Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 02.02.2009., 11:51   #1
Flikoman
Guest
Moj komp

Datum registracije: May 2008
Creativa X-Fi Titanium & Terratec Aureon 5.1 PCI

Stavio sam oglas na tržnicu da kupujem CREATIVE LABS SB X-Fi Titanium. Ponajvise sam zainteresiran za doticnu karticu zbog ugradjenom Optical OUT-a, znaci, ne zanimaju me kartice s modulima nekakvim. No, naisao sam i na Terratec Aureon 5.1 PCI karticu, koja takodjer ima Optical OUT.

Eto, sad me zanimaju komentari onih koji imaju iskustva s doticnim kartica, pa da vidim koja se bolje isplati.

Hvala
Flikoman je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2009., 11:53   #2
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Za što ti treba zvučna?

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 02.02.2009., 12:00   #3
Flikoman
Guest
Moj komp

Zvučna mi treba za digitalnu obradu glazbe (mastering) te za slušanje iste. Optical Out mi prvenstveno treba zbog Z-5500 jer ih želim imat spojene preko optike. A što se kvalitete zvuka tiče, imam veliki osjećaj da moja onboard zvučna nije dorasla tom zadatku.
Staro 02.02.2009., 12:10   #4
buljo
Strichek Moderator
Moj komp

buljo's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Ako nađeš terratec uzmi nju, ima dobre ASIO drivere, e sad dal rade bolje od X-Fi nisam siguran. Ali znam da s njom nećeš pogriješiti.

/// Asus Maximus VII Hero /// Intel i7 4790K with Cryorig H5 /// 4*8GB Kingston DDR3 1600 /// Gigabyte 1070 Ti Gaming 8GB ///
/// HDD_0 Samsung 970 Evo Plus 500 GB SSD /// HDD_1 Samsung 860 Evo 500 GB /// HDD_2 WD 1TB Black /// HDD _3 WD 2TB Red /// HDD _4 WD 3TB Red /// HDD _5 WD 4TB Red /// DVD-RW Pioneer DVR-212 ///
/// Creative Gigaworks T20 /// Fnatic Gear Red /// Logitech G502 /// Razer Goliathus /// HyperX Cloud /// Corsair 650D Obsidian /// DELL U2719D + DELL U2719D /// CorsairHX650W ///
/// Synology 918+ = 2 x 4 TB WD Red & 2 x 6 TB Seagate IronWolf ///

/// Lenovo T480s /// i5 8250u, 16 GB, NVME 500 GB /// Lenovo ProDock ///

žmnpp
buljo je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2009., 12:19   #5
Flikoman
Guest
Moj komp

Hvala na odgovoru. Ako još tko ima koji komentar, slobodno se može uključiti.
Staro 02.02.2009., 12:44   #6
Momir
Premium
Moj komp

Momir's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Provjeri dali je zvucna u stanju slati preko optike 5.1 signal.
Moja stara ploca je imala opticki izlaz i ja kupio kabel i spojio z5500, zvuk je bio ocajan i bio je samo stereo. Mislim da cak ni bufer nije radio.
Uglavnom, kad z5500 spojis digitalno onda vise nema za odabrat onih efekata, pa tako ni stereo nemozes razvuc na sve kanale.
Momir je offline   Reply With Quote
Staro 02.02.2009., 12:56   #7
Flikoman
Guest
Moj komp

Citiraj:
Autor Momir Pregled postova
Provjeri dali je zvucna u stanju slati preko optike 5.1 signal.
Moja stara ploca je imala opticki izlaz i ja kupio kabel i spojio z5500, zvuk je bio ocajan i bio je samo stereo. Mislim da cak ni bufer nije radio.
Uglavnom, kad z5500 spojis digitalno onda vise nema za odabrat onih efekata, pa tako ni stereo nemozes razvuc na sve kanale.
Ja na svojoj Asusici mogu birat efekte, jer imam spojene zvučnike preko optike. Sviraju mi na PLII Music. No, nisam siguran za Terratec, dal šalje 5.1 signal kroz optiku, dok za X-Fi Titanium jesam siguran.
Staro 02.02.2009., 13:14   #8
registrator
Guest
Moj komp

Datum registracije: Dec 2007
procesor i dac u z5500 su zakur.. tako da ako kupiš poštenu zvučnu spajaj preko analogije..... to vrijedi pogotovo za muziku......... za filmove je svejedno.......
registrator je offline   Reply With Quote
Staro 03.02.2009., 17:16   #9
Flikoman
Guest
Moj komp

To mi je najmanji problem, jednom kad odlucim koju zvucnu da uzmem, testirati razliku izmedju optical i direct konekcije.
Staro 03.02.2009., 17:45   #10
pipe
Bill Gates
Moj komp

pipe's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Preporuke za Terratec. Imam ju ja i dosta je dobra. Ima optical in i out. Neznam dal ima 5.1 kroz optiku, ali trebala bi imati.
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.02.2009., 18:08   #11
Flikoman
Guest
Moj komp

Nemoj krivo shvatit, ali ova Terratec Aureon 5.1 mi se cini nekako prejeftina. Izgleda da cu stedit za X-Fi Titanium PCI-E.
Staro 03.02.2009., 18:27   #12
pipe
Bill Gates
Moj komp

pipe's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Hoces reci da je terratec losa zato sto je jeftinija od X-fi? X-Fi je vise multimedijska kartica sa raznim điđama, a terratec je ozbiljnija kartica sa kvalitetnijim driverima i bolja za obradu zvuka.
Staro 03.02.2009., 21:00   #13
Flikoman
Guest
Moj komp

Ne kazem da je losa zato jer je jeftina, ali mi se cini jako velika razlika u cijeni i ta creative ima taj EAX 5 i ostale điđe miđe (kak si i sam rekao), a ja volim zaigrat i igre, gledat HD filmove, slušat glazbu u FLAC kvaliteti, popravljat šumove u lošijim ripovima pjesama itd. I stoga, imam osjećaj da bi mi Creative bolje poslužila od Terratecove.
Staro 03.02.2009., 21:14   #14
Thundercool
Plebium
Moj komp

Thundercool's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Ja imam X-FI Titanium i pilendara je od zvucne. Samo pazi koliko imas suma/iskrenja u kuci/stanu jer je osjetljiva te nisam nasao kak da to anuliram(zamjenim prekidac?. Zamisli situaciju u 2-3 ujutro kad netko u kuci ide na WC a meni krc za 5.1 zvucnicima(samo mi je jedan prekidac u kuci pokvaren) , bome se uplasim DvD , Igre , Bluray ide ko podmazan.....
Thundercool je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2009., 07:59   #15
registrator
Guest
Moj komp

Citiraj:
Autor Thundercool Pregled postova
Ja imam X-FI Titanium i pilendara je od zvucne. Samo pazi koliko imas suma/iskrenja u kuci/stanu jer je osjetljiva te nisam nasao kak da to anuliram(zamjenim prekidac?. Zamisli situaciju u 2-3 ujutro kad netko u kuci ide na WC a meni krc za 5.1 zvucnicima(samo mi je jedan prekidac u kuci pokvaren) , bome se uplasim DvD , Igre , Bluray ide ko podmazan.....
to ti nema veze sa zvučnom........
to je klasični problem sa nekim serijama logitechovih 2.1 i 5.1 zvučnika.... ai nekih drugih kineza.......
problem se može riješit uz malo truda.........
kad se sjetim kako su meni pucali z2300....
Staro 04.02.2009., 12:54   #16
anonimac20
Pošteni trgovac

Kolega već sam ti rekel da ak trebaš zvučnu prvenstveno za mjuzu i ako ti lova nije bed uzmi elite pro...

Nisam siguran kolko ima razlike između elite pro i titaniumke...ali znam da sa elite pro dobiš više tih điđa miđa...a i externalna kutija nije za baciti...

Sve si mislim kupiti i titaniumku da vidim razlike...no ak ju ti prije nabaviš rado budem ti posudil elite pro pa usporediš...

Jer mi je čudno da titaniumku nabaviš za oko 900 a elite za oko 1600kn...dakle razlike bi trebalo biti bez obzira na vanjsku kutiju...a možda i ne...upravo je i to problem kod svih recenzija kaj u biti preko njih ne možeš skužit koja je ipak bolja...bez obzira na isplativost...
anonimac20 je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2009., 13:00   #17
Flikoman
Guest
Moj komp

Ima Omnia za 750kn Titanium.

A sto se tice probe, nema problema. Mozemo probat kod tebe/mene, uopce nije problem.
Staro 04.02.2009., 13:05   #18
anonimac20
Pošteni trgovac

Al kad realno gledaš ta elite pro je i previše za z-5500...jer ona može dati puno više nego kaj z-5500 može dati...

Tak da ukoliko misliš proč čim jeftinije vjerujem da ti bude titaniumka i više nego dobro služila...

