![]() |
Malo o Windoes 7....
http://www.istartedsomething.com/200...dows-7-minwin/
Super izgleda - navodno je to finalno grafičko sučelje i veličina. :D |
Izgled nije nažalost mjerilo kvalitetnog OS-a. Pogle win2k, iako se o ukusima ne raspravlja, no kvaliteta je sasvim druga priča.
|
Citiraj:
|
Pa normalno, bez GUI-a, samo core je prikazana...Misliš da Vista ili XP uzimaju više u ovakvom modu...
MinWin je svako dobra stvarčica, no treba vidjeti kako će to na kraju u praksi izgledati. Lako je liku pričati o gutanju memorije i harda, dok je sam OS u razvojnoj fazi, pokrenut u MinWin projektu, bez GUI-a, pokrenutih programa itd. Što će biti kada ga nakrcaju svim servisima i ostalim - moš mislit. |
Bezveze - Damn Small Linux je u samo 50MB nagurao:
XMMS (MP3, CD Music, and MPEG), FTP client, Dillo web browser, Netrik web browser, FireFox, spreadsheet, Sylpheed email, spellcheck (US English), a word-processor (Ted), three editors (Beaver, Vim, and Nano [Pico clone]), graphics editing and viewing (Xpaint, and xzgv), Xpdf (PDF Viewer), emelFM (file manager), Naim (AIM, ICQ, IRC), VNCviwer, Rdesktop, SSH/SCP server and client, DHCP client, PPP, PPPoE (ADSL), a web server, calculator, generic and GhostScript printer support, NFS, Fluxbox and JWM window managers, games, system monitoring apps, a host of command line tools, USB support, and pcmcia support, some wireless support. |
e ljud moji kada mi je digao windowse 3.11 razuvkao mi osmijeh od uha do uha
bilo je to dobro vrijeme :D osnovna škola jelte :) |
da, bash su otkrili toplu vodu s tim svojim layerima.
SRAMOTA i onda onaj kreten Ballmer serucka okolo po linuxu i ostalim unix-oidima windowsi idu u propast (nemozesh biti bolji ako kopirash) |
Citiraj:
Citiraj:
Mislim da bi u budućnosti trebali napraviti OS-ove koji bi se u potpunosti prilagođavali korisniku, bez nepotrebnih stvari (drivera, language packova, aplikacija, servisa, itd.), odnosno prilagođavali bi se korisničkim potrebama i njihovom hardveru..... no dobro, to već ulazi u domenu fantastike s obzirom na današnju situaciju..... |
@ Airstar
ja nevidim zasto je to tebi fantastika, ajd da nisi nikad cuo za linux. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
OSX nije konkurencija i neće to biti dok god ga ne prebace na PC. Dok se to ne dogodi, Win i OSX su neusporedivi u bilo kojem pogledu. Linux je meni (tebi i svima koji ga svakodnevno koriste....) odličan, ali većini ljudi nije. Ubuntu sad radi neke mikroskopske pomake, ali to je sve jako mlako.... Ukratko, Windowsi su nastali na kopiranju, a tako i nastavljaju svoju "karijeru". Tako su sve postigli i tako će i opstati, bez obzira što mi mislili o njima. I realno, uopće nisu loš OS, uključujući i Vistu. Sve ostalo je stvar ukusa. |
Da bi se složio operacijski sustav kakav mi želimo potrebno je ne malo znanje korisnika. Microsoft nastoji složiti takve Windowse koji će raditi na svakoj konfiguraciji a njih opet ima jako puno. Slično je i sa Linuxom.
Zamislite kakvih bi tek problema bilo da je po defaultu na Windowsima sve pogašeno? Koliko bi bilo pritužbi korisnika, zašto im nešto ne radi i sl. Nitko nam ne brani da kao napredni korisnici čitamo manule i gasimo, slipstreamom i optimiziramo OS kako želimo. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:59. |