|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
na ds3 u biosu...
1. što znači: sata port native, ili sata port legacy, koje da stavim s obzirom da imam sata disk? 2. od 6 sata utora na ploči, 2 su označena kao Gsata (Gigbyte sata) što je to? brži su ili što li? 3. pod rubrikom onboard sata-ide ctrl mode, imam opcije; IDE, AHCI, RAID/IDE koju da stavim i zašto 4. piše da mbo ima "supports data striping (raid0), mirroring(raid1), and JBOD for serial ata - što je to i gdje se to rihta (imam samo 1 sata disk) hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
2. 4 njih kontrolira ICH8, a ova ostala 2 proizlaze (uz IDE konektor) iz dodatnog cipa kojeg gigabyte tako slikovito oznacava 3. ostavi kak je po defaultu 4. nije moje podrucje ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
prcknedl
Datum registracije: Dec 2005
|
4. podrzava povezivanje diskova u raid polje. raid0=podaci se nizmjence zapisuju na oba (3, 4, 10...) diska=veca brzina, manja pouzdanost. raid1=isti se podaci zapisuju i na jedan i na drugi fizicki disk=veca pouzdanost. JBOD znaci da mozse imati i razlicite diskove cak i po kapacitetu u RAID polju, ali ce onda kapacitet veceg biti ogranicen na kapacitet manjeg... ostavi po defaultu, ne treba ti to ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
jbod= just a bunch of disks->nemres imat radi sa jednim diskom |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
AHCI - stavi ako imaš SATA 2.0 disk i želiš iskoristit sve njegove "feature" tipa hot swap (plug), NCQ,... RAID - već je rečeno...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|