|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Da li se netko sjetio...
da napravi programcic kojim bi se moglo izracunati potrosnja struje?? ![]() Da li ima tako nesto na netu? Onako neki mali user friendly programcic u koji bi upisao onih 6 brojeva s HEPovog sata i on bi mi izracunao koliko je to kuna + pdv??? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Tlacitelj i neznalica
Datum registracije: Dec 2003
|
Vidis vidis nisi ti niti lud,bas mi je neki dan stari predlozio da bi mogli sami ocitavati struju... Ajde daj stvarno zna li netko da li ima tako nesto...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Ima, zove se Excel. Prije par godina sam takav programčić napravio za HP48 kalkulator, u ono doba je zbog načina tarifiranja bilo prilično zaguljeno složiti algoritam koji korektno računa utrošak para. Sve što ti treba je jedno polje za unos stanja brojila i jedno koje sadrži formulu za izračun,prema sadašnjem tarifnom sustavu. Kako je današnji "tarifarnik" jednostavniji od prošlog, mislim da bi se to dalo složiti za cca 1h igranja u Excelu.
![]() |
#4 |
Ovo ispod nisam ja! :)
Datum registracije: Sep 2002
|
Imaš višu (VT) i nižu (NT) tarifu. To vjerojatno znaš. Svaki mjesec izračunaj razliku potrošnje obaju tarifa i primijeni slijedeću jednadžbu: razlika VT×0,71 = potrošnja više tarife u kunama (PDV već uračunat) razlika NT×0,37 = potrošnja niže tarife u kunama (PDV već uračunat) Kad si te vrijednosti dobio, tome dodaj 18,30kn (obavezni mjesečni dodatak) i to je to. Veličine su ti provjerene, jer ja tako računam godinama. Znaju se promijeniti, ali trenutno važe gore navedene. Ostaje ti samo uplatiti cifru. Nadam se da ti neće izlaziti puno. Aj...
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]() Ma ja sam, da budem iskren - LIJEN! ![]() Zato sam i poslao post, mislim ako vec ima kakav probramcic u VisualBasicu, studiu ili sta vec, gdje bi ja samo upisao "ocitano stanje" i da mi on kaze koliko trebam platiti i to je to! ![]() Ma znam - pravi sam Amer ![]() Pa ako netko ima link ili jos bolje programcic moze mi poslati na PM! ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
LOL Zbilja si Amer, i to minimalno u 4. koljenu. Dohvati se digitrona ![]()
![]() |
#7 |
Ovo ispod nisam ja! :)
|
Pa si toliko lijen da ti je problem oduzeti par brojeva i pomnožiti jednom mjesečno?! Onda zanemari šta sam ti napisao i plaćaj kao dosad! Jel' ti možda treba netko doć odnijet uplatnicu i platit umjesto tebe?!
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |