|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2009
|
pomoc oko povezivanja dva pc
Pozdrav svima, Imam problem oko povezivanja dva pc na internet da koriste jedan racun: nisam bas vjest oko toga pa ako netko zna objasniti korak po korak. OVAKO: oba kompa imaju xp imam router 584t iz t com moj prvi pc je povezan preko lana (mislim) na internet i sve je ok tu. Imam i maxtv na tom routeru i sve sljaka super. Zanima me kako da spojim drugi pc na isti router tako da mogu koristiti internet na oba pc. Brat koristi drugi pa zeli i on na net kada sam i ja. PC 1 je u mojoj sobi a drugi je u drugoj sobi. imam neki kabel 15metara koji sam kupio ( to je kabel za lan povezivanje- valjda). citao sam o tome kako bi se trebalo to povezati ali sam se skroz igubio. prvi pc sljaka super, ali drugi ne mogu povezati nikako. router ima 2 prikljucka za maxtv i 2 za internet. 1 pc spojen na router i jedan izlaz za internet, maxtv spojen na maxtv izlaz i sve je ok. Kada spojim kabel (onaj dugacki sto sam kupio) u drugi komp zanima me dalje postupak. Molim pomoc ako moze neku detaljnu. Da li trebam instalirati router na drugi pc i sto dalje???????? P.S. Isto da li je moguce da ,kada uspijem uz vasu pomoc srediti da radi internet na oba pc, da se koristi internet na drugom pc i kada ja nisam na internetu. Molim pomoc, po mogucnosti detaljnu. HVALA |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Trebaš 584T prebaciti u router mode i onda će ti moći oba kompa istovremeno na net. http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=59331
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Ovako koliko znam svi koji imaju taj router imaju problema s njim. Ta serija routera ništa ne valja. Nazovi t-com i reci im da ti zamjene Router ili kako oni to već zovu modem. To ti je naravno besplatno. Zatim kad dobiješ novi povežeš se s routerom upišeš podatka u njega(to već znaš). I samo s mrežnim kablom spojiš oba kompa i to radi bez problema. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
kako spojiti dva racunala istodobno na net u slucaju D-Link DSL-584T: http://forum.links.hr/viewtopic.php?p=142317#142317 ovim nacinom sam spojio svoj komp i od sogora laptop, sljakalo bez ikakvog problema. dakle, onu blesavu instalaciju sto si stavio od ht-a (onaj rozi cd), to sve izbaci sa primarnog (tvog) kompa. i upadni u router, napravi u njemu konekciju, i radit ce da spojis bilo koja dva racunala na njega ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
only fool, not a horse
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
ja nemam problema s njim... isto dva kompa idu putem njega na net, i teska njubara je to pospajala da radi (ja). i nevidim zasto bi t-com besplatno zamijenio router ako radi? @dejanultrasvk: nazovi szk i reci sto hoces.. iako t-com sluzbeno ne daje podrsku za router nacin rada na tom srotu (tako su mi rekli, zasto neznam), mislim da ce ti svejedno netko tamo korak po korak objasnit sta da radis.. (meni jesu) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Nema veze kaj ti radi kak spada ti kažeš da ti ne valja i oni ti ga zamjene za novi ja sam tak već promijenio dva puta. A za te D-link routere je reko i monter kaj postavlja adsl i to da je imao jako puno problema s tim i da ništa ne valjaju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
posla.
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
Datum registracije: Nov 2008
|
meni d-link zasada radi super, dok mi je je muka kad se sjetim kasde ![]() nema tu puno kemije...kad ih jednom spojiš...odeš se spojiti na router na drugom kompu i tamo podesiš konekciju.a ako imaš da ti je konstantna veza vjerovatno ćeš još i manje vremena izgubit na podešavanje.ak će ti bit problema nazovi ove u tcom i pitaj ih...budu ti sve objasnili. dosta je ekipa još i susretljiva koliko ima bisera koji zovu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
o covjece ja nisam nikako moga 2 kompa dobit da budu istovremeno na netu oba, a mislio sam da je stvar u mom kompu ... a zapravo je u ruteru... isto posjedujem dsl-584T sad sam poslao "dragim nasim" ![]() i jos sam im reko da ako mi misle nekaj naplatit da ga ni ne salju jer je drzava u krizi kao i ja ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
584 je prilično mušičav u router modu zahvaljujući t-scum firmwareu. Kad se stavi originalni firmware, radi bez problema.
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Neznam sta svi pljujete taj D-Link 584T....meni je bio spojen i MaxTV + 2 računala putem LAN-a i sve je radilo u najboljem redu. Sada su spojena samo računala za net i radi besprijekorno bez ikakvog pucanja veze. Firmware Version : V3.00B01T01.HR-A.20061110
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|