![]() |
Nepropusni AP
Ovo mi je već viša matematika, pa ako netko zna, molio bih ga da mi pomogne.
Imam d-link 584t na kojem je adsl, na njega je spojen ap edimax ew7206apg koji radi u klijent modu - spojen je na drugi ap (wireless udruga). Problem: kada radi u klijent modu, ne propušta internet promet na drugu stranu (wireless udruga), sa drugih računala slobodno se pristupa svim uređajima iza mog ap-a ali se nemože dobiti internet promet... Kada radi u normalnom ap modu i kada se "njemu" pristupa, internet promet normalno ide. Da li postoji nešto što bih mogao podesiti ili je to ustvari nemoguće? Kako da ostvarim internet promet prema članovima udruge, a da ne moram imati upaljeno računalo i pokrenut proxy (sa čime)? |
Upisao u konfig edimax ew7206apg polje Gateway? Treba biti IP adresa od d-link 584t.
Uređaji u istom nizu IP adresa (192.168.1.xxx)? |
Jesam, ali probat ću još jednom, gledam ponovo uputstvo i vidim da nisam probao "briđat", ako to uspije, da li onda drugi ap i dalje radi kao ap? Pretpostavljam da u bridge modu - dvije mreže postaju jedna - mora raditi internet???
Hala na odgovoru... |
Ovako, probao sam sve opcije i neide. Kad je u ap modu radi, u klijentu ne propušta internet, sav ostali promet ide.
Ali kao da internet promet u jednu stranu ipak ide, naime, kad stavim u klijent mod pokrene se update avg-a i recimo stranica google-a se "želi" učitati ali se ništa ne dogodi. Sve postavke su iste, samo u jednm modu radi, a u drugom ne :hitthewal: Ima li tko iskustva sa takvim umrežavanjem, jedan rođak mi kaže da jedan njegov ap propušta u klijent modu, a drugi ne (različiti ap). Savjet, pomoć... bilo što |
Ajme kakav rocket science se izrodio iz ovoga...
Pa kakve su ti TCP/IP postavke na kompu? Ručno probaj namjestit sve. |
Sve i radim ručno, naravno da sam probao i automatski.
Ap je spojen ne adsl-router i isključen mu je DHCP server (na routeru uključen) te podešen geteway od routera. Druga strana, isto ap, ima podešen geteway od routera Sad, kad mi ovaj ap na routeru radi u AP modu, a drugi na računalu u station modu (klijent), sa ovim postavkama imam na tom računalu internet. Kad mi ap na routeru radi u station modu (klijent), a ovaj na računalu u AP modu, nemam internet na računalu. Dakle, kada se spajam na router preko ap-a onda imam internet, a kada se spajam od routera preko ap-a onda nemam internet, ali i dalje imam sav promet i pristup svim uređajima i djeljenim mapama. :Machineg: Da li mogu još nešto podesiti na routeru?? Probao sam uključiti DMZ za taj IP, ali i dalje neradi, i još neke postavke.... Da li je netko puštao internet na pristupnu točku (AP) a da nije koristio računalo?? Dakle, direktno sa adsl-routera. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:03. |