PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   ADSL modem integriran u router ili ne!? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=69115)

dubby 11.05.2007. 16:49

ADSL modem integriran u router ili ne!?

Pozdrav svima,

ok, glup sam. Jel D-link DI 624 (ili recimo LINKSYS WRT54GL) ima integriran ADSL modem ili ne? Kolko ja vidim, moram ga/ih spojiti još na vanjski samostalni ADSL modem da bi se prek njega spojio na ADSL. Ili ne?

Jel se isplati imati dva uređaja modem + router ili bolje nabaviti jedan koji ima sve integrirano? Mislim, neka mi je logika da je lakše stvar posložiti ak je sve u jednom uređaju i da bi ta kombinacija mogla biti manje problematična.

I da, ovisno o predloženom rješenju kaj je najbolje ubost, a da nije preskupo, a da radi ok s jednog kata na drugi?

Cilj: stalna bežična veza na internet bez upaljenog kompa.

Fala!

coconut 11.05.2007. 19:05

Oba uređaja su obični routeri bez integriranog ADSL modema. Da bi ti mreža radila, moraju biti priključeni na ADSL modem. Sasvim je svejedno imao ti kombinaciju modem + router ili modem/router. Doduše, prva kombinacija zauzima više mjesta i trebaju ti 2 utičnice za njihova napajanja.
Najjeftinije rješenje bi ti bila nabava polovnog Siemensa 555. Nedavno ga je netko nudio na tržnici za 280kn.

Striček 11.05.2007. 19:29

ili potpiši novi ugovor sa T-com-om na dvije godine:D

Srky 11.05.2007. 21:13

*KLIK* ;)

dubby 14.05.2007. 09:25

Aha, aha, tak sam si i mislil. Nisam pametan dal da uzimam te T-comove polovne, nekak bi volio da to radi što bolje i pouzdanije budući da bu router na katu ispod mene pa da ne šetam svako malo resetirati stvarčicu...

A T-comu ne bum niš više potpisival, eventualno koji raskid ugovora... :D

Fala ljudi!

Old Iggy 14.05.2007. 15:16

Citiraj:

Autor dubby (Post 720561)
Pozdrav svima,

ok, glup sam. Jel D-link DI 624 (ili recimo LINKSYS WRT54GL) ima integriran ADSL modem ili ne? Kolko ja vidim, moram ga/ih spojiti još na vanjski samostalni ADSL modem da bi se prek njega spojio na ADSL. Ili ne?

Jel se isplati imati dva uređaja modem + router ili bolje nabaviti jedan koji ima sve integrirano? Mislim, neka mi je logika da je lakše stvar posložiti ak je sve u jednom uređaju i da bi ta kombinacija mogla biti manje problematična.

I da, ovisno o predloženom rješenju kaj je najbolje ubost, a da nije preskupo, a da radi ok s jednog kata na drugi?

Cilj: stalna bežična veza na internet bez upaljenog kompa.

Fala!

Meni je, iskreno, to najbolja kombinacija. Ove Linksyse imam na podosta lokacija, volim kad je odvojen T-com (ADSL modem) od mog dijela (interna mreza), kad nesto zasteka znam gdje je problem.

Kombinacija Kasda + Linksys mi savrseno radi na brdo lokacija, stalno spojeno radi u intervalima od po 24 sata bez ikakvih problema.

dubby 14.05.2007. 15:20

Ooo, zdravo druže Batinić, kako Tandemi? :D

(ako sam imenovao pogrešnog druga Batinića odma slijede isprike...)

Old Iggy 14.05.2007. 15:30

Citiraj:

Autor dubby (Post 722859)
Ooo, zdravo druže Batinić, kako Tandemi? :D

(ako sam imenovao pogrešnog druga Batinića odma slijede isprike...)

Oooo, super, vidim da me netko pozna, a meni nepoznato... :goood:

Jucer selio jednog, cijeli dan posla. :D
Ali radi k'o curica. :D

dubby 14.05.2007. 15:35

Ah, kako da ne, kako da ne, upravo kuckam po njih nekoliko u MBU-u :D Kad ćeš navratiti na jedno redovno održavanje slash pivo? Bilježim se odma i za jedan Linksys koji je pao s kamiona :fiju:

Old Iggy 14.05.2007. 15:38

Citiraj:

Autor dubby (Post 722874)
Ah, kako da ne, kako da ne, upravo kuckam po njih nekoliko u MBU-u :D Kad ćeš navratiti na jedno redovno održavanje slash pivo? Bilježim se odma i za jedan Linksys koji je pao s kamiona :fiju:

Kakvo je stanje, prije cu doci ako nesto ode kvragu nego na to. :fiju:
Sto se Linksysa tice, tesko. Ni ja ih bas nemam s kamiona... :(

dubby 14.05.2007. 15:41

He he, otići će kvragu, ovak ili onak...

Niš, fala na pomoći svakako, budem se zaputio onda u obližnji dućkas po neki takav onda...

Živio!

Striček 14.05.2007. 22:28

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 722857)
...volim kad je odvojen T-com (ADSL modem) od mog dijela (interna mreza), kad nesto zasteka znam gdje je problem.

Kombinacija Kasda + Linksys mi savrseno radi na brdo lokacija, stalno spojeno radi u intervalima od po 24 sata bez ikakvih problema.

Istina.
Ovi Linksys routeri su ti vrlo cijenjeni među linux zajednicom, a dečki iz Linksysa tvrde da su to najprodavaniji routeri cca 10.000kom na mjesec :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:22.