PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD Radeon (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=11)
-   -   9800pro u xt (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=16288)

zek0 13.01.2005. 22:25

9800pro u xt

Dali je to moguce?!
ATI 9800pro 128 rama dali je nju moguce moddat u 900xt tj. flashat bios i te fore...
Graficka bi imala vodeno hladjenje tako da pregrijavanje nije problem...

mitzek 13.01.2005. 22:40

jooj.srčeko...

pa daj si malo truda prstićima, otvori Ati
podgrupu i tam ti je striček Jeltz sve liepe objasnil..step by step uz pomoć Pinsle,Tora i dr... mnogima , pa i meni je to softmodanje uspjelo...9800pro ---9800xt

dakle, prvo si pročitaj malo unatrag na Ati podforumu(gdje ti sve piše kak i gdje..) pa onda ak ti baš nekaj nije jasno pitaj.. ovak , svakih 10 dana neki newbie Ponovo postavlja isto pitanje..prouči malo ,googlaj
:rolleyes: :beer:

Overvide 14.01.2005. 20:40

mene samo zanima jedna stvar. šta znači ono e-die ili tako nešto u imenu nekih biosa. koji da koristim obični ili taj e-die?

mitzek 14.01.2005. 21:18

humm...

za čist i siguran softmod---pročitajte Jeltzov thread na ovom podforumu i sve vam piše...

Hido 14.01.2005. 21:24

joj kolko je bilo threadova i postova o modanju 9600pro , 9800pro itd... da sad ne nabrajam ,samo se treba nac , sve je tu na forumu

mitzek 14.01.2005. 21:26

pa bar mladež ima cajta kad samo viče kak im je dosadno po cijele dane...

http://forum.pcekspert.com/showthrea...threadid=14590

preberite si iz ovoga za početak.....više manje Jeltzove odgovore i upute..:beer:

Hido 14.01.2005. 21:33

i eto, sve će da bude rješeno

Overvide 14.01.2005. 22:23

Re: pa bar mladež ima cajta kad samo viče kak im je dosadno po cijele dane...

Citiraj:

Originally posted by mitzek
http://forum.pcekspert.com/showthrea...threadid=14590

preberite si iz ovoga za početak.....više manje Jeltzove odgovore i upute..:beer:

mitzek hvala na linku :beer: ali pročitao sam već to... samo me zanima ono za memoriju, sjećam se da je jelc napisao da se prvo proba ona obična memorija al nema veze, probat ću tak. kad si već spomenuo da vičemo da nam je dosadno po cijele dane nije baš tako. tak je bilo u vrtiću :D . mislim danas ako hoćeš imat sve 5 treba se debelo potrudit što oduzima jako puno vremena. oke na ljetnim praznicima zna nekad biti dosadno al ovi zimski... prošli su prebrzo. malo sam skrenuo s teme...

Hido 15.01.2005. 01:23

ma nema veze ti si josh dobar u offtopic-iranju ima likova koji su poceli pricu o tome na kojoj frekvi drze grafu , a zavrsili su na tome kaj su jeli za doručak

Peace

Jelc 15.01.2005. 13:17

Možeš mu i samo u BIOS editoru promijeniti vendor id u onaj sa XT i trebalo bi delati fino.

spawn 16.01.2005. 03:54

Citiraj:

Originally posted by Jelc
Možeš mu i samo u BIOS editoru promijeniti vendor id u onaj sa XT i trebalo bi delati fino.
Mislis na DEVICE ID.Ako imas hynixe na svojoj kartici fleshaj sa tim e-die flashom.Ide ram ko lud poslije toga jer su postavke memorije na e-die biosu vise i onda se vise oc-a.Ako ne dobijes nesto posebno u OC-u i performansama onda samo editiraj ID.

Jelc 16.01.2005. 14:21

Citiraj:

Originally posted by Bruno_Rv
Mislis na DEVICE ID.
Da.:)
Ati za svoje ori-điđi BBA stavlja SubSystem 0002 i SubVendor ID 1002, kod nekih drugih proizvođača ta dva zadnja broja znaju biti različita.

spawn 16.01.2005. 20:45

To sam je napravio sa gigabyte flashom od 9600pro kad sam htio stavit taj flash na 9550. Promijenio sam device id u 4172 i vendoir id u 17EE (connect3d proizvodjac).
Sta sam dobio. Mrtvu grafulju s kojom se komp uopce nije htio bootat.Znaci nisam ni origigi flash mogao vratit sa PCI grafuljom jer mi komp nije htio bootat. Morao sam fizicki isprogramirat eeprom.To je sve lako kad nemas garanciju jer nema veze ako se vidi lemljenje.

Jelc 16.01.2005. 22:54

Citiraj:

To sam je napravio sa gigabyte flashom od 9600pro kad sam htio stavit taj flash na 9550. Promijenio sam device id u 4172 i vendoir id u 17EE (connect3d proizvodjac).
Sta sam dobio. Mrtvu grafulju s kojom se komp uopce nije htio bootat.Znaci nisam ni origigi flash mogao vratit sa PCI grafuljom jer mi komp nije htio bootat. Morao sam fizicki isprogramirat eeprom.To je sve lako kad nemas garanciju jer nema veze ako se vidi lemljenje.

Ja sam čuo da je dosta ljudi koji su editirali BIOS jednom verzijom Rabita dobilo mrtvu grafu, da nisi i ti popušil sa njim?

Ja sam sa zadnjom hotfix verzijom flashao XT sa FireGL Device ID-om i bilo je ok.

spawn 17.01.2005. 03:55

Koristio sam RABIT 1.6 hotfix. Pitao sam se zasto se to desilo i onda sam uzeo svoj originalni bio i samo zamijenio ID sa 4153 na 4152 i sejvao,otvorio sa RADEDITOM i odmah napisao INVALID FLASH ROM. I skuzio sam da ne valja.Mozda nova verzija. Zato pazite ljudi ako editirate.Provjerite da vam radedit poslije moze otvorit bios.

Jelc 17.01.2005. 13:17

Citiraj:

Koristio sam RABIT 1.6 hotfix. Pitao sam se zasto se to desilo i onda sam uzeo svoj originalni bio i samo zamijenio ID sa 4153 na 4152 i sejvao,otvorio sa RADEDITOM i odmah napisao INVALID FLASH ROM. I skuzio sam da ne valja.Mozda nova verzija. Zato pazite ljudi ako editirate.Provjerite da vam radedit poslije moze otvorit bios.
Ono na kaj treba obratiti pažnju je to da GA koristi vlastitu verziju alata za flashanje, puno ljudi to ne zna.
Dakle GA BIOS se flasha sa flash alatom koji se skine sa njihovih stranica.
Ne sa "normalnim" flashrom-om.
Dosta ljudi se zeznulo i sa drugim modelima.

Ono kaj je najzanimljivije je da ti se može dogoditi i ispravan flash, ali se češće usere do jaja:D

Čak ti i neke kompatibilne BIOS-e neće primiti na prvu loptu, mora se koristiti -f komanda pri flashu.

spawn 17.01.2005. 14:49

Citiraj:

Originally posted by Jelc
Ono na kaj treba obratiti pažnju je to da GA koristi vlastitu verziju alata za flashanje, puno ljudi to ne zna.
Dakle GA BIOS se flasha sa flash alatom koji se skine sa njihovih stranica.
Ne sa "normalnim" flashrom-om.
Dosta ljudi se zeznulo i sa drugim modelima.

Ono kaj je najzanimljivije je da ti se može dogoditi i ispravan flash, ali se češće usere do jaja:D

Čak ti i neke kompatibilne BIOS-e neće primiti na prvu loptu, mora se koristiti -f komanda pri flashu.

Nisam bas siguran da FLASH ALAT ima veze s time jer,koliko sam vidio,flash checksum uopce ne igra ulogu u fleshanju bios-a.Flash alat inace sluzi samo sa ubacivanje software-a/bios-a/image-a i naravno za ispravljanje checksuma ako ta opcija postoji u tool-u (koliko znam). Kod atijevih kartica izgleda checksum flash biosa uopce ne igra ulogu,jer bi inace svaka kartica bila mrtva ako editiras bios rucno,a ne popravis checksume. Ipak sam uvjeren da je uzrok mrtve kartice ili rabit 1.6 hotfix,ili drukcije postavke memorije (to vidis kad flashash bios i kad ti ispise MEMORY CONFIGURATION).

Jelc 17.01.2005. 21:57

Citiraj:

Nisam bas siguran da FLASH ALAT ima veze s time jer,koliko sam vidio,flash checksum uopce ne igra ulogu u fleshanju bios-a.Flash alat inace sluzi samo sa ubacivanje software-a/bios-a/image-a i naravno za ispravljanje checksuma ako ta opcija postoji u tool-u (koliko znam). Kod atijevih kartica izgleda checksum flash biosa uopce ne igra ulogu,jer bi inace svaka kartica bila mrtva ako editiras bios rucno,a ne popravis checksume. Ipak sam uvjeren da je uzrok mrtve kartice ili rabit 1.6 hotfix,ili drukcije postavke memorije (to vidis kad flashash bios i kad ti ispise MEMORY CONFIGURATION).
Kod nekih ATI BIOS editora imaš npr. opciju "in file check sum off".
Ovo sa GA nije ništa novo-koliko sam ja vidio po netu ljudi su se dosta žalili.
Ja se nisam htio zezati i uvijek kad sam flashao GA grafu radio sam to sa njihovom verzijom atiflasha/flashroma.

ljekra 26.01.2005. 21:05

IMAM JA BIOS ZA 9800SE >> XT, radi odlicno, sve je vec podeseno sto se tice memorija i sl.

http://www.inet.hr/~tkraljek/IMAG0010.jpg

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:15.