![]() |
na ds3 u biosu...
1. što znači: sata port native, ili sata port legacy, koje da stavim s obzirom da imam sata disk?
2. od 6 sata utora na ploči, 2 su označena kao Gsata (Gigbyte sata) što je to? brži su ili što li? 3. pod rubrikom onboard sata-ide ctrl mode, imam opcije; IDE, AHCI, RAID/IDE koju da stavim i zašto 4. piše da mbo ima "supports data striping (raid0), mirroring(raid1), and JBOD for serial ata - što je to i gdje se to rihta (imam samo 1 sata disk) hvala |
Citiraj:
2. 4 njih kontrolira ICH8, a ova ostala 2 proizlaze (uz IDE konektor) iz dodatnog cipa kojeg gigabyte tako slikovito oznacava 3. ostavi kak je po defaultu 4. nije moje podrucje :D |
4. podrzava povezivanje diskova u raid polje. raid0=podaci se nizmjence zapisuju na oba (3, 4, 10...) diska=veca brzina, manja pouzdanost. raid1=isti se podaci zapisuju i na jedan i na drugi fizicki disk=veca pouzdanost. JBOD znaci da mozse imati i razlicite diskove cak i po kapacitetu u RAID polju, ali ce onda kapacitet veceg biti ogranicen na kapacitet manjeg...
ostavi po defaultu, ne treba ti to :) |
jbod= just a bunch of disks->nemres imat radi sa jednim diskom
|
Citiraj:
AHCI - stavi ako imaš SATA 2.0 disk i želiš iskoristit sve njegove "feature" tipa hot swap (plug), NCQ,... RAID - već je rečeno... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:10. |