|
![]() |
#1 |
Banned, vrhunski bezobrazluk
Datum registracije: Jan 2008
|
![]() Pozdrav! Imam Vistu Home Premium. Hard ima 120 GB, s time da postoji manja particija na kojoj je nasnimljena Vista tako da je hard od 110 GB. Naime imam predinstaliranu Vistu na notebook-u. Svako tolko imam sve manje prostora i to po nekoliko GB da bih sada imao 60 GB. Svaki dan sve manje GB... Pretpostavljam da Vista radi neke back-up-ove ili nešto toga tipa... Ima li tko kakvo objašnjenje? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
Jesi provjerio da nisi nesto pokupio kakvu gamad?Ili je problem u system restore ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Night shift
Datum registracije: Jul 2002
|
Vjerojatno je system restore. Obično uzme oko 15% prostora, a najviše uzme Volume Snapshot Service koja je neka vrst backupa. Odi u command prompt (moraš imat admin. prava) i upiši:vssadmin list shadowstorage Pokazat će koliko System Restore zauzima mjesta i koliko je dopušteni maksimum. Da bi to reducirao trebaš upisati komandu: vssadmin resize shadowstorage /on=[OnVolumeSpec:] /for=[ForVolumeSpec:] /maxsize=[MaxSizeSpec:] Primjer:vssadmin resize shadowstorage /On=C: /For=C: /Maxsize=1GB Znači na C particiji maksimalno je dopušteno 1GB za SystemRestore. Naravno možeš i obrisati restore points koristeći Disk Cleanup, ali opet će se nagomilati tako da je bolje odrediti maksimum prostora za System Restore. Također provjeri C:\ProgramData\Microsoft\Search i vidi je se tamo da izbrisati nešto. Možeš probat i CCleaner
"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again." --uoɥʇʎd ʎʇuoɯ-- |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Provjeri kolka ti je virtualna memorija i postavi fiksne vrijednosti iste.
Lenovo LOQ 15AHP9 83DX || AMD Ryzen 5 8645HS / 16GB DDR5 / Micron M.2 2242 1TB / nVidia Geforce RTX 4050 / Windows 11 Pro Lenovo Thinkpad L15 Gen 1 || Intel Core i5 10210U / 16GB DDR4 / WD SN730 256GB / Intel UHD / Fedora Workstation 42 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
|
![]() Probao sam upisati naredbu da pokaže koliko je zauzeo memorije taj System Restore za koji mislim da je kriv za to sve... ali mi je javilo da nemam admin prava... kako da ih imam? Zadnje izmijenjeno od: Klodovik. 24.01.2008. u 09:54. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Night shift
|
Citiraj:
Znači prvo odi u Control Panel->Administrative Tools -> Computer Management, klik na Continue i otvori Local Users and Groups. Odi na Users i s desne strane ćeš vidjeti sve račune kreirane na tvom kompu. Odaberi Administratora, desni klik za otvaranje izbornika i odaberi Properties. Makni kvačicu sa "Account Is Disabled" i klikni OK. Zatim restartaj komp i sad ćeš imat pristup administratorskom računu.
"NOBODY expects the Spanish Inquisition! Our chief weapon is surprise...surprise and fear...fear and surprise.... Our two weapons are fear and surprise...and ruthless efficiency.... Our *three* weapons are fear, surprise, and ruthless efficiency...and an almost fanatical devotion to the Pope.... Our *four*...no... *Amongst* our weapons.... Amongst our weaponry...are such elements as fear, surprise.... I'll come in again." --uoɥʇʎd ʎʇuoɯ-- |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Registered User
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Bolje je ne iskljucivat... Iskljucivao sam ja 3 puta zato kaj me je davilo 5 giga harda i 5 puta sam morao reinstalirat windowse jer ništ nije palilo... Evo sad nisam bio isključio i pogodi šta, palim komp, piše part of registry missing, ubacim dvd Windowsa unutra i restore/repair i sve ko novo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Night shift
|
Baš čudno da nema Local Users and Groups. Nažalost imam instaliran samo XP,a frend je maknuo Vistu sa laptopa, imao je previše zafrkancije pa nemam gdje pogledat. Nego ako si administrator možeš probati i run as... pa tako otvorit command prompt.
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
na C particiji (vista hp 64) u par sati je od 20 gb ostalo 5 gb slobodno , bio sam prebacivo failove sa drugog kompa na particiju E , 15 bg zauzimaju vidljivi folderi na C , 7 gb system restor , 3 gb virtual memory , programi su na D , ostalo je na E , C je 50 gb samo za vistu , za šta je ošlo 15 gb , lampica od harda ( samsung 500 gb )non stop se pali |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
|
Imam slobodno 65 GB od 120, s time da sam realno zauzeo 16 GB, to bi značilo da mi je pojedeno nekih 30-ak GB što i nije baš malo... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
|
![]() Ima li još netko kakvu ideju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Instalacija SP1?
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|