Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 28.08.2008., 22:11   #1
ace_of_spades
ludi strojar
Moj komp

ace_of_spades's Avatar

Datum registracije: Aug 2008
(riješeno) Temperatura skače

Pozdrav svima!

Naime,radi se o matičnoj ploči ECS-PM800-M2,stvar je u tome da preko everesta nemogu očitati temperaturu procesora jer stalno skače od 0 do 50 stupnjeva u čudnim razmacima,dok je temperatura čipseta stabilna,i da u biosu temperaturu proca mogu normalno očitati i sve ostalo.Pitanje je u čemu je problem?Bios je zadnji koji je izašao a proc je Celeron D 335 koji radi na 3.21.
ace_of_spades je offline  
Staro 29.08.2008., 07:51   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Možda cooler nije dobro nalegao na proc pa zato oscilira. Druga solucija je da si proc previše nakolkao. Stavi ga na default pa onda vidi šta se događa.
Oglas

Oglas
Staro 30.08.2008., 01:29   #3
Valg
Guest
Moj komp

Datum registracije: Jul 2008
Ili everest troši LSD, ili ti je termalna dioda na matičnoj poludila od starosti...

Probaj "prstomjerom" po površini hladnjaka. Ugodna temperatura? Nema problema, ne obaziri se.
Valg je offline  
Staro 30.08.2008., 01:47   #4
Pippincro
Premium
Moj komp

Pippincro's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
problem kod te arhitekture i senzora na maticnoj, ista stvar na svim p4 konfama na poslu (mislim da su u pitanju foxconn maticne) .

Najblize po cemu ces odrediti temp. je u biosu i to od nekog senzora na maticnoj koji daje okolnu temp.
Pippincro je offline  
Staro 30.08.2008., 13:14   #5
ace_of_spades
ludi strojar
Moj komp

ace_of_spades's Avatar

Ma i na defaultu je skakala temperatura, ali evo u SiSoftware Sandra mi pokazuje temperaturu 50 stupnjeva,kaj je ok s obzirom na clock i stock kuler,ali svejedno ima neku ludu temperaturu koja skače stalno,i očitava neki CPU2,evo link pa pogledajte,obratiti pozornost na temperaturu CPU2 i na graf,snimano je u razmaku od 30 sekundi.
ace_of_spades je offline  
Staro 02.09.2008., 16:39   #6
ace_of_spades
ludi strojar
Moj komp

ace_of_spades's Avatar

Kaj nitko nezna neko rješenje?A kako mogu provjeriti dal se radi o cpu diodi?Možda ju zamjeniti...
Staro 02.09.2008., 16:45   #7
Valg
Guest
Moj komp

Datum registracije: Jul 2008
Nije dioda već mosfetovi. A to što ne radi najbolje, nemoj glavu guit: jesi kupio straj za rad i igru, ili da cijeli dan monitoraš temperaturu?
Valg je offline  
Staro 02.09.2008., 23:13   #8
ace_of_spades
ludi strojar
Moj komp

ace_of_spades's Avatar

To znači ništa ne utječe na daljnji rad kompa,znači nema brige,i da ne monitoram temperaturu cijeli dan,već me zanimalo u čemu je problem, a s obzirom da to ne utječe na rad,drugo me ne znaima.
svima i može
Staro 03.09.2008., 01:28   #9
Pippincro
Premium
Moj komp

Pippincro's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor ace_of_spades Pregled postova
To znači ništa ne utječe na daljnji rad kompa,znači nema brige,i da ne monitoram temperaturu cijeli dan,već me zanimalo u čemu je problem, a s obzirom da to ne utječe na rad,drugo me ne znaima.
svima i može
Ne utjece ako radi - velim na poslu je i previse takvih konfiguracija i sve imaju ovakve simptome a rade kako spada.

Tu i tamo se desi koji freeze, ali to je vec vezano uz nesto drugo (i rjesava se obicno brzim backup image-om OS).
Realno su prave senzore poceli stavljati na jezgre kod c2d (i par prehodnika), te paralelno amd s 64 procesorima i tu se vec mogu dobiti kakva-takva ocitanja ako izuzmemo brisbane jezgre, tu i tamo windsor kod amd-a....
Pippincro je offline  
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Zaključane teme

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno