![]() |
Wireless problem..ne mogu laptopom na net a prepoznaje i spaja mi se na router??
Instaliral D-Link (t-com max adsl) modem-router i na pc-u mi sve radi normalno. Laptop mi prepoznaje router, spoji se na njega (pise connected, connectivity excellent ..bla bla...kao da se šalju oni package-i (ikonica u sys trayu)) al kad otvorim bilo koji od browsera, ne radi net. jednostavno ne spaja. Probao sam sa ping naredbom na adresu za manulno postavljenje modem-routera (ona neka 168.somethin.1.1 i ne moze se ni tamo spojit)
jel imao neko slican problem? Znaci win javljaju ko da se spojio na router modem, al nista... kaj da probam napravit? |
Pa za početak najprije se žično spoji (Lan1), pogledaj Sticky i podesi DNS - ove u routeru i računalu (napomena: za Lan [žična veza] i za WiFi [bežična veza], podešava se odvojeno). Kad vidiš da žično sve štima pređi na uspostavljanje bežične veze.
|
nekuzim. zakaj da ga prvo zicno idem spajat? modem router je sa zicom spojen na pc, dns-ovi su namjesteni na pc-u i routeru kak treba i radi. Router salje signal, laptop mi ga prepoznaje, (wireless network connection is now connected - cim upalim laptop a wlan kartica je upaljena). dns-ovi za tcp/ip su na obtain ip adress automaticly, al probao sam i upisat one dns-ove koje mi je dala sluzba za korisnike od t-coma. i opet nista...nekuzim, upalim bilo koji browser i ne spaja se na net. PING naredba u cmd-u ne radi. Kao da je spojen al nije. ne kuzim i vec mi se mota lagano od toga. Firewall je iskljucen...trebalo bi radit automacki...probao sam se i na druge otvorene routere spojit isto nista. koji k? pomoc please
|
jel ima kakvu zastitu wireless?
EDIT: a cekaj, samo net ne radi? |
Ajd upiši
ping localhost |
Kad sam ja imao problema,nazavao službu za korisnike i sve riješio u roku 5-10 minuta.
|
samo net ne radi. Velim javlja mi da je nasao router (postavio sam ga prema uputama s ovog neta, jos jedanput putem korisnicke sluzbe, router je namjesten na DHCP i otvoren je, nema firewall zastitu..mislim namjesten je po knjizici koju sam dobio s njim. Na pc-u sve normalno radi. Na lapu mi cim ukljucim wlan karticu (gumbom na laptopu) i idem na pretrazivanje wlan mreza nade moj d-link i kad kliknem na connect me spoji. Pise connected i connectivity excellent. Nekih par paketa primi (izmedu 50-80 a posalje oko 3000-4000 ). Al bilo koji browser upalim ne radi net. Zvao sluzbu za korisnike i namjestio sam tcp/ip (znaci dns-ove) kak mi je rekel. Ne radi ni tak ni ako ostavim te postavke za wlan network connection na obtain ip adress automaticly. Onda mi je rekao da probam reinstalirati drajvere..probao i to, na netu nema novijih od ovih koje iam gore, al sam ih svejedno probal instalirat. ne radi. O cemu se radi? Wlan kartica ocito radi..ili??
a kaj radi ova naredba PING LOCALHOST?? btw. probao se spojit i na drugi router otvoreni i decko koji se spaja na taj sa svojim lapom radi to bez problema i ja se spojim al mi opet browser (net) ne radi...da idem u servis?? |
Citiraj:
---- Type - ping localhost. Localhost is a reserved host name that maps to a reserved IP address (127.0.0.1) that represents your computer. When you type ping localhost, the messages are local to your computer; no packets are sent to the network. If pinging localhost is successful, you receive four replies from IP address 127.0.0.1. If the ping command is unsuccessful you will receive a message that says localhost is unknown. If this happens, verify that you installed TCP/IP, and that you restarted the computer after the installation. ---- Ako ti se spoji wireless mrežna na router to još uvijek ne znači da joj radi i TCP/IP protokol, a to je ono što ti treba da bi išao na net. Takva greška može biti i hardverske i softverske naravi. Koji OS imaš na notebooku? |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:45. |