|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2011
|
ATX12V 8-4 pin konektor na napajanju
Pozdrav Konektor na napajanju naveden u nazivu poruke znači da se može spojiti kao 4-pinski i 8-pinski. Ja imam matičnu koja treba 4-pinski konektor(i naravno 24-pinski). Pošto još nisam kupio napajanje, zanima me koji od ta dva dijela ATX12V 8-4 pinskog konektora spojiti-pretpostavljam da se sastoji od dva dijela. Koji od ta dva dijela spojiti na 4-pinski utor na matičnoj? Jel se to spaja gledano s lijeva na desno ili pasu obadva dijela? Pretpostavljam da je ATX12V 8-4 pin konektor u biti 4+4 pin konektor, jel tako? Ako je važno, novo napajanje kupujem za matičnu staru 2,5 godina. Hvala svima na pomoći. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2009
|
gle, ploče i napajanja su napravljena po standardu (utori se razlikuju, po obliku rupice), tako da ne možeš krivo nešto spojiti, naravno osim ako ne ideš na silu. Stoga ne brini |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2011
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
OC addict
Datum registracije: Apr 2009
|
Da ne otvaram novu temu,pitat cu ovdje.. Imam u planu kupiti maticnu plocu koja ima na sebi 8-pin atx power connector,a s obzirom na to da imam samo 4-pin connector na Fortronu PNF 400W,zanima me moze li ploca raditi ako je spojen samo jedan connector (4-pin),ako ne onda jel se moze negdje kupiti molex to 4pin adapter ili tako nesto? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
To što ploča ima 8pin EPS, ne znači da koristi svih 8 kontakata. To više ovisi o procu tj. njegovom TDP-u. Što se tiče samog kabela, vjerojatno bi se mogao naći kod nas, ali pravo mjesto za takve stvari je ebay.
![]() |
#8 |
OC addict
Datum registracije: Apr 2009
|
Znam da gnjavim,ali jel moze Athlon II x4 640 raditi sa 4pin connectorom?...Vjerovatno ga nebi mogao oc-ati? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Može raditi i može se oc-ati. Rijetki su procevi koji trebaju svih 8 pinova.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|