|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
9800pro u xt
Dali je to moguce?! ATI 9800pro 128 rama dali je nju moguce moddat u 900xt tj. flashat bios i te fore... Graficka bi imala vodeno hladjenje tako da pregrijavanje nije problem...
![]() |
#2 |
Prigorec po defaultu
Datum registracije: Mar 2003
|
![]() pa daj si malo truda prstićima, otvori Ati podgrupu i tam ti je striček Jeltz sve liepe objasnil..step by step uz pomoć Pinsle,Tora i dr... mnogima , pa i meni je to softmodanje uspjelo...9800pro ---9800xt dakle, prvo si pročitaj malo unatrag na Ati podforumu(gdje ti sve piše kak i gdje..) pa onda ak ti baš nekaj nije jasno pitaj.. ovak , svakih 10 dana neki newbie Ponovo postavlja isto pitanje..prouči malo ,googlaj ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
mene samo zanima jedna stvar. šta znači ono e-die ili tako nešto u imenu nekih biosa. koji da koristim obični ili taj e-die? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Prigorec po defaultu
|
![]() za čist i siguran softmod---pročitajte Jeltzov thread na ovom podforumu i sve vam piše... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Prigorec po defaultu
|
![]() http://forum.pcekspert.com/showthrea...threadid=14590 preberite si iz ovoga za početak.....više manje Jeltzove odgovore i upute.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Re: pa bar mladež ima cajta kad samo viče kak im je dosadno po cijele dane...
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Možeš mu i samo u BIOS editoru promijeniti vendor id u onaj sa XT i trebalo bi delati fino. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Ati za svoje ori-điđi BBA stavlja SubSystem 0002 i SubVendor ID 1002, kod nekih drugih proizvođača ta dva zadnja broja znaju biti različita. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
To sam je napravio sa gigabyte flashom od 9600pro kad sam htio stavit taj flash na 9550. Promijenio sam device id u 4172 i vendoir id u 17EE (connect3d proizvodjac). Sta sam dobio. Mrtvu grafulju s kojom se komp uopce nije htio bootat.Znaci nisam ni origigi flash mogao vratit sa PCI grafuljom jer mi komp nije htio bootat. Morao sam fizicki isprogramirat eeprom.To je sve lako kad nemas garanciju jer nema veze ako se vidi lemljenje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Ja sam sa zadnjom hotfix verzijom flashao XT sa FireGL Device ID-om i bilo je ok. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Koristio sam RABIT 1.6 hotfix. Pitao sam se zasto se to desilo i onda sam uzeo svoj originalni bio i samo zamijenio ID sa 4153 na 4152 i sejvao,otvorio sa RADEDITOM i odmah napisao INVALID FLASH ROM. I skuzio sam da ne valja.Mozda nova verzija. Zato pazite ljudi ako editirate.Provjerite da vam radedit poslije moze otvorit bios. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Dakle GA BIOS se flasha sa flash alatom koji se skine sa njihovih stranica. Ne sa "normalnim" flashrom-om. Dosta ljudi se zeznulo i sa drugim modelima. Ono kaj je najzanimljivije je da ti se može dogoditi i ispravan flash, ali se češće usere do jaja ![]() Čak ti i neke kompatibilne BIOS-e neće primiti na prvu loptu, mora se koristiti -f komanda pri flashu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Ovo sa GA nije ništa novo-koliko sam ja vidio po netu ljudi su se dosta žalili. Ja se nisam htio zezati i uvijek kad sam flashao GA grafu radio sam to sa njihovom verzijom atiflasha/flashroma. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Dec 2003
|
IMAM JA BIOS ZA 9800SE >> XT, radi odlicno, sve je vec podeseno sto se tice memorija i sl. http://www.inet.hr/~tkraljek/IMAG0010.jpg
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|