|
![]() |
#1 |
motocross
Datum registracije: Sep 2003
|
koji firewall ?
jedino mi je da pusta promes sa emulea i torrenta i da ne uzima puno memorije jer ovaj bit defender ima 6-7 svojih procesa a brijem da mi gusi i vezu jer nemrem ni surfat normalno....cuo za kerio ali zelim vasa iskustva?tnx |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Imam je Kerio i sasvim sam zadovoljan. Jedino kaj mi je trebal skoro jedan dan da ga podesim kak treba, ali kad ga jemput podesiš, sačuvaš postavke i vozi. Zauzima cca. 6 do 10 MB memorije. Stvarno dobar firewall.......barem meni. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Zone alarm, besplatan i funkcionalan |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Šljakal bu, nemaš brige. Evo tu su ti spremljene postavke već podešenog firewall-a, tak da se ne zahebavaš dugo. Zadnje izmijenjeno od: McG. 19.03.2006. u 18:07. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
motocross
|
@ mrkonja,nisam aj reko da ZA nije funkcionalan ali nisam mogao sa p2p programa skidat a niti sa torrenta,iako sam namjestio da mi udp i tcp portove odredene "propusta" ali niej tak bilo pa sam odusto od njega,iako sam ga koristio 2 i pol godine bez hebemti i bez ikakvog AV programa i spybota i tih pizdarija jer nikad nisam imao nikaj ma kompu,ZA nije propustio nikaj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
sygate personal firewall... za sve te ljepo pita i to je to meni BEST fajrvall
![]() |
#8 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
n00b
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
isprobah ih nekoliko i nekako se uvijek vratim na Sygate...eto baš napravih instalciju na ovom stroju.....i upravo vučem nekoliko torenta ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Sygate Personal. Trenutno u verziji 5.6 build 2808. Koristim već par godina (razne verzije) i radi OK. Istina da ga treba znati podesiti (advanced rules) no tako je to s svakim firewall-om. Kvaka je u tome da naučiš čitati logove. Mislim, nemaš što tjedan dana proučavati zašto ti ne radi mapiranje diska preko mreže, kad ti u logu lijepo piše da je blokiran TCP promet na portovima 135-139, dolazni, s tog-i-tog računala. Napraviš rul koji upravo taj protokol i te portove propušta s odgovarajuće MAC adrese i "mirna Bosna". No frks...
![]() |
#12 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2005
|
Gasi Bitdefenderov i windows firewall i isprobaj outpost! : goood : |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
motocross
|
evo slozio sygate,tj smao instaliro i sve kaj sam trebo dopustio da propusta i zasad sam zadovoljan,ali nesto mi nije jasno...imam famozni netlimiter i skidam preko emulea i bitspirita i veli da je ukupni download 13-14kb/s,dok sam upload ogranicio na 3kb/s,teoretski jos imam isto tolko za surfanje ali neide bas tak,google mi otvara pun qrac...da li nesto sam krivo mozda podesio ili je to tak?tnx |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Ak si na DSL-u, Sygate (pretpostavljam i ostali firewallovi) ti može raditi probleme kod pristupa na neke stranice. Npr. postanja na ovaj forum, logina na hotmail preko secure konekcije i sl. Rješenje je u tome da napraviš advanced rule i dozvoliš promet ICM type 3 i 4. Detaljnije ako imaš takvih problema ![]()
![]() |
#16 | |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
ZA 6 nemoj instalirati jer ima pun kurac grešaka i uspori cijeli komp Nađi neki ZA Pro 5.5.x
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Registered User
Datum registracije: May 2003
|
Sygate ili Outpost + Kaspersky = dobitna kombinacija ZA 6 koma, guta previše resursa te je malo previše "paranoičan" dok ga ne podesiš... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
bycod
|
nemoras nista ako nesto oce ici van pita te ![]() ![]()
![]() |
#21 |
Premium
|
Ti si totalno luuud. NE MOŽE. TOČKA. Ako te zanima, kaj se dogodi ako uključiš oba, stvar je slijedeća: Logovi od sygate-a se toliko napune, da ti vrlo brzo napune cijeli hard. Ako ne skužiš odmah što se događa, na kraju je hard tako pun da se ne da niti defragmentirati. A obzirom da ne znaš što se fuck događa, ostaje ti jedino vaditi hard, probati raditi defrag na drugom stroju i onda gledat logove od defraga. Zaboravi - ili imaš jedan firewall, ili imaš puno problema. (Ovo uključuje i slučaj da nemaš niti jedan firewall ![]()
![]() |
#22 |
Plasticni kirurg
Datum registracije: Mar 2005
|
Ok.. ok .. samo pitam. ![]() Imao sam problema, nisam se mogao spojit na adsl - Sygate je nesto kocio. Nisam kuzio u cemu je stvar dok ga nisam deinstalirao. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
Pogledaj ovaj Sygate support forum Ili, jednostavno napravi rul slijedećeg sadržaja: Rule Summary: This rule will allow both incoming and outgoing traffic from/to all hosts on ICMP type 3,4. This rule will be applied to all network interface cards. Ako se ne snalaziš s firewallovima uključi windows firewall. Bolje išta nego ništa.
![]() |
#24 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
Slažem se, no to su već rasprave za znalce. I dalje tvrdim da je bolje držati uključen windows firewall nego ne imati nikakav.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|