|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2009
|
![]() Eto i mog kompa ![]() Vodeno sam slagao sam,kupio sam jedino vodeni blok. Hladnjak za vodu je skinut sa auta,a pumpica je od akvarija za ribice. Sve se pali zajedno s kompom preko malog releja. Što se konfe tiče to je bila neka mala matična od asrocka,ne sjećam se više koja,socket 462,i riknula je nakon 3 mj korištenja(par puta bacila plavi ekran i nakraju nema bootanja).Unutra je bio AMD Athlon 2600+,1gb RAM,hdd 160gb,grafička ati radeon 9550-128mb,napajanje neko bzvz. Nakon što mi u dućanu nisu mogli dat novu matičnu sa socketom 462,morao sam mjenjat i procesor,na kojeg nemože "sjest" stari vodeni blok,tako da sam vodeno izbacio Sada je u kompu druga matična->Asrock n68-s,sa procesorom AMD Spempron 140,1bg RAM,160gb HDD,grafička je integrirana na matičnoj,napajanje neko bzvz,i za moje potrebe to radi solidno ![]() Kad bude bilo para u planu je neka bolja matična sa opcijom ACC,da otključam zaključanu jezgru na semronu i dobijem Athlon II X2 ! ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us Zadnje izmijenjeno od: denis01000. 06.01.2011. u 20:28. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Da i? Sta bi ovo trebalo znacit?
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
PizzoZder
|
Stavio si slike bez texta prvo. Niti opis konfiguracije, niti se vidi nesto osim dvije cijevi koje idu negdje. Kasnije si editirao i stavio nesto texta. Raspisi se malo.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
Eto dopunio sam malo,slikica ću stavit još čim ih pronađem ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
PizzoZder
|
Eto vidis, ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Tt owner and hater
Datum registracije: Mar 2009
|
Nije loše ali par pitanja i prijedloga imam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#10 | ||
Registered User
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() U vezi bloka na zmijicu...Samo radi tog bloka sam sve to i napravio,jer je jedan dan osvanuo u linksovom web shopu,a pošto je vodeni blok za socket 462 malo zajebanije za nabavit(ako ne računamo ebay i to ![]() ![]() Inače nisam neki gamer,vidi se po konfi,komp mi je za muziku,filmove,net i sl,tako da je ovo bilo više iz fore nego funkcionalnosti.Mada mogu reć da je temp. s vodenim bila uvijek 4 stupnja niža. Kao što sam napiso u prvom postu vodeno sam izbacio zbog nove matične sa drugim socketom,a i ispod kilera se svako tolko već pojavljivala kap vode jer je počeo slinit na ventilu,pa je postala komplikacija i nakraju krajeva kad treba preselit komp ili nešto uvijek vučeš te cijevi,teglu,kiler...Kod mene je ostavilo dobar dojam,samo prilikom slaganja treba sve odradit pedantno(a ne ko ja ovako ![]() ![]() To je to vodeno samo na staroj matičnoj i u drugom kućištu ![]() Uploaded with ImageShack.us Teglica,s pumpom i algama...ta voda nije mjenjana cca 1 god ![]() Uploaded with ImageShack.us Tu se isto nešto vidi,šteta što nemam više slika od cijelog tog sistema,pa da mogu stavit na forum... ![]() Uploaded with ImageShack.us |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Znaći nemaš više to vodeno hlađenje koliko sam skužio?Trebao si se više potruditi oko toga , pričaš o nečem prošlo svršeno vrijema to mi nejde u glavu al dobro svako ima svoje veselje.
My modd cabel&sleeving&case&water&cooling,VGA block K:HDD Maxtor MaXLine Plus II 250Gb sata IBM ThinkPad T30,T40, T43-1871,Z60mP: starije brojeve auto časopisa classiccars,Quattroruote,Motor Klassik,Markt ponude na PM. K:Karambol ili neispravne iPhone, Samsung,Sony,Nokia,LG,Huawei,Xaomi uređaje |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
prepostavio sam da si koristio akvarijsku pumpu znaš možda model? imaš možda sliku neku od nje?
My modd cabel&sleeving&case&water&cooling,VGA block K:HDD Maxtor MaXLine Plus II 250Gb sata IBM ThinkPad T30,T40, T43-1871,Z60mP: starije brojeve auto časopisa classiccars,Quattroruote,Motor Klassik,Markt ponude na PM. K:Karambol ili neispravne iPhone, Samsung,Sony,Nokia,LG,Huawei,Xaomi uređaje |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Registered User
|
Citiraj:
Možeš ju rastaviti,u sebi ima i neku vrstu filtera za vodu,ali onda je dosta dugačka...i to izgleda ovako: ![]() Uploaded with ImageShack.us ja sam ju rastavio,i koristio bez tih filtera,i njihovog kućišta,pa je to izgledalo ovako: ![]() Uploaded with ImageShack.us Inače piše da joj je protok 450l/h,mislim da me koštala cca 80kn ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Da 450l/h tak i na mojoj piše samo je moja neka talijanska.To kaj napišu 450L/h , nije stvarni podatak kad se takve akvarijske pumpe koriste za vodeno hlađenje.Jer kod tih pumpi je največi problem otpor , koji u vodenom hlađenju stvaraju:cijevi,radiator,blok. Taj podatak od 450l/h jedino se može vrijediti za akvarij.
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
zato ne treba gledat protok, nego h tj visinu na koju pumpa moze tjerat vodu. sto vise, to bolje... |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Ja se s tim nebi zamarao, pošto jedan relej košta 9 kuna. Bolje imat kvalitetniju 220V pumpu, nego neku slabiju, samo zbog toga što je ta slabija 12V. Ja imam Eheim 220V pumpu, i spojena je preko releja i dođe na isto kao i da je na 12V. Kad uhvatim vremena, napravit ću si na napajanju izvod 220V s nutarnje strane da nemam nikakvog ekstra kabla vani i to je to. Ako se baš ložite na 12V, imate Bosch pumpe koje se ugrađuju u neke mečke za cirkuliranje vode u grijanju. Dosta su moćne, a 12V su. Potpis, recimo imam gore navedenu Eheim 1048 i tjera 600l/h, i još jednu 5-6 puta manju i na njoj piše 500l/h, što ovako nije prevelika razlike u litraži kolika je u veličini, al zato Eheim tjera 1,4m, dok ova druga 50cm
![]() |
![]() |
#19 | |
Registered User
|
Citiraj:
Da,tako sam i ja sebi napravio,ali baš zbog tih kabela mi se to nesviđa...sad neznam za protočne pumpice koje rade na 220V,vjerovatno su skupe,ali i kvalitetne,to je dobro rješenje po meni... ja sam većinom vidio potopne,a potopne bi izbjegavao jer zahtjevaju neki rezerovar u koji se moraju potopit.On opet traži neko svoje mjesto a ustvari je nepotreban (bar ja tako mislim). ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Citiraj:
Da, nepotreban je. Ja imam protočnu pumpu i nemam rezervara, samo jedan T komad kroz kojeg sipam tekućinu unutra. Ispočetka je dosta teško ubacit vodu u sistem, al kad se ispraksaš, budeš gotov za par minuta ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
Ljudi misle ako pumpa ide na 220V izmjenične struje da je ta pumpa jača i bolja.Možda su u potpunosti u pravu ali ako se radi o vodenom hlađenju za kompjutere onda ta činjenica nije točna.Prvo postoje pumpe koje prvenstveno za vodena hlađenja u kompjuteru npr. jedna od najkvalitetnijih i najboljih pumpa koje postoje za vodeno hlađenje:Laing pumpa ![]() ![]() ![]() za ovakvu pumpu se isplati izdvojiti i više od 300kn Laing firma ne proizvodi pumpe samo za vodeno hlađenje kompjutera , proizvodi industrijske pumpe,pumpe za termo grijanje... takve vrste pumpi se ugrađuju u tvornice , velike stambene zgrade koje imaju preko 60 stanova.Takve pumpe su puno jače i snažne jer je potrebna veča snaga i pritisak koji je tisuću puta veći nego u vodenom hlađenju za kompjuter.Toj firmi nije problem napraviti pumpu za vodeno hlađenje kompjutera.
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Citiraj:
Sve to stoji, al nismo se razumjeli. Ja kažem da ću bolje u sistemu imati jaču 220V pumpu s relejem nego neku slabiju 12V bez njega, jer kad sam ja sklapao sistem, imao sam te dvije solucije. Daleko od toga da nepostoje kvalitetne 12V pumpe za vodeno hlađenje, dapače. Iako, Laing je poznat po super performansama, ali i po krepavanju ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Registered User
|
ova laing pumpica je super,a sad što se tiče protoka vode i jačine pumpe u vodenim hlađenjima računala,mislim da to i nemoramo gledati tako precizno.Ako je pumpica slabija jedini problem je što u sistemu trpi ona.A sve dok voda bar malo struji kroz blok procesora i hladnjak,nema problema,jer se to ne zagrijava jako sve dok ima nekog protoka. A vidio sam što znači nikakav protok kad mi je pumpa stala 2-3 puta.to je bilo tako vruće da sam se jednom dobro opeko na bakreni blok.i cijevi su poprimile toplinu i već su počele mekšat,al na sreću sam svaki put na vrijeme uspio pogasit komp(ili prodrmat te kontakte pa je relej proradio) Inače razlog zašto je stala pumpa je bio loš spoj između molexa koji je dolazio sa napajanja i drugog molexa čije su žice išle na relej. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Citiraj:
Ja imam spojenu tinjalicu na relej, odnosno na izvode od pumpe, tako kad ona radi, radi i pumpa, pa nemam briga ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
neznam zasto si spajao tinjalicu???objasni?jednostavnije je spojiti samo relej, ja imam potopni pumpu na relej spojen sklop na vodenom hlađenju to je dobro solucija jer se smanjuje broj prekidača i sve svedeš na jedan prekidač. Što se tiče Laing pumpi nemam zamjerki jer su dobre , a to znaju svi stariji članovi koji su radili svoja Home made vodena hlađenja.
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Nikad sit, uvijek žedan
|
Citiraj:
Di mi sa releja idu izvodi na pumpu, ide par žica na pumpu i par na tinjalicu. Da ako mi se negdje rašteka, da znam da pumpa neradi. Jer pumpa radi dok ima i struje, nema se šta fizički pokidat u njoj da neradi ako ima struje. ![]() Ovo malo zeleno, s lijeve strane je tinjalica. Neću više spamat kolegi temu, ako vas zanima, pitajte u mojoj ![]()
![]() |
![]() |
#28 |
Registered User
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
|
joj oprosti kolega Pupo sad sam skužio ja sam tu tinjalicu zamjenio sa necim drugim ubiti skužio sam da je to sve isto. ![]() Ja imam isto tak napravljeno sam kaj sam ja još zaštitio sa osiguračem od 6A pumpu koji sam umetnu odmah do Tinjalice i prekidaca za ventilaora stavim bum stavio slikicu od front panela
My modd cabel&sleeving&case&water&cooling,VGA block K:HDD Maxtor MaXLine Plus II 250Gb sata IBM ThinkPad T30,T40, T43-1871,Z60mP: starije brojeve auto časopisa classiccars,Quattroruote,Motor Klassik,Markt ponude na PM. K:Karambol ili neispravne iPhone, Samsung,Sony,Nokia,LG,Huawei,Xaomi uređaje Zadnje izmijenjeno od: lkw_pkw. 14.01.2011. u 12:18. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|