|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
Tagan 480W ili Enermax 460W
Namjeravam uzeti jedno od ta dva, ali se dvojim što. Želio bih da ako je moguće da mi napajanje traje 2 god.bez kupnje jačega uzimajući u obzir nove procesore i grafe koji se trebaju pojaviti i max.1GB memorije. Ne znam da li uzeti Tagan koji je novi na tržištu ili dokazani Enermax. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
ko sto si mogo 100 puta cut na forumu, ni s jednim ni s drugim neces pogrijesit. a sto se tice trajnosti (te 2 godine), nebi bas se kladio na to. uostalom, napajanje ce tolko trajati, pa ako ce trebat tih 460-480W ce pogonit graficku, a za ostale komponente ces kupit drugo napajanje ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Ako ti je tišina bitna, mislim da je Tagan nešto tiši. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Tagan je nešto tiši, a ener ima malo bolje voltaže, čitao negdje vani na reviewu.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
...
Datum registracije: Aug 2003
|
Re: Tagan 480W ili Enermax 460W
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Pa Tagan nije tak loš... Ali je potrebno obratiti pažnju pri kupnji napajanja na konektor koji ide u matičnu zbog buduće nