|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Koliko košta da se napravi intel p55 ploča
Zanimljiva informacija dolazi s anandtecha, prema njima low end ploča je 105$, mid range 121.50$, a high end 201$ u proizvodnji. Ima i posebno za svaki dio navedena cijena, dok za nvidia sli teh. treba unaprijed iskeširati 30000$ te još 5$ po svakoj ploči...pa ti vidi.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
freak
Datum registracije: Aug 2006
|
hmm...Zanimljivo...Isto kao i sto iPhone u proizvodnji kosta 200$
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Taj momak Anand nikada nije bio nesto previse bistar (sto se vidi iz prilozenog i sada), no zivo me zanima odakle je iskopao ovakve cijene, obzirom da svoj (imaginarni) izvor uopce ne navodi...
![]() |
![]() |
#5 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Neznam baš. Pričao sam s čovjekom iz AMD-a kad je prije 3 godine radio u FAB-u cijena jednog vafera u proizvodnji je bila 1000$ i još je tehnologija napredovala i mislim da proizvodnja procesora je dosta kompleknija od ploče. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Datum registracije: Aug 2004
|
kako god mi okrenuli, svi znaju da ne placamo doslovnu vrijednost pojedine komponente bila to ploca, proc ili grafa... Mi placamo u biti razvoj jedne takve nove tehnologije, jer naravno i to netko mora podmiriti, nije sve u chipovima , kondenzatorima, transformatorima i ostalim sitnicama... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2009
|
Slazem se s HIDOom...Kad placas proizvod placas nesto kao participaciju u ukupnim troskovima razvoja i proizvodnje..Kao kad kupujes OS, ne placas CD i pakiranje vec rad i tehnologiju utrosenu u njihovu izradu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|