|
![]() |
#1 |
nemam kaj napisati
Datum registracije: May 2003
|
Program: Slika cijelog sistema
(Nadam se da sam pogodio podforum.) E ovako. Trebao bi mi program koji bi mi omogućio da mogu napraviti cijelu sliku sistema i to snimiti na na prijenosni disk. Mislim windowsa i svih programa koji postoje. U slučaju da netko nekaj zezne da lako mogu vratiti prijašnje stanje i da svi programi rade, a da ne moram formatirati disk i ponovo snimati sve programe koji su neophodni za rad. Ima li tak nekaj uopće? Može link? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Kernel panic
Datum registracije: Jan 2006
|
TrueImage?? Nisam te baš u potpunosti razumio... TrueImage napravi image cijelog diska (ili particija) i to je 1 file koji možeš nasnimiti kamo želiš i kasnije sve vratiti.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Osim true image-a, Norton Ghost 8.0 ili 8.2 koji rade u DOS-u (imaš na Hirens Boot CD-u npr.)-napomena, ne podržavaju diskove u RAID-u Sad, dal ćeš morat raditi image cijelog diska ili samo particije di su ti windowsi, to ovisi o tebi i tome kako si si organizirao svoje fajlove. Ja imam jednu particiju di su mi samo windowsi a na drugoj su mi programi vezani uz te windowse, i prema tome, ja radim samo image particije di su mi windowsi i kad ih restore-am, ne trebam instalirati ponovno programe jer je registry od "image windowsa" popamtio di su mi svi ti programi bili prije instalirani ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Radi Ghost i s RAID-om, al kako kojim - na Epoxici i njenom Silicon Imageu je šljakalo bez beda s verzijom 7, a na ASRockici neće ni čut pa sam bio primoran koristit TrueImage koji je dosta sporiji od Ghosta. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
![]() |
#6 |
Moderator
|
Moja preporuka, Ghost 8.2 iz DOS-a (Hirens boot CD) Program tak i tak ima brijem 3 funkcije, i stvarno ne treba neki vodič. Imaš, make image from disk/partition, ili make disk/partition from image. Nema tu neke mudrosti... Image ti je gotov u roku od 2-3minute (naravno, ovisi kolko fajlova imaš kojima delaš image i dali stavljaš kompresiju) za oko 4-6GB podataka. Restora se za cca. minutu i pol... Tak je barem meni za relativno malo podataka (4-6GB) sa high kompresijom. Na kraju ispadne image od kojih 2GB. Pazi ako imaš FAT32 datotečni sustav, tamo je ograničenje po fajlu 2GB, pa će ti se onda rascjepati image, no to nije nikakav problem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
E pitanje kod rascjepanih fileova za ghost 8.2 Image ima 4.89gb ali je podjeljen na 3 komada, kod vraćanja on ih sam spaja ili? Isto tako jel ih mogu ja spojit nekak u 1 pa zapržit na dvd?
![]() |
#8 |
Moderator
|
Da, sam ih vraća, ti samo moraš kod vraćanja image-a odabrati onaj prvi. Neznam dal ih moš spojit i zapržit na DVD (pitanje je i kako ćeš ih na jedan DVD stavit, ako ti zauzima 4.89GB : stoopid), probaj pa nam javi. Nije valjda da imaš FAT32? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
daj pogledaj u optionsima u ghostu. Ne bi smio raskomadat. Ako nema u opcijama, onda je to do Ghost-a koji je rađen u DOS-u i kao takvome zna samo za FAT32 i onda on cijepa fajlove htio ti to ili ne... A to je onda banana... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
A kao ne treba vodič? Postoje opcije u Ghost GUI (DOS) -autospan -autoname (ili sličnog imena). Prva, ako je uključena, se brine da se ono što se ghosta pravilno raspodijeli na dijelove. Znači, ako ghostate NA fat32 particiju (a drugačije i ne možete), ta se opcija brine da image bude u 2GB dijelovima, a ako ghostate direktno na CD/DVD opet se brine da se sve pravilno iscjepa na dijelove. Uključiti obavezno. Autoname - ne pita za ime dodatnih dijelova image-a. Inače Ghost ima barem 50-ak opcija, a ono što se vidi kroz njegov DOS GUI nije niti 5% onog što se da podesiti. @Mrkonja - ne trebaš spajati, možeš pržiti dirketno na DVD (s novijim Ghostom koji preopoznaje DVD uređaje) Preporučujem ghost 2003 zbog ugrađene podrške za DVD+-RW medije.
![]() |
#12 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Zašto bi morao snimat baš na FAT32? Ide to i na NTFS... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
nemam kaj napisati
Datum registracije: May 2003
|
Znači vjerojatno bum sprobal toga "Duha". Vidim da ga je više ljudi preporučilo. Inače na C particiji se nalaze Windowsi i par programa koji su neophodni za rad. Sve skupa to ima kojih 2 GB. Hvala ljudovi. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#15 | |
EMP moderator