|
![]() |
#1 |
Vječni Student
Datum registracije: Apr 2006
|
Malo o Windoes 7....
http://www.istartedsomething.com/200...dows-7-minwin/ Super izgleda - navodno je to finalno grafičko sučelje i veličina. ![]()
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Izgled nije nažalost mjerilo kvalitetnog OS-a. Pogle win2k, iako se o ukusima ne raspravlja, no kvaliteta je sasvim druga priča. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Vječni Student
|
![]() |
#4 |
Administrator
|
Pa normalno, bez GUI-a, samo core je prikazana...Misliš da Vista ili XP uzimaju više u ovakvom modu... MinWin je svako dobra stvarčica, no treba vidjeti kako će to na kraju u praksi izgledati. Lako je liku pričati o gutanju memorije i harda, dok je sam OS u razvojnoj fazi, pokrenut u MinWin projektu, bez GUI-a, pokrenutih programa itd. Što će biti kada ga nakrcaju svim servisima i ostalim - moš mislit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Bezveze - Damn Small Linux je u samo 50MB nagurao: XMMS (MP3, CD Music, and MPEG), FTP client, Dillo web browser, Netrik web browser, FireFox, spreadsheet, Sylpheed email, spellcheck (US English), a word-processor (Ted), three editors (Beaver, Vim, and Nano [Pico clone]), graphics editing and viewing (Xpaint, and xzgv), Xpdf (PDF Viewer), emelFM (file manager), Naim (AIM, ICQ, IRC), VNCviwer, Rdesktop, SSH/SCP server and client, DHCP client, PPP, PPPoE (ADSL), a web server, calculator, generic and GhostScript printer support, NFS, Fluxbox and JWM window managers, games, system monitoring apps, a host of command line tools, USB support, and pcmcia support, some wireless support. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
da, bash su otkrili toplu vodu s tim svojim layerima. SRAMOTA i onda onaj kreten Ballmer serucka okolo po linuxu i ostalim unix-oidima windowsi idu u propast (nemozesh biti bolji ako kopirash) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Vječni Student
|
Citiraj:
Citiraj:
Mislim da bi u budućnosti trebali napraviti OS-ove koji bi se u potpunosti prilagođavali korisniku, bez nepotrebnih stvari (drivera, language packova, aplikacija, servisa, itd.), odnosno prilagođavali bi se korisničkim potrebama i njihovom hardveru..... no dobro, to već ulazi u domenu fantastike s obzirom na današnju situaciju.....
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
@ Airstar ja nevidim zasto je to tebi fantastika, ajd da nisi nikad cuo za linux. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Vječni Student
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Vječni Student
|
Citiraj:
![]() Ovo sam tek sad vidio. Uglavnom, Windowsi ne idu u nikakvu propast, bar ne u nekoj nama bliskoj budućnosti. Živimo u kapitalističkom svijetu koji kontrolira lova, a MS je ima napretek. Realno, Windowsi nemaju pravu konkurenciju, bez obzira što ona postoji kao takva. OSX nije konkurencija i neće to biti dok god ga ne prebace na PC. Dok se to ne dogodi, Win i OSX su neusporedivi u bilo kojem pogledu. Linux je meni (tebi i svima koji ga svakodnevno koriste....) odličan, ali većini ljudi nije. Ubuntu sad radi neke mikroskopske pomake, ali to je sve jako mlako.... Ukratko, Windowsi su nastali na kopiranju, a tako i nastavljaju svoju "karijeru". Tako su sve postigli i tako će i opstati, bez obzira što mi mislili o njima. I realno, uopće nisu loš OS, uključujući i Vistu. Sve ostalo je stvar ukusa.
![]() |
![]() |
#13 |
Pink Floyd fan
|
Da bi se složio operacijski sustav kakav mi želimo potrebno je ne malo znanje korisnika. Microsoft nastoji složiti takve Windowse koji će raditi na svakoj konfiguraciji a njih opet ima jako puno. Slično je i sa Linuxom. Zamislite kakvih bi tek problema bilo da je po defaultu na Windowsima sve pogašeno? Koliko bi bilo pritužbi korisnika, zašto im nešto ne radi i sl. Nitko nam ne brani da kao napredni korisnici čitamo manule i gasimo, slipstreamom i optimiziramo OS kako želimo.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|