PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   (riješeno) Temperatura skače (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=117759)

ace_of_spades 28.08.2008. 22:11

(riješeno) Temperatura skače

Pozdrav svima!

Naime,radi se o matičnoj ploči ECS-PM800-M2,stvar je u tome da preko everesta nemogu očitati temperaturu procesora jer stalno skače od 0 do 50 stupnjeva u čudnim razmacima,dok je temperatura čipseta stabilna,i da u biosu temperaturu proca mogu normalno očitati i sve ostalo.Pitanje je u čemu je problem?Bios je zadnji koji je izašao a proc je Celeron D 335 koji radi na 3.21.

coconut 29.08.2008. 07:51

Možda cooler nije dobro nalegao na proc pa zato oscilira. Druga solucija je da si proc previše nakolkao. Stavi ga na default pa onda vidi šta se događa.

Valg 30.08.2008. 01:29

Ili everest troši LSD, ili ti je termalna dioda na matičnoj poludila od starosti...

Probaj "prstomjerom" po površini hladnjaka. Ugodna temperatura? Nema problema, ne obaziri se. :)

Pippincro 30.08.2008. 01:47

problem kod te arhitekture i senzora na maticnoj, ista stvar na svim p4 konfama na poslu (mislim da su u pitanju foxconn maticne) .

Najblize po cemu ces odrediti temp. je u biosu i to od nekog senzora na maticnoj koji daje okolnu temp.

ace_of_spades 30.08.2008. 13:14

Ma i na defaultu je skakala temperatura, ali evo u SiSoftware Sandra mi pokazuje temperaturu 50 stupnjeva,kaj je ok s obzirom na clock i stock kuler,ali svejedno ima neku ludu temperaturu koja skače stalno,i očitava neki CPU2,evo link pa pogledajte,obratiti pozornost na temperaturu CPU2 i na graf,snimano je u razmaku od 30 sekundi.

ace_of_spades 02.09.2008. 16:39

Kaj nitko nezna neko rješenje?A kako mogu provjeriti dal se radi o cpu diodi?Možda ju zamjeniti...

Valg 02.09.2008. 16:45

Nije dioda već mosfetovi. A to što ne radi najbolje, nemoj glavu guit: jesi kupio straj za rad i igru, ili da cijeli dan monitoraš temperaturu?

ace_of_spades 02.09.2008. 23:13

To znači ništa ne utječe na daljnji rad kompa,znači nema brige,i da ne monitoram temperaturu cijeli dan,već me zanimalo u čemu je problem, a s obzirom da to ne utječe na rad,drugo me ne znaima.
:fala: svima i može:amen:

Pippincro 03.09.2008. 01:28

Citiraj:

Autor ace_of_spades (Post 1127246)
To znači ništa ne utječe na daljnji rad kompa,znači nema brige,i da ne monitoram temperaturu cijeli dan,već me zanimalo u čemu je problem, a s obzirom da to ne utječe na rad,drugo me ne znaima.
:fala: svima i može:amen:

Ne utjece ako radi - velim na poslu je i previse takvih konfiguracija i sve imaju ovakve simptome a rade kako spada.

Tu i tamo se desi koji freeze, ali to je vec vezano uz nesto drugo (i rjesava se obicno brzim backup image-om OS).
Realno su prave senzore poceli stavljati na jezgre kod c2d (i par prehodnika), te paralelno amd s 64 procesorima i tu se vec mogu dobiti kakva-takva ocitanja ako izuzmemo brisbane jezgre, tu i tamo windsor kod amd-a....

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:09.