|
![]() |
#1 |
Resistance is futile
Datum registracije: Oct 2003
|
Antena za TV/FM karticu???
Kanim kupiti TV tuner koji osim primanja TV signala ima mogućnost "loviti" i FM valove. Ono što mi nije jasno je kakvu antenu trebam ukopčati u predviđeni "đek" da bi stvar radila. Da ne bi bilo zabune, radi se o Leadtek TV2000XP kartici i kako na njoj osposobiti slušanje radia. Stvarno nemam pojma o tome i mislio sam čak, neka antena tipa kakve imaju WiFi kartice ili nešto sl. Molim pomoć... Evo i slike stražnjeg dijela sa konektorima: |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Pa ukljucis najobicniji antenski kabel (coaxial-muski) kao sto ti ide i u TV i ukljucis ga u onaj "đek"gdje ti pise TV, na slici drugi od gore a onaj prvi ti je za radio. Nema ti tu nikake filozofije, dovedes signal od antene spojis i trazis programe, imam istu TV karticu i jako je jednostavno, skontat ces vec i sam.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Resistance is futile
|
E sorry, ali baš tak blesav nisam ![]() ![]() Ja pitam za onaj 1. "đek" od radia, kakva se tamo antena kopča. Znam da je za TV potreban najobičniji koaksijalac, ali ja bi slušao i radio ![]() Ajmo ljudovi, koji imaju TV/FM kartice, recite kak ste osposobili "hvatanje" radio valova", tj. kakva mi antena treba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||||||||||
Moderator
|
Pa moro si dobit uz karticu i antenu za FM, ako si mozda vidio ista onakva ko sto dobijes i uz liniju (slicna) ili mozes opet ti kazem ukljucit i coaxial i za FM.
![]() |
![]() |
#5 |
Resistance is futile
|
Kartica nije nova iz dućana i zato NEMA antene za FM, a ja bi si poslušao i radio. Ajde pliz neku sliku ili link da znam o čemu točno pričamo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||||||||||
Moderator
|
Evo ovako ti izgleda ta antena, neznam dal ces ju bas najbolje osacovat, al nisam naso bolju sliku. Kad se rasiri u biti to je zica od cca 1m koja se nagrajevima racva u 2 grane za bolji prijem, prilkjucak je kao i coaxial.
![]() |
![]() |
#7 |
Resistance is futile
|
Thnx, ali nikad nisam vidio takvu antenu "na djelu" ![]() Sad bar donekle znam što tražim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raindrops keep fallin'...
Datum registracije: Feb 2005
|
Ma nabavi si običnu bakrenu žicu, razvuci je neka dva metra i eto ga. Dobit ćeš istu kvalitetu zvuka kao i sa ovom antenom što ide uz TV kartice.
![]() |
#9 |
CyberSky
Datum registracije: Feb 2004
|
Kad ste tak blesavi ja ću mu pomoći! Gle uzmeš lijepo dugački komad žice i na jednom kraju zalemiš ženski konektor za TV(onaj koji se može naći na televiziju i služi za spajanje antene)! To ti je cijela mudrost
![]() |
#10 | |
Raindrops keep fallin'...
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|