Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 25.07.2007., 05:49   #1
dD137
Registered User

Datum registracije: Jun 2007
Wireless problem..ne mogu laptopom na net a prepoznaje i spaja mi se na router??

Instaliral D-Link (t-com max adsl) modem-router i na pc-u mi sve radi normalno. Laptop mi prepoznaje router, spoji se na njega (pise connected, connectivity excellent ..bla bla...kao da se šalju oni package-i (ikonica u sys trayu)) al kad otvorim bilo koji od browsera, ne radi net. jednostavno ne spaja. Probao sam sa ping naredbom na adresu za manulno postavljenje modem-routera (ona neka 168.somethin.1.1 i ne moze se ni tamo spojit)
jel imao neko slican problem? Znaci win javljaju ko da se spojio na router modem, al nista...
kaj da probam napravit?
dD137 je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2007., 08:18   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Pa za početak najprije se žično spoji (Lan1), pogledaj Sticky i podesi DNS - ove u routeru i računalu (napomena: za Lan [žična veza] i za WiFi [bežična veza], podešava se odvojeno). Kad vidiš da žično sve štima pređi na uspostavljanje bežične veze.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.07.2007., 15:23   #3
dD137
Registered User

nekuzim. zakaj da ga prvo zicno idem spajat? modem router je sa zicom spojen na pc, dns-ovi su namjesteni na pc-u i routeru kak treba i radi. Router salje signal, laptop mi ga prepoznaje, (wireless network connection is now connected - cim upalim laptop a wlan kartica je upaljena). dns-ovi za tcp/ip su na obtain ip adress automaticly, al probao sam i upisat one dns-ove koje mi je dala sluzba za korisnike od t-coma. i opet nista...nekuzim, upalim bilo koji browser i ne spaja se na net. PING naredba u cmd-u ne radi. Kao da je spojen al nije. ne kuzim i vec mi se mota lagano od toga. Firewall je iskljucen...trebalo bi radit automacki...probao sam se i na druge otvorene routere spojit isto nista. koji k? pomoc please
Staro 30.07.2007., 17:07   #4
Xan
networking wannabe guru
Moj komp

Xan's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
jel ima kakvu zastitu wireless?

EDIT: a cekaj, samo net ne radi?

Also quoted numerous times by overly melodramatic players of Unreal Tournament upon detonation of the Redeemer weapon.

"Now I have become death, the destroyer of worlds who has come to annihilate everyone."
Xan je offline   Reply With Quote
Staro 30.07.2007., 17:12   #5
daigu
Premium

Datum registracije: May 2006
Ajd upiši
ping localhost
daigu je offline   Reply With Quote
Staro 30.07.2007., 17:56   #6
7600GT
Banned, varanje na tržnici
Moj komp

Datum registracije: Nov 2006
Kad sam ja imao problema,nazavao službu za korisnike i sve riješio u roku 5-10 minuta.
7600GT je offline   Reply With Quote
Staro 31.07.2007., 14:23   #7
dD137
Registered User

samo net ne radi. Velim javlja mi da je nasao router (postavio sam ga prema uputama s ovog neta, jos jedanput putem korisnicke sluzbe, router je namjesten na DHCP i otvoren je, nema firewall zastitu..mislim namjesten je po knjizici koju sam dobio s njim. Na pc-u sve normalno radi. Na lapu mi cim ukljucim wlan karticu (gumbom na laptopu) i idem na pretrazivanje wlan mreza nade moj d-link i kad kliknem na connect me spoji. Pise connected i connectivity excellent. Nekih par paketa primi (izmedu 50-80 a posalje oko 3000-4000 ). Al bilo koji browser upalim ne radi net. Zvao sluzbu za korisnike i namjestio sam tcp/ip (znaci dns-ove) kak mi je rekel. Ne radi ni tak ni ako ostavim te postavke za wlan network connection na obtain ip adress automaticly. Onda mi je rekao da probam reinstalirati drajvere..probao i to, na netu nema novijih od ovih koje iam gore, al sam ih svejedno probal instalirat. ne radi. O cemu se radi? Wlan kartica ocito radi..ili??
a kaj radi ova naredba PING LOCALHOST??
btw. probao se spojit i na drugi router otvoreni i decko koji se spaja na taj sa svojim lapom radi to bez problema i ja se spojim al mi opet browser (net) ne radi...da idem u servis??
Staro 31.07.2007., 17:41   #8
daigu
Premium

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor dD137 Pregled postova
a kaj radi ova naredba PING LOCALHOST??
...Google...
----
Type - ping localhost.
Localhost is a reserved host name that maps to a reserved IP address (127.0.0.1) that represents your computer. When you type ping localhost, the messages are local to your computer; no packets are sent to the network. If pinging localhost is successful, you receive four replies from IP address 127.0.0.1. If the ping command is unsuccessful you will receive a message that says localhost is unknown. If this happens, verify that you installed TCP/IP, and that you restarted the computer after the installation.
----
Ako ti se spoji wireless mrežna na router to još uvijek ne znači da joj radi i TCP/IP protokol, a to je ono što ti treba da bi išao na net. Takva greška može biti i hardverske i softverske naravi. Koji OS imaš na notebooku?
daigu je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno