![]() |
ATX12V 8-4 pin konektor na napajanju
Pozdrav
Konektor na napajanju naveden u nazivu poruke znači da se može spojiti kao 4-pinski i 8-pinski. Ja imam matičnu koja treba 4-pinski konektor(i naravno 24-pinski). Pošto još nisam kupio napajanje, zanima me koji od ta dva dijela ATX12V 8-4 pinskog konektora spojiti-pretpostavljam da se sastoji od dva dijela. Koji od ta dva dijela spojiti na 4-pinski utor na matičnoj? Jel se to spaja gledano s lijeva na desno ili pasu obadva dijela? Pretpostavljam da je ATX12V 8-4 pin konektor u biti 4+4 pin konektor, jel tako? Ako je važno, novo napajanje kupujem za matičnu staru 2,5 godina. Hvala svima na pomoći. |
gle, ploče i napajanja su napravljena po standardu (utori se razlikuju, po obliku rupice), tako da ne možeš krivo nešto spojiti, naravno osim ako ne ideš na silu. Stoga ne brini
|
Citiraj:
|
|
Naravno
|
Da ne otvaram novu temu,pitat cu ovdje..
Imam u planu kupiti maticnu plocu koja ima na sebi 8-pin atx power connector,a s obzirom na to da imam samo 4-pin connector na Fortronu PNF 400W,zanima me moze li ploca raditi ako je spojen samo jedan connector (4-pin),ako ne onda jel se moze negdje kupiti molex to 4pin adapter ili tako nesto? |
To što ploča ima 8pin EPS, ne znači da koristi svih 8 kontakata. To više ovisi o procu tj. njegovom TDP-u.
Što se tiče samog kabela, vjerojatno bi se mogao naći kod nas, ali pravo mjesto za takve stvari je ebay. |
Znam da gnjavim,ali jel moze Athlon II x4 640 raditi sa 4pin connectorom?...Vjerovatno ga nebi mogao oc-ati?
|
Može raditi i može se oc-ati. Rijetki su procevi koji trebaju svih 8 pinova.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:07. |