|
![]() |
#1 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
VaŽno Upozernje Oko Kingmaxa
Svi koji ste razmišljajli o kupovini Kingmax superram nemojte! Danas sam bio u Linksu i opet dva Keksa od 512 ne rade. Ruše Windowse. Eto to su 6 komada u roku niti tjedan dana (3×2 od 512MB) koji ne rade, moj zaključak je stoga slijedeći Kingmax je na početku izdao par dobrih serija čipova i s vremenom su te čipove prestali proizvoditi. Radije si kupite Infineon, Samsung, Hynix ako želite kao ja imat CL2 na 400 ušparajte za Corsair, ali KINGMAX SUPERRAM 433, 512MB NE UZIMATI!!!!
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Tnx, mislio sam za par dana u kupovinu dotičnih. Jesi probao Hardcore memoriju? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Čitao sam jedan review kingmaxa hardcore i DDR500 im je radio na 433MHz CL2 ![]() Isus šta ćeš uzeti corsair? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
za cl2 na 400, će poslužiti i TwinMos ( ![]() na 2-2-2-5@2.5V radi sigurno na 160mhz, više nisam isprobavao ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
PC maher
Datum registracije: Feb 2004
|
Isus jesi probo ti nešto od tih Kimgmaxa na nekom drugom kompu, malo mi je sve to čudno mada je moguće da su počeli fušariti, još jednom kažem ja i nekolicina ljudi koje znam nismo zaista imali nikakvih problema sa SuperRam-om. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Treba kaj skurit??
|
Frend prekjučer uzeo 256 MB SuperRama 433 i radi bez problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Gigabyte je izdao novi bios samo radi Kingmax SuperRama jer ga MBO nije uvjek dobro prepoznavala i dolazilo je do grešaka. Inače sve memorije preko DDR400 su van standarda i zato neke MBO imaju problema.
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Isuse, nemoj širit ovakve dezinformacije ![]() Jesi probao na drugim kompovima? Poznato je da RAM nekad neće radit na nekim pločama (a na istim pločama, drugih serija radi normalno). Zato se nadam da si probao kod nekog drugog, prije pisanja ovakvog posta. Znam da si ljut, ali svejedno. Cheers ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Headbangig Grunf!
|
One u VeCe -milu su na najihovim kompovima izbacivale milion grešaka. Rekao sam da ne znam za 256MB module moguće da oni OK rade, al mi je jako čudno da ova no name memorija koju sad imam dela bez beda na 400 MHZ, a KIngmax neće? Jako čudno. Za ovu Linksovu neznam al vidim da hrpa ljudi ima Kingmaxa na NF7-s i da dela al to je ipak samo 256MB. Vjerojatno ću ić na Corsair. Za hardcore neznam, nisam prodao, neznam kolko dođe al si brijem negdje u razini Corsira DDR400.
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
Barem bi ti trebo znati da nije toliko čudno što neki RAMi rade na ploči, a neki ne, pa bio to i Abit. Možda je tvoja ploča baš iz neke "zeznute" serije i nisi imao sreće. Naravno, možda je baš i RAM iz neke zeznute serije. Možda stvarno keksići od 512 ne valjaju ni 5 lipa. Samo kažem da bi malo više znali da si ih isprobao na nekoj drugoj ploči. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Treba kaj skurit??
|
Hardcore 466 je prije par dana u VeCe-Milu koštao oko 400 kuna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Treba natjerati prodavace da ti isprobaju memoriju na licu mjesta prije neg kaj ju odnese doma. To u Linksu mozes zamoliti.
![]() |
#15 | |
Headbangig Grunf!
|
Citiraj:
Očito je problem u 512MB modulima, jer mi je jako čudno da ni jedan ne radi. 256MB moduli su kompatibilni sa svime i svačim 512MB imaju puno problema. Zanči 256MB su OK, dok su 512 problematični.
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|