Malo se upitaj i za one auzentehice...no kolko čujem dosta ih je teško kod nas nabaviti...
anonimac20 je offline   Reply With Quote
Staro 04.02.2009., 13:19   #19
-Stinger-
Premium
Moj komp

-Stinger-'s Avatar

Datum registracije: Jun 2008
moja preporuka

http://www.asus.com/products.aspx?l1...69&modelmenu=1

http://www.nabava.net/trazilica.php?q=Xonar&x=0&y=0

in box
- 1x Asus Xonar D2
- 1x MIDI bracket and adapter cable
- 2x S/PDIF TOSLINK optical adapter
- 1x S/PDIF TOSLINK optical cable
- 4x 3.5mm to RCA cables

I reject your reality and substitute my own!

-Stinger- je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2009., 12:59   #20
Thundercool
Plebium
Moj komp

Thundercool's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor registrator Pregled postova
to ti nema veze sa zvučnom........
to je klasični problem sa nekim serijama logitechovih 2.1 i 5.1 zvučnika.... ai nekih drugih kineza.......
problem se može riješit uz malo truda.........
kad se sjetim kako su meni pucali z2300....
Pa ajde kad si pametan kako se to rijesi?
I kako ima veze sa zvucnom kad sam prije imao Railtek HD onboard i nista se nije culo. Nju sam izvadio stavio Titaniuma i sad krca. Kako to mogu biti zvucnici ?
Thundercool je offline   Reply With Quote
Staro 08.02.2009., 18:53   #21
registrator
Guest
Moj komp

Citiraj:
Autor Thundercool Pregled postova
Pa ajde kad si pametan kako se to rijesi?
I kako ima veze sa zvucnom kad sam prije imao Railtek HD onboard i nista se nije culo. Nju sam izvadio stavio Titaniuma i sad krca. Kako to mogu biti zvucnici ?
vrlo jednostavno........
kod tih mejd in čajna zvučnika kabeli uopće nisu šildani...... a loše je rješeno uzemljenje (pošto se napajaju samo preko dvi žice a dvostruka izolacija je loše riješena, ako je uopće)............
to što ti prije nije pucalo može bit zato što su kabeli bili drukčije raspoređeni, ili čak samo obratno uštekan kabel od napajanja........
za probu probaj pojačat zvučnike i onda probaj palit/gasit svijetlo (što su zvučnici više pojačani pucanje je tiše)....

ako hoćeš problem riješit, trebaš šildat kabele od zvučnika (onaj od napajanja, onaj od satelita i najvažnije onaj što spaja PC i zvučnike.......
najlakše je to napraviti pomoću alu folije i izolir trake......
to u biti neće riješiti konstrukcijske nedostatke, ali će prikrit simptome..................

inače zbog tog problema je logitech nudio zamjene za potenciometar od z2300 serije, kao i za neke serije z5500,,,
također neke serije zvučnika i vataju radio signal......
sve za uštedit par centi......
Staro 08.02.2009., 22:43   #22
IcyTexx
Premium
Moj komp

IcyTexx's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor registrator Pregled postova
vrlo jednostavno........
kod tih mejd in čajna zvučnika kabeli uopće nisu šildani...... a loše je rješeno uzemljenje (pošto se napajaju samo preko dvi žice a dvostruka izolacija je loše riješena, ako je uopće)............
to što ti prije nije pucalo može bit zato što su kabeli bili drukčije raspoređeni, ili čak samo obratno uštekan kabel od napajanja........
za probu probaj pojačat zvučnike i onda probaj palit/gasit svijetlo (što su zvučnici više pojačani pucanje je tiše)....

ako hoćeš problem riješit, trebaš šildat kabele od zvučnika (onaj od napajanja, onaj od satelita i najvažnije onaj što spaja PC i zvučnike.......
najlakše je to napraviti pomoću alu folije i izolir trake......
to u biti neće riješiti konstrukcijske nedostatke, ali će prikrit simptome..................

inače zbog tog problema je logitech nudio zamjene za potenciometar od z2300 serije, kao i za neke serije z5500,,,
također neke serije zvučnika i vataju radio signal......
sve za uštedit par centi......
X-530 kod mene hvata radio...
Predobro kad ti je dosadno.
Al znaju Slovence najvise hvatat, ne znam koji im je Bog.
Na tim zvucnicima me najvise kolje prejak bas... Krči. Kad ga stavim na slabije da ne krči, to nije to više.

I sad ozbiljno razmisljam o Z-5500 i X-Fi Titanium, al ne znam koliko bi profitirao od toga sa X-530 i Audigy 4. Novi zvucnici i X-Fi bi me kostali 2400 kn... X-530 bi mogao mozda za 400+200 kn utopit. Znaci, novi zvucnici bi me kostali cca. 1800kn... Dal se isplati?

Gledanje HD-a, MP3 160kbps+, gaming.

Također, spajanje preko analogca ili digitalca (mogao bi zadržat Audigy 4 u slucaju analogca?).
IcyTexx je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno