![]() |
Antena za TV/FM karticu???
1 privitaka
Kanim kupiti TV tuner koji osim primanja TV signala ima mogućnost "loviti" i FM valove.
Ono što mi nije jasno je kakvu antenu trebam ukopčati u predviđeni "đek" da bi stvar radila. Da ne bi bilo zabune, radi se o Leadtek TV2000XP kartici i kako na njoj osposobiti slušanje radia. Stvarno nemam pojma o tome i mislio sam čak, neka antena tipa kakve imaju WiFi kartice ili nešto sl. Molim pomoć... Evo i slike stražnjeg dijela sa konektorima: |
Pa ukljucis najobicniji antenski kabel (coaxial-muski) kao sto ti ide i u TV i ukljucis ga u onaj "đek"gdje ti pise TV, na slici drugi od gore a onaj prvi ti je za radio. Nema ti tu nikake filozofije, dovedes signal od antene spojis i trazis programe, imam istu TV karticu i jako je jednostavno, skontat ces vec i sam.
|
E sorry, ali baš tak blesav nisam :rolleyes: :D
Ja pitam za onaj 1. "đek" od radia, kakva se tamo antena kopča. Znam da je za TV potreban najobičniji koaksijalac, ali ja bi slušao i radio :cool: Ajmo ljudovi, koji imaju TV/FM kartice, recite kak ste osposobili "hvatanje" radio valova", tj. kakva mi antena treba. |
Pa moro si dobit uz karticu i antenu za FM, ako si mozda vidio ista onakva ko sto dobijes i uz liniju (slicna) ili mozes opet ti kazem ukljucit i coaxial i za FM.
|
Kartica nije nova iz dućana i zato NEMA antene za FM, a ja bi si poslušao i radio.
Ajde pliz neku sliku ili link da znam o čemu točno pričamo. |
1 privitaka
Evo ovako ti izgleda ta antena, neznam dal ces ju bas najbolje osacovat, al nisam naso bolju sliku. Kad se rasiri u biti to je zica od cca 1m koja se nagrajevima racva u 2 grane za bolji prijem, prilkjucak je kao i coaxial.
|
Thnx, ali nikad nisam vidio takvu antenu "na djelu" :rolleyes:
Sad bar donekle znam što tražim :beer: |
Ma nabavi si običnu bakrenu žicu, razvuci je neka dva metra i eto ga. Dobit ćeš istu kvalitetu zvuka kao i sa ovom antenom što ide uz TV kartice.
|
Kad ste tak blesavi ja ću mu pomoći!
Gle uzmeš lijepo dugački komad žice i na jednom kraju zalemiš ženski konektor za TV(onaj koji se može naći na televiziju i služi za spajanje antene)! To ti je cijela mudrost |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:56. |