|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
smanjivanje broja okretaja na napajanju
jedini izvor buke u racunalu ostalo je seasonicovo napajanje, pa sam mislio spojiti ga preko onog potenciometra i smanjiti mu br. okretaja. da li je to preporucljivo raditi ili ne, nisam nigdje na forumu nasao nesto o, konkretno, smanjivanju br. okretaja na napajanjima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
je gladan!
Datum registracije: Nov 2005
|
Seasonic bučan? Koji model točno? A hard disk nemaš? ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
hd skljoca samo kad čita/pise, sto me ne smeta jer je to random buka i uglavnom preko noci nista ne radi, koje mi je jedino bitno vrijeme da komp bude stvaro tih. napajanje je seasonic od 430w. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
freezer 64, zalman na gpu, pasivni northbridge, sve jako tiho. od kucista vent je sharkoon necujan. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Prije bih rekao da ti se čuje Zalman nego Seasonic jer se Zalman čuje i kad stoji... ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
smanjio sam zalmana potenciometrom. zaustavio sam ventilator i nema bas neke razlike u šumu kad radi i kad ne radi. isto to sam napravio i s procom i s chase fanom. jel mi moze netko odgovorit na moje originalno pitanje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Nije preproručljivo jer ako se ne varam seasonic ima termalnu regulaciju, tj. sam štima broj okretaja... ako ti sam usporiš vent, dolazi do porasta temp, a to nije zdravo za napajanje... seasonici glase kao jedna od najtiših napajanja... tako da ćeš morat na malo ekstremnija utišavanja, ako ti seasonic smeta... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
je gladan!
Datum registracije: Nov 2005
|
Prouči malo ove linkove! http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=63378 http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=62056 I kad sve ovo napraviš Seasonic ti ostaje najtiši.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
cool, hvala. |
![]() |