Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.12.2011., 16:49   #1
Remixer
Premium
Moj komp

Remixer's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Question PC - TV preko HDMI-a [via ATI HD6850 audio manager]

Evo ovako, spojih plazmu na PC sa 10m HDMI kabla (kabel ide direkt u grafičku pošto ima HDMI izlaz) i pustim film i zvuk ima na zvučnicima od PC-a, ali ne i na TV-u (ili obratno)... -u postavkama za zvuk (na PC-u) mogu birati ILI da zvuk ide na zvučnike od PC-a ILI na TV, ja bi htio obje opcije uključene, kako to? Nema nigdje opcije gdje mi nudi to ''Realtek HD Audio Manager'', šmrc, please help.
Staro 01.12.2011., 16:55   #2
Gocznet
Premium

Gocznet's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Probaj u aplikaciji koju koristis za zvuk na kompu u postavkama same aplikacije staviti device preko kojeg želiš puštati zvuk,predpostavljam da je to analogni output.
Gocznet je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.12.2011., 17:12   #3
bixsy the king
Premium

bixsy the king's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
Autor Remixer Pregled postova
Evo ovako, spojih plazmu na PC sa 10m HDMI kabla (kabel ide direkt u grafičku pošto ima HDMI izlaz) i pustim film i zvuk ima na zvučnicima od PC-a, ali ne i na TV-u (ili obratno)... -u postavkama za zvuk (na PC-u) mogu birati ILI da zvuk ide na zvučnike od PC-a ILI na TV, ja bi htio obje opcije uključene, kako to? Nema nigdje opcije gdje mi nudi to ''Realtek HD Audio Manager'', šmrc, please help.
To što ti želiš je neizvedivo na taj način...ne može i jedno i drugo istovremeno...ako isključiš zvuk na matičnoj onda ga prenosiš preko hdmi izlaza na grafičkoj kartici što će ti poslužit samo određenim svrhama...npr. gledanje filma...ali onda zaboravi zvuk na pc zvučnicima.
E sad da li postoji neki drugi način da dobiješ zvuk istovremeno na oba zvučna uređeja vjerojatno je moguće,ali s tim nisam experimentirao pa bilo dobro da neko kaže jer i mene interesira.
Btw...nije mi jasna svrha koju želiš postići ? Čemu zvuk istovremeno na tv-u i pc-u ?

AMD Ryzen™ 7 7840HS | NVIDIA® GeForce RTX™ 4060 8 GB GDDR6 | 16 GB DDR5-5600 MHz RAM | 1 TB PCIe® Gen4 NVMe™ M.2 SSD
bixsy the king je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2011., 17:19   #4
Gocznet
Premium

Gocznet's Avatar

Citiraj:
Autor bixsy the king Pregled postova
Btw...nije mi jasna svrha koju želiš postići ? Čemu zvuk istovremeno na tv-u i pc-u ?
Praktično je recimo raditi na kompu i slušati glazbu dok nitko drugi gleda film na TV-u. pretpostavljam da mu za takvu svrhu treba.
Staro 01.12.2011., 17:20   #5
Remixer
Premium
Moj komp

Remixer's Avatar

Citiraj:
Autor Gocznet Pregled postova
Probaj u aplikaciji koju koristis za zvuk na kompu u postavkama same aplikacije staviti device preko kojeg želiš puštati zvuk,predpostavljam da je to analogni output.
Ovak' izgleda taj Realtek HD audio manager i nema baš ''naprednih'' opcija...

Zvuk je digitalni jer ide preko HDMI-a.

Citiraj:
To što ti želiš je neizvedivo na taj način...ne može i jedno i drugo istovremeno...ako isključiš zvuk na matičnoj onda ga prenosiš preko hdmi izlaza na grafičkoj kartici što će ti poslužit samo određenim svrhama...npr. gledanje filma...ali onda zaboravi zvuk na pc zvučnicima.
E sad da li postoji neki drugi način da dobiješ zvuk istovremeno na oba zvučna uređeja vjerojatno je moguće,ali s tim nisam experimentirao pa bilo dobro da neko kaže jer i mene interesira.
Želim postić to da imam 4 zvučnika umjesto 2, ali čini se da Realtek HD audio manager nema opciju za to što želim...

Citiraj:
Praktično je recimo raditi na kompu i slušati glazbu dok netko drugi gleda film na TV-u. pretpostavljam da mu za takvu svrhu treba.
Ne, to što si ti rekao je obratno od onog što bih ja htio... Nema drugih tu, sam sam
Staro 01.12.2011., 17:37   #6
bixsy the king
Premium

bixsy the king's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
Autor Remixer Pregled postova
Želim postić to da imam 4 zvučnika umjesto 2, ali čini se da Realtek HD audio manager nema opciju za to što želim...
Ok.
Jeftinije je softverski nešto skemijat nego davat lovu za 5.1 sitem zvuka...tu se slažem,ali ne vjerujem da će zvuk zbog razlike u snazi dati ujednačen ton na tv-u i pc-u...u svakom slučaju vrijedi pokušati...nimalo loša zamisao.

AMD Ryzen™ 7 7840HS | NVIDIA® GeForce RTX™ 4060 8 GB GDDR6 | 16 GB DDR5-5600 MHz RAM | 1 TB PCIe® Gen4 NVMe™ M.2 SSD
bixsy the king je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2011., 20:47   #7
Remixer
Premium
Moj komp

Remixer's Avatar

Citiraj:
Ok.
Jeftinije je softverski nešto skemijat nego davat lovu za 5.1 sitem zvuka...tu se slažem,ali ne vjerujem da će zvuk zbog razlike u snazi dati ujednačen ton na tv-u i pc-u...u svakom slučaju vrijedi pokušati...nimalo loša zamisao.
-ma imam dobar old school stereo sistem [komponente (receiver=pojačalo) i drugo te dobre zvučnike, zato još uvijek nemam nikakav surround... Inače-PC mi je uz boravak, a zvuk iz PC-a ide na receiver koji je u sklopu sa TV-om, uostalom, evo slika da ne objašnjavam:

-slikano je sa 5m daljine, iza mene je PC u drugoj maloj prostoriji. Onda mi nema druge nego kod gledanja filmova ostavit zvuk da ide preko receivera, ipak je mnongo bolji zvuk neg' zvuk od malih zvučnika u TV-u...
Staro 01.12.2011., 22:27   #8
Gocznet
Premium

Gocznet's Avatar

Malo van teme, puno bi dobio na zvuku da malo spustis zvucnike niže nego sto jesu.ljevi zvucnik stavis na policu niže a desni na zid na istu razinu kao i ljevi.

Sorry na offtopicu
Staro 01.12.2011., 22:54   #9
Remixer
Premium
Moj komp

Remixer's Avatar

Citiraj:
Malo van teme, puno bi dobio na zvuku da malo spustis zvucnike niže nego sto jesu.ljevi zvucnik stavis na policu niže a desni na zid na istu razinu kao i ljevi.

Sorry na offtopicu
Ma zvučnici su gore da ne bi netko tko naiđe oštetio i slično, a ona polica lijevo je preuska za taj zvučnik, a na desnoj strani nemam šta stavit, a ne da mi se kemijat', nisam audiofil pa ne čujem te minorne razlike
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno