|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2006
|
TROJAN???
Uglavnom, priča je ovakva. ![]() Prije kojih sat vremena sam tu po forumu malo istraživala, kad mi se pojavio neki okvir di je napisano nešto tipa...The system is shutting down, pa nešto C./windows/system32 tak nešto, i onda nekakvo odbrojavanje i izletava nod-----Uglavom, pisalo je nešto tipa trojan, i bilo je označeno pošalji na analizu, a ostale dvije opcije kopiraju u karantenu i obriši se nisu mogle označiti. I tada se komp restartao i pojavio se okvir Microsoft Windowsa u kojem je pisalo----The system has recovered from a serious error, bl, bla i na kraju da li želim poslat Microsoftu taj error report ili ne....kliknem ne. ![]() Opet se pojavio nod i pita da li da tu kao opasnu datoteku pošalje u ESET na analizu, i tako ja to pošaljem...valjda..: stoopid Sad sam već na rubu živaca, imam novi kompjuter koji od prvoga dana samo nevolja za nevoljom i sad još ovo....Može li mi itko objasniti šta se tu događa, i kako dovraga funkcionira to slanje datoteka u ESET?????? Šta to je, šta trebam napravit, šta će se dogodit, di to ide? bilo šta? : hitthewa: hitthewa: hitthewa |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Polako, nije ništa izgubljeno. Vjerojatno se radi o virusu Blaster, skini ovo i pročešljaj komp. Zatim, postavi si firewall. Tipa Outpost, ZoneAlarm, Keiro - izaberi. Onda, poštelaj si NOD32 prema ovim uputama. Slanje fajlova na analizu u ESET - slobodno isključi. Ništa što bi tebe trebalo zabrinjavati. Zadnje izmijenjeno od: tor. 30.11.2006. u 07:32. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Ovo ispod nisam ja! :)
Datum registracije: Sep 2002
|
Eh, Tor, mrdaj s "mog" podforuma. Uvijek me preduhitriš. Faerie, nakon šta počistiš kompjuter od Blastera, odi lijepo na MS stranice, i poskidaj sigurnosne zakrpe koje do sad još nisi. Jer, da si ih imala, ne bi ni "ćopila" Blastera.
![]() |
#6 | |
Registered User
|
Citiraj:
Što se tiče firewalla, ja mislim da mi ga je frend namjestio, ako je to to, firefox?!? : stoopid Nadam se da će sad sve bit u redu, hvala! :clap::clap::clap: |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
.....
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
P.S. Samo jedno pitanje - jesi li skinula najnovije virusne definicije za nod32? Ako nisi, odmah klik na update. : hello2 : |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Registered User
|
Citiraj:
Da li ja mogu nekako na kompjuteru provjeriti da li već imam firewall i ako da, kako? Meni je frend rekao da ga je on postavio...a pošto se puno toga što je napravio ispostavilo da je loše, više nisam sigurna!: nono : |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
kad ti se pojavi da se krene restartat samo klikni na sat i postavi ga nekoliko sati/dana/minuta unatrag i tada možeš radit posao dok on onbrojava ![]() možeš provjerit jel imaš FW, ako imaš SP2 tada odi u control panel-security center i vidjet ćeš jel ti firewall on ili off, samo pripazi da ti nije uključen firewall od XP-a jer taj ne služi ničemu, lijepo skini ZA, Comodo ili neki drugi |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
inace, ja bi u ovaj topic samo dao pohvalu mom nortonu 2003, sve viruse blokira, i mališs skripte .. a i imam pretplatu do 2070, tako da sam miran .. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Registered User
|
Citiraj:
pošto ipak jako malo znam o kompjuterima, meni ti te skraćenice baš puno i ne znače... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Registered User
|
![]() |
![]() |
#14 |
|
Slušaj, očito o svemu ovome premalo znaš i, koliko god ti htjeli pomoć, već u startu nailazimo na probleme. Najelegantnije rješenje je da nađeš nekog ko će se zaletit do tebe i pogledat/instalirat šta ti treba. Na ovaj način samo ćemo se svi skupa vrtit u krug, a nećemo puno postić. Jer, ako ti nije uključen firewall koji dolazi s Windowsima, možda imaš neki drugi. Da ti ja sad kažem da pogledaš u tray koje su ikonice dole, pa provjeriš je li koja od njih firewall, bi li znala? Ako da, napravi to, pa ćeš znat imaš li neki od firewall-ova.
![]() |
#15 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ma slažem se, vidim da ovo ne vodi nigdje, koliko god mi vi pokušavali pomoći ja se preslabo snalazim na kompu da bi to znala sredit..Već su mi tu bila 2 lika doma, ali ni jedan ni drugi se baš previše ne kuže u kompjutere, a i nije im se baš ni dalo to sređivat, što je bilo očito, pa ja ostadoh sama s novim a s***..kompjuterom. Budem ja zvala nekakav servis za kompjutere, nemam šta drugo... Svejedno, hvala
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
|
Servis će ti uvik puno naplatit. To ti je kao kraaaajnja opcija. A ovaj tvoj problem i nije toliko velik da ga neko s iti malo znanja ne bi znao riješit. Slabi su ti ti "likovi". A ako nisu imali volje, kojeg vraga su dolazili??
![]() |
#17 | |
Registered User
|
Citiraj:
A što se tiče ova dva lika, a eto, šta reći...Jedan stvarno ne zna, drugi zna ali je gad... A što se tiče servisa, nemam druge jer ne znam nikoga tko bi mi to htio i znao napravit, tako da nemam koga pitat. Nema veze, bolje i platit pa da mi komp normalno radi nego svaki dan se mučit s njim...
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Posjeti ovo, skini i pošalji nam log od HijackThis programa (piše ti tamo kako se radi): http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=9637 Tako ćemo vidjet koji firewall imaš a i koje aplikacije ti se pokreću s win.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|