![]() |
Koliko košta da se napravi intel p55 ploča
Zanimljiva informacija dolazi s anandtecha, prema njima low end ploča je 105$, mid range 121.50$, a high end 201$ u proizvodnji. Ima i posebno za svaki dio navedena cijena, dok za nvidia sli teh. treba unaprijed iskeširati 30000$ te još 5$ po svakoj ploči...pa ti vidi..
|
hmm...Zanimljivo...Isto kao i sto iPhone u proizvodnji kosta 200$
|
Taj momak Anand nikada nije bio nesto previse bistar (sto se vidi iz prilozenog i sada), no zivo me zanima odakle je iskopao ovakve cijene, obzirom da svoj (imaginarni) izvor uopce ne navodi...
|
Bas da je debilana...tko kaze da dijelovi industrijskog HW-a vrijede tisuce i tisuce kuna....
|
Neznam baš. Pričao sam s čovjekom iz AMD-a kad je prije 3 godine radio u FAB-u cijena jednog vafera u proizvodnji je bila 1000$ i još je tehnologija napredovala i mislim da proizvodnja procesora je dosta kompleknija od ploče.
|
kako god mi okrenuli, svi znaju da ne placamo doslovnu vrijednost pojedine komponente bila to ploca, proc ili grafa... Mi placamo u biti razvoj jedne takve nove tehnologije, jer naravno i to netko mora podmiriti, nije sve u chipovima , kondenzatorima, transformatorima i ostalim sitnicama...
|
Slazem se s HIDOom...Kad placas proizvod placas nesto kao participaciju u ukupnim troskovima razvoja i proizvodnje..Kao kad kupujes OS, ne placas CD i pakiranje vec rad i tehnologiju utrosenu u njihovu izradu
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:21. |