|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Slanje Seagate diska proizvodjacu
Za disk nemam racun, ali je u jamstvu proizvodjaca jos 2 godine. Kako se radi o 200GB kojih se nisam spreman tek tako odreci, prijavio sam kvar na www.seagate.com i dobio adresu gdje da posaljem. Zanima me kojom sluzbom da saljem, na ciji trosak i sto sa carinom kada mi stigne novi disk? Da li je netko vec slao ovako diskove u Seagate? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Šalješ čim oćeš... Troškovi su tovoji u smjeru tamo a nihovi u smjeru amo - kolko ja znam... Carinu ne plaćaš jer ne kupuješ ništa...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
Ovako bi se moglo vise ljudi skupiti pa poslati svoje pokvarene diskove. Sjecam se da su neki ducani davali samo 1god garancije iako je proizvodjac dao 3god. Vise ljudi, vise diskova, podijelimo trosak transporta ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Ima vec par forumasa koji su slali diskokove seagateu. Pogledja malo po forumu (search). Svi su dobiijali nove diskove istog ili većeg kapaciteta ukoliko se defektni disk vise nije proizvodio.
![]() |
#5 | |
Beskorisna bitanga...
|
Citiraj:
![]() Nisam siguran da ovo grupno slanje uopće ide jer neznam kako oni šalju povrat ali možeš pitati, problem je na koju adresu će poslati to... ![]() Inače neznam baš kolko je to uopće jeftinije s obzirom da se slanje pošte naplaćuje po težini...
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
Cijena transporta je cca 450kn ![]() Totalno neisplativo... Što mi sad preostaje? Imam Elkotech, Asbis i eSys kao moguće uvoznike, provjeriti s njima (prema serijskom broju) da li je od njih kupljen disk i njima ga poslati na "servis"? Zadnje izmijenjeno od: mdodig. 30.04.2008. u 10:07. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||||
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Nema veze, racun ti netreba ako saljes Seagateu. Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
||||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
Nisam nezahvalan, ali mogao si mi i napisati detalje, pa da ja nakon sto mi dodje disk prenesem iskustvo i proceduru na forum koje moze ici u sticky? |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
To mi potpuno odgovara. Da li je potrebno neke posebne papire nabavljat jer šaljem ipak izvan RH? A kod preuzimanja pošiljke, ima li kakvog poreza i carine (valjda je carina 0%)? Plaća li zaista Seagate sve troškove slanja diska nazad u RH? Strah me da mi posalju disk a onda da mi dodje racun 300-400kn raznih gluposti. Radije onda kupim novi disk. Zadnje izmijenjeno od: mdodig. 30.04.2008. u 11:59. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Beerman
Datum registracije: Aug 2007
|
www.posta.hr izracun cijene slanja pošiljki ovisno o težini pogledaj da pošalješ kao pismo a ne paket (za manju tezinu jeftinije) kakav dhl, fedex i ostale gluposti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Ne, to ti naprave na posti (stave neku zelenu naljepnicu s carinskom deklaracijom na kojoj ce pisati Hard disk). Citiraj:
Ja se jedino bojim da neces dobiti novi disk, vec neki iz "Seagate certified repaired" serije. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Beskorisna bitanga...
|
Nebitno kolko ja znam iskustva korisnika sa refurbished diskovima nisu uopće ništa lošija nego sa novim... A ionako nemože utjecati na to kaj će dobiti.. ![]()
![]() |
#15 | |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
@mdodig, a ko je meni davao upute? Jbga, citao sam sto pise na RMA formularu, isprintanu adresu naljepio na paket (tako oni traze) i poslao. Nakon 3 tjedna stigao mi disk DHL-om na kucnu adresu bez ikakvih placanja. ![]() Kad pogledam, jednostavnije nemoze biti. Neznam sta vam treba, da netko drugi sve obavi. ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() Upravo citam njihov pack.pdf (uputstva za pakiranje) i sve piše unutra. Nabavit cu izgleda i kartonsku kutiju u kojoj ibm salje svoje diskove, tako da bi tako zapakiran disk trebao prezivit pad sa nebodera ![]() Nije mi bitno 50gb vise, samo da dodje ispravan disk. Koliko traje garancija za taj "novi" koji mi stigne? Do isteka prve ili novih 5 god? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Neradnik
Datum registracije: Feb 2006
|
Meni garancija traje do isteka prve , jos cca 2.5 god ![]() |
![]() |
![]() |
|