Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Web dizajn, programiranje i ostalo
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.08.2010., 13:13   #1
mbozick1
Bazinga
Moj komp

mbozick1's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Kalendar

Bok!

Molio bih pomoc u vezi postavljanja kalendara na site. Naime, problem je u tome sto mi stranica prikazuje kalendar kada je offline, a kada dignem na server ne.
Imam dva filea koja su ukljucena u header (epoch_styles.css i epoch_classes.js), kod u headeru:

<script type="text/javascript">
var bas_cal, dp_cal, ms_cal; // declare the calendars as global variables
window.onload = function () {
/*initialize any calendars on the page - in this case 3.*/
bas_cal = new Epoch('bas_cal','flat',document.getElementById('bas_cal'));
dp_cal = new Epoch('dp_cal','popup',document.getElementById('date_field'));
ms_cal = new Epoch('ms_cal','flat',document.getElementById('ms_cal'),true);
};
</script>

i kod u bodyu gdje zelim da pokaze kalendar:

<div id="bas_cal"></div>.

Kalendar je inace preuzet sa: http://www.brothersoft.com/d.php?sof...pt%2Fepoch.zip

Ako itko ima ideju..Hvala!
mbozick1 je offline   Reply With Quote
Staro 02.08.2010., 22:47   #2
sinisa1989
Bazinga
Moj komp

sinisa1989's Avatar

Datum registracije: Nov 2007
Znači ak sam dobro shvatio, dok radiš na lokalnom računalu kalendar radi kako bi trebao, a kad ga staviš na server onda ne radi?

Ako je tako onda provjeri putanje do epoch_styles.css i epoch_classes.js. Vjerojatno dok je na serveru, ne može doći do tih fajlova. Obrati pažnju na apsolutne i relativne putanje.

Pogledaj, možda si negdje neš zeznuo ili možda nisu svi fajlovi di bi trebali biti. Instaliraj si FireBug dodatak za Mozillu. On ti uvelike olakšava posao pronalaženja grešaka. S njim ćeš odmah znat kaj se dešava.
Možeš probat stavit ova dva fajla stavit u .html, tak da ti se sve učitava iz jednog dokumenta.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.08.2010., 11:57   #3
mbozick1
Bazinga
Moj komp

mbozick1's Avatar

Datum registracije: Sep 2008
Citiraj:
Autor sinisa1989 Pregled postova
Znači ak sam dobro shvatio, dok radiš na lokalnom računalu kalendar radi kako bi trebao, a kad ga staviš na server onda ne radi?

Ako je tako onda provjeri putanje do epoch_styles.css i epoch_classes.js. Vjerojatno dok je na serveru, ne može doći do tih fajlova. Obrati pažnju na apsolutne i relativne putanje.

Pogledaj, možda si negdje neš zeznuo ili možda nisu svi fajlovi di bi trebali biti. Instaliraj si FireBug dodatak za Mozillu. On ti uvelike olakšava posao pronalaženja grešaka. S njim ćeš odmah znat kaj se dešava.
Možeš probat stavit ova dva fajla stavit u .html, tak da ti se sve učitava iz jednog dokumenta.
Bio si u pravu, ipak je bila "ljudska" pogreska i nisu bile dobre putanje do fileova.

Hvala ti na odgovoru.

Pozdrav!
mbozick1 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge