, a da ne moram imati upaljeno računalo i pokrenut proxy (sa čime)?
mali david je offline   Reply With Quote
Staro 28.03.2008., 22:59   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Upisao u konfig edimax ew7206apg polje Gateway? Treba biti IP adresa od d-link 584t.
Uređaji u istom nizu IP adresa (192.168.1.xxx)?
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 29.03.2008., 10:58   #3
mali david
Premium

Jesam, ali probat ću još jednom, gledam ponovo uputstvo i vidim da nisam probao "briđat", ako to uspije, da li onda drugi ap i dalje radi kao ap? Pretpostavljam da u bridge modu - dvije mreže postaju jedna - mora raditi internet???
Hala na odgovoru...
Staro 30.03.2008., 20:36   #4
mali david
Premium

Ovako, probao sam sve opcije i neide. Kad je u ap modu radi, u klijentu ne propušta internet, sav ostali promet ide.
Ali kao da internet promet u jednu stranu ipak ide, naime, kad stavim u klijent mod pokrene se update avg-a i recimo stranica google-a se "želi" učitati ali se ništa ne dogodi.

Sve postavke su iste, samo u jednm modu radi, a u drugom ne

Ima li tko iskustva sa takvim umrežavanjem, jedan rođak mi kaže da jedan njegov ap propušta u klijent modu, a drugi ne (različiti ap).

Savjet, pomoć... bilo što
Staro 30.03.2008., 20:59   #5
RisingPower
čudovište

RisingPower's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Ajme kakav rocket science se izrodio iz ovoga...

Pa kakve su ti TCP/IP postavke na kompu? Ručno probaj namjestit sve.
Staro 30.03.2008., 23:11   #6
mali david
Premium

Sve i radim ručno, naravno da sam probao i automatski.

Ap je spojen ne adsl-router i isključen mu je DHCP server (na routeru uključen) te podešen geteway od routera.
Druga strana, isto ap, ima podešen geteway od routera

Sad, kad mi ovaj ap na routeru radi u AP modu, a drugi na računalu u station modu (klijent), sa ovim postavkama imam na tom računalu internet.
Kad mi ap na routeru radi u station modu (klijent), a ovaj na računalu u AP modu, nemam internet na računalu.

Dakle, kada se spajam na router preko ap-a onda imam internet, a kada se spajam od routera preko ap-a onda nemam internet, ali i dalje imam sav promet i pristup svim uređajima i djeljenim mapama.

Da li mogu još nešto podesiti na routeru?? Probao sam uključiti DMZ za taj IP, ali i dalje neradi, i još neke postavke....

Da li je netko puštao internet na pristupnu točku (AP) a da nije koristio računalo?? Dakle, direktno sa adsl-routera.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno