![]() |
(riješeno) Temperatura skače
Pozdrav svima!
Naime,radi se o matičnoj ploči ECS-PM800-M2,stvar je u tome da preko everesta nemogu očitati temperaturu procesora jer stalno skače od 0 do 50 stupnjeva u čudnim razmacima,dok je temperatura čipseta stabilna,i da u biosu temperaturu proca mogu normalno očitati i sve ostalo.Pitanje je u čemu je problem?Bios je zadnji koji je izašao a proc je Celeron D 335 koji radi na 3.21. |
Možda cooler nije dobro nalegao na proc pa zato oscilira. Druga solucija je da si proc previše nakolkao. Stavi ga na default pa onda vidi šta se događa.
|
Ili everest troši LSD, ili ti je termalna dioda na matičnoj poludila od starosti...
Probaj "prstomjerom" po površini hladnjaka. Ugodna temperatura? Nema problema, ne obaziri se. :) |
problem kod te arhitekture i senzora na maticnoj, ista stvar na svim p4 konfama na poslu (mislim da su u pitanju foxconn maticne) .
Najblize po cemu ces odrediti temp. je u biosu i to od nekog senzora na maticnoj koji daje okolnu temp. |
Ma i na defaultu je skakala temperatura, ali evo u SiSoftware Sandra mi pokazuje temperaturu 50 stupnjeva,kaj je ok s obzirom na clock i stock kuler,ali svejedno ima neku ludu temperaturu koja skače stalno,i očitava neki CPU2,evo link pa pogledajte,obratiti pozornost na temperaturu CPU2 i na graf,snimano je u razmaku od 30 sekundi.
|
Kaj nitko nezna neko rješenje?A kako mogu provjeriti dal se radi o cpu diodi?Možda ju zamjeniti...
|
Nije dioda već mosfetovi. A to što ne radi najbolje, nemoj glavu guit: jesi kupio straj za rad i igru, ili da cijeli dan monitoraš temperaturu?
|
To znači ništa ne utječe na daljnji rad kompa,znači nema brige,i da ne monitoram temperaturu cijeli dan,već me zanimalo u čemu je problem, a s obzirom da to ne utječe na rad,drugo me ne znaima.
:fala: svima i može:amen: |
Citiraj:
Tu i tamo se desi koji freeze, ali to je vec vezano uz nesto drugo (i rjesava se obicno brzim backup image-om OS). Realno su prave senzore poceli stavljati na jezgre kod c2d (i par prehodnika), te paralelno amd s 64 procesorima i tu se vec mogu dobiti kakva-takva ocitanja ako izuzmemo brisbane jezgre, tu i tamo windsor kod amd-a.... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:09. |