|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
ADSL modem integriran u router ili ne!?
Pozdrav svima, ok, glup sam. Jel D-link DI 624 (ili recimo LINKSYS WRT54GL) ima integriran ADSL modem ili ne? Kolko ja vidim, moram ga/ih spojiti još na vanjski samostalni ADSL modem da bi se prek njega spojio na ADSL. Ili ne? Jel se isplati imati dva uređaja modem + router ili bolje nabaviti jedan koji ima sve integrirano? Mislim, neka mi je logika da je lakše stvar posložiti ak je sve u jednom uređaju i da bi ta kombinacija mogla biti manje problematična. I da, ovisno o predloženom rješenju kaj je najbolje ubost, a da nije preskupo, a da radi ok s jednog kata na drugi? Cilj: stalna bežična veza na internet bez upaljenog kompa. Fala!
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Oba uređaja su obični routeri bez integriranog ADSL modema. Da bi ti mreža radila, moraju biti priključeni na ADSL modem. Sasvim je svejedno imao ti kombinaciju modem + router ili modem/router. Doduše, prva kombinacija zauzima više mjesta i trebaju ti 2 utičnice za njihova napajanja. Najjeftinije rješenje bi ti bila nabava polovnog Siemensa 555. Nedavno ga je netko nudio na tržnici za 280kn.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Aha, aha, tak sam si i mislil. Nisam pametan dal da uzimam te T-comove polovne, nekak bi volio da to radi što bolje i pouzdanije budući da bu router na katu ispod mene pa da ne šetam svako malo resetirati stvarčicu... A T-comu ne bum niš više potpisival, eventualno koji raskid ugovora... ![]() Fala ljudi!
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Kombinacija Kasda + Linksys mi savrseno radi na brdo lokacija, stalno spojeno radi u intervalima od po 24 sata bez ikakvih problema.
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Ooo, zdravo druže Batinić, kako Tandemi? ![]() (ako sam imenovao pogrešnog druga Batinića odma slijede isprike...)
![]() |
#8 |
Premium
|
![]() |
#9 |
Premium
|
Ah, kako da ne, kako da ne, upravo kuckam po njih nekoliko u MBU-u ![]() ![]()
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Sto se Linksysa tice, tesko. Ni ja ih bas nemam s kamiona... ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
He he, otići će kvragu, ovak ili onak... Niš, fala na pomoći svakako, budem se zaputio onda u obližnji dućkas po neki takav onda... Živio!
![]() |
#12 | |
Write in ©
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Ovi Linksys routeri su ti vrlo cijenjeni među linux zajednicom, a dečki iz Linksysa tvrde da su to najprodavaniji routeri cca 10.000kom na mjesec ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|