|
![]() |
#1 |
azriel
Datum registracije: May 2008
|
![]() Ukratko: prema katalogu i samoj specifikaciji na laptopu u trgovini gore treba biti T2330 procesor, a ja sam dobio T2310. sad, mozda nekome to nije issue, meni je. jel ima tko pametniju ideju od : a.) otici tamo i traziti ono sto si platio, znaci zamjenski laptop b.) traziti full povrat novaca takodjer zanima me kakva je sansa da ce me odj*bati pozivajuci se na mogucnost tiskarske pogreske?
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Nemaš šanse. a)na katalogu ti piše kako slika,a tako vjerojatno i ono što piše ispod nje nije vjerodostojno zbog upravo ovakvih stvari. b)proizvođač bez prethodne najave ima pravo promijeniti neku od komponenti koje se unutra nalaze.Još uz to kada uzmemo u obzir kompliciranu nomenklaturu laptopa,gdje npr. kod HP-a ima 6820s recimo,i pet tipi laptopa gdje svaki ima drukčije komponente od onog prethodnog.To se vidi na ono kodu u nastavku iza tog Li2727 o kojem se točno modelu radi.Pogledaj na stranici proizvođača,siguran sam da si dobio ono što si i platio. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
recimo HP 6730b - GB988EA - u jednoj firmi je t8300 unutra, u drugoj p8400, jedan 4 GB RAM-a, drugi 2 (dobro to nije tak bitno) :/ a na svim vanjskim linkovima taj dolazi sa p8400... dva linka: http://www.arhiteh.hr/shop/index.php...oducts_id=3582 http://www.telebit.hr/default.aspx?SifPro=40366693 i drukčije specke... ko tu koga zafrkava? :/ meni se čini da su ovi šta napisahu t8300 možda fulali, jer pored njega piše 2.26 GHz, a taj ima 2.4, dok p8400 ima 2.26...
[ASUS ZenBook UX303UA - i7-6500U, 8GB RAM, Intel HD Graphics 520] What man is a man that doesn't make the world better Zadnje izmijenjeno od: daxxx88. 30.08.2008. u 11:04. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
laptopi se kao i desktop kante slažu sa dijelovima, i jedan model laptopa može imat hrpu različitih procesora u ponudi, količine memorije blabla... bitno ti je što piše na računu, usporediš račun sa njihovom ponudom (prije kupnje imaš predračun i ponudu) i to se mora slagat sa onim što piše u device manageru ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
E pa to je to,jedan sigurno u trgovini stoji neko vrijeme već,a ovaj drugi je tipa gdje su nešto sitno izmjenili.Ili ovi u trgovini po običaju neznaju šta prodaju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
ma dobro, ak mi slučajno stave p8400 umjesto t8300, neću se bunit ![]() @brandon: sori na offtopicu... a ne znam, idi pa se probaj žalit (makar obično na tim letcima imaju neko ograđivanje od tiskarskih pogrešaka i sl.) ili se prvo informiraj kod onih zaštita potrošača jel imaš kakvu šansu... - a i odi vidit kak ti je žile rekao...
![]() |
#7 |
azriel
|
@ daxxx88 nije bed. sad sam zvao METRO, i popricao sa tetom na reklamacijama. zakljucak je da se dofuram u ponedjeljak sa laptopom do njih, pa ce oni direktno kontaktirati fujitsu-siemens da vide u cem je problem, te da cemo rijesiti problem. lijepo od njih na susretljivosti i velikim rijecima, budem vidio koliko stoje iza njih. ja znam da 1an model laptopa, moze imati mali milijun konfiguracija, i da je to sve relativno, ali ne toleriram da mi oglasis i poljepis na sva zvona jedno, a onda prodas drugo, pogotovo u situaciji gdje ja nisam dobio predracun ni ponudu. rekao sam liku ocu ovaj laptop, on je otisao po njega na skladiste, odfurao ga drito na blagajnu, i za 1 min si van sa onime sto si mislio da si kupio. Nezgodno.
![]() |
#8 |
Ex-Gastarbajter
|
u tom slučaju mislim da ti nema pomoći ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Banned
Datum registracije: Oct 2006
|
lap
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
Citiraj:
Obveza trgovca (1) Trgovac je dužan potrošaču ispuniti ugovor u skladu s odredbama ovoga Zakona i propisima obveznog prava.Članak 5. (2) Trgovac je dužan, na zahtjev i prema izboru potrošača, proizvod koji ima nedostatak zamijeniti novim ispravnim proizvodom ili mu vratiti iznos plaćen za taj proizvod, odnosno sniziti cijenu ili, uz suglasnost potrošača, otkloniti nedostatak na proizvodu. (3) Trgovac je u slučaju nedostatka kod obavljene usluge dužan, na zahtjev potrošača, vratiti iznos plaćen za tu uslugu, sniziti cijenu usluge ili otkloniti nedostatak obavljene usluge. (4) Potrošač može u slučaju iz stavka 2. i 3. ovoga članka zahtijevati povrat plaćenog iznosa samo ako je prethodno dao trgovcu primjereni rok za ispunjenje ugovora. (5) Nedostatak na proizvodu, odnosno obavljenoj usluzi, kada je to nužno, dokazuje se vještačenjem u za to ovlaštenim ustanovama ili uz pomoć ovlaštenog sudskog vještaka, a troškove vještačenja snosi potrošač ili trgovac, ovisno o rezultatu vještačenja. (6) Trgovac je dužan, u tijeku jamstvenog roka, popraviti u primjerenom roku neispravan proizvod potrošaču koji je predao jamstveni (garancijski) list, ili, ako to nije moguće, umjesto istoga predati mu proizvod koji je ispravan. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Ex-Gastarbajter
|
ali tu nema nedostatka, jer svi oni imaju politiku da se ograđuju od informacija napisanih na promotivnim letcima... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jun 2008
|
prema zakonu možeš kupljeni (ispravni i bez ikakvih nedostataka) proizvod vratit u roku 8 dana i tražit povrat novaca imao sam sličan slučaj u metrou s klimom koja mi nije odgovarala zbog dimenzija i vratio je u roku i dobio nazat novce. nemogu sad naći članak zakona ali se već o tom pisalo na forumu i imaš zakonsko pravo nazovi udrugu potrošač pa provjeri a evo ilink u 24sata: http://damp.nsk.hr/arhiva/vol1/880/1...3Fref%3D1.html Zadnje izmijenjeno od: branuschi. 31.08.2008. u 08:59. Razlog: edit |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
azriel
|
evo da samo javim kako je zavrsilo. danas sam otisao u metro na pult za reklamacije, i teta tamo je bila uzasno susretljiva i potrgala se dok nije dosla do covjeka odgovornoga za uvoz FJS-a, te sam sa njim popricao, te je i on dio uzasno susretljiv no nazalost nemaju ono sto sam platio vise na stanju, niti imaju slicne(a jace) laptope da nadoplatim. konkretno koliko sam shvatio, FJS ponekad tako zna izmjeniti konfiguraciju bez najave, kao sto su u mom slucaju, te su za kompenzaciju slabijeg procesora bili ubacili unutra vistu basic koja prema katalogu nije ni trebala biti unutra. dobio sam mogucnost potpunog povratka novaca, u cemu cu jos razmisliti do sutra. hvala svima koji su sudjelovali/citali te pripomogli sa svojim savjetima =)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|