PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   koji firewall ? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=26876)

komer 19.10.2005. 12:47

koji firewall ?

jedino mi je da pusta promes sa emulea i torrenta i da ne uzima puno memorije jer ovaj bit defender ima 6-7 svojih procesa a brijem da mi gusi i vezu jer nemrem ni surfat normalno....cuo za kerio ali zelim vasa iskustva?tnx

McG 19.10.2005. 12:58

Imam je Kerio i sasvim sam zadovoljan. Jedino kaj mi je trebal skoro jedan dan da ga podesim kak treba, ali kad ga jemput podesiš, sačuvaš postavke i vozi. Zauzima cca. 6 do 10 MB memorije. Stvarno dobar firewall.......barem meni.

komer 19.10.2005. 13:05

probat cu kad dodem doma njega si skinut i podesit!valjda ce sljakat!

MRKONJA 19.10.2005. 13:09

Zone alarm, besplatan i funkcionalan

McG 19.10.2005. 13:10

Šljakal bu, nemaš brige. Evo tu su ti spremljene postavke već podešenog firewall-a, tak da se ne zahebavaš dugo.

komer 19.10.2005. 13:28

@ mrkonja,nisam aj reko da ZA nije funkcionalan ali nisam mogao sa p2p programa skidat a niti sa torrenta,iako sam namjestio da mi udp i tcp portove odredene "propusta" ali niej tak bilo pa sam odusto od njega,iako sam ga koristio 2 i pol godine bez hebemti i bez ikakvog AV programa i spybota i tih pizdarija jer nikad nisam imao nikaj ma kompu,ZA nije propustio nikaj:)hehe

Codiac 19.10.2005. 14:09

sygate personal firewall...

za sve te ljepo pita i to je to meni BEST fajrvall

domy_os 19.10.2005. 16:16

Citiraj:

Originally posted by Codiac-

Potpisujem! Čuva i moj komp, a i sve ostale u susjedstvu. :D

T0X1C 19.10.2005. 16:28

Citiraj:

Evo i ja potvrdjujem, koristim ga skoro godinu dana i prezadovoljan sam..

burke 19.10.2005. 17:00

isprobah ih nekoliko i nekako se uvijek vratim na Sygate...eto baš napravih instalciju na ovom stroju.....i upravo vučem nekoliko torenta:D

mirkoB 19.10.2005. 21:15

Sygate Personal. Trenutno u verziji 5.6 build 2808. Koristim već par godina (razne verzije) i radi OK.
Istina da ga treba znati podesiti (advanced rules) no tako je to s svakim firewall-om. Kvaka je u tome da naučiš čitati logove. Mislim, nemaš što tjedan dana proučavati zašto ti ne radi mapiranje diska preko mreže, kad ti u logu lijepo piše da je blokiran TCP promet na portovima 135-139, dolazni, s tog-i-tog računala. Napraviš rul koji upravo taj protokol i te portove propušta s odgovarajuće MAC adrese i "mirna Bosna". No frks...

http:// 19.10.2005. 21:24

Gasi Bitdefenderov i windows firewall i isprobaj outpost! : goood :

komer 19.10.2005. 22:16

evo slozio sygate,tj smao instaliro i sve kaj sam trebo dopustio da propusta i zasad sam zadovoljan,ali nesto mi nije jasno...imam famozni netlimiter i skidam preko emulea i bitspirita i veli da je ukupni download 13-14kb/s,dok sam upload ogranicio na 3kb/s,teoretski jos imam isto tolko za surfanje ali neide bas tak,google mi otvara pun qrac...da li nesto sam krivo mozda podesio ili je to tak?tnx

domy_os 20.10.2005. 01:13

Citiraj:

Originally posted by komer
evo slozio sygate,tj smao instaliro i sve kaj sam trebo dopustio da propusta i zasad sam zadovoljan,ali nesto mi nije jasno...imam famozni netlimiter i skidam preko emulea i bitspirita i veli da je ukupni download 13-14kb/s,dok sam upload ogranicio na 3kb/s,teoretski jos imam isto tolko za surfanje ali neide bas tak,google mi otvara pun qrac...da li nesto sam krivo mozda podesio ili je to tak?tnx
Pretpostavljam da si na DSL-u. E, pa kod njega ti je download ovisan o uploadu. Drugim riječima, što više uploadaš to ti je download sve manji. Probaj sad odvrnut do kraja upload i vidjet ćeš da će se sve zagušit.

mirkoB 20.10.2005. 12:32

Ak si na DSL-u, Sygate (pretpostavljam i ostali firewallovi) ti može raditi probleme kod pristupa na neke stranice. Npr. postanja na ovaj forum, logina na hotmail preko secure konekcije i sl.
Rješenje je u tome da napraviš advanced rule i dozvoliš promet ICM type 3 i 4.
Detaljnije ako imaš takvih problema :)

LorD ClockaN 20.10.2005. 18:33

Citiraj:

Originally posted by komer
@ mrkonja,nisam aj reko da ZA nije funkcionalan ali nisam mogao sa p2p programa skidat a niti sa torrenta,iako sam namjestio da mi udp i tcp portove odredene "propusta" ali niej tak bilo pa sam odusto od njega,iako sam ga koristio 2 i pol godine bez hebemti i bez ikakvog AV programa i spybota i tih pizdarija jer nikad nisam imao nikaj ma kompu,ZA nije propustio nikaj:)hehe
Ja imam SATADSL, tako da koristim i proxy server i ZA mi nikada nije radio problema. Uvijek sam mogao raditi sve šta želim sa default postavkama...

ZA 6 nemoj instalirati jer ima pun kurac grešaka i uspori cijeli komp
Nađi neki ZA Pro 5.5.x

radhat 20.10.2005. 23:36

Sygate ili Outpost + Kaspersky = dobitna kombinacija

ZA 6 koma, guta previše resursa te je malo previše "paranoičan" dok ga ne podesiš...

Red Worm 23.10.2005. 01:46

Instalirao sam taj Sygate Firewall, 5.5 ver.

Sad pitanje - kako ga najjednostavnije podestit, i sto moram znat o rukovanju tim programom. Hvala unaprijed!!

Codiac 23.10.2005. 02:11

nemoras nista

ako nesto oce ici van pita te :) i to je to ;)<

Red Worm 23.10.2005. 13:14

Citiraj:

nemoras nista

ako nesto oce ici van pita te :) i to je to ;)<

A moze li uz Sygatea, biti ukljucen i windows firewall? Ili se bas ne slazu zajedno.

mirkoB 23.10.2005. 18:27

Ti si totalno luuud.
NE MOŽE. TOČKA.
Ako te zanima, kaj se dogodi ako uključiš oba, stvar je slijedeća:
Logovi od sygate-a se toliko napune, da ti vrlo brzo napune cijeli hard. Ako ne skužiš odmah što se događa, na kraju je hard tako pun da se ne da niti defragmentirati.

A obzirom da ne znaš što se fuck događa, ostaje ti jedino vaditi hard, probati raditi defrag na drugom stroju i onda gledat logove od defraga.

Zaboravi - ili imaš jedan firewall, ili imaš puno problema. (Ovo uključuje i slučaj da nemaš niti jedan firewall :D )

Red Worm 23.10.2005. 22:53

Ok.. ok .. samo pitam. :argue:

Imao sam problema, nisam se mogao spojit na adsl - Sygate je nesto kocio. Nisam kuzio u cemu je stvar dok ga nisam deinstalirao. :fuming: Ma cemu ti problemi meni trebaju, jebo firewall, jebo ono i ovo... bolje mi je bez njega. :fuming:

mirkoB 25.10.2005. 10:23

Pogledaj ovaj Sygate support forum
Ili, jednostavno napravi rul slijedećeg sadržaja:
Rule Summary:
This rule will allow both incoming and outgoing traffic from/to all hosts on ICMP type 3,4. This rule will be applied to all network interface cards.

Ako se ne snalaziš s firewallovima uključi windows firewall. Bolje išta nego ništa.

domy_os 25.10.2005. 12:41

Citiraj:

Ako se ne snalaziš s firewallovima uključi windows firewall. Bolje išta nego ništa.
Taj blokira promet samo prema van dok prema unutra pušta i time nije pravi firewall.

mirkoB 25.10.2005. 16:04

Slažem se, no to su već rasprave za znalce. I dalje tvrdim da je bolje držati uključen windows firewall nego ne imati nikakav.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:14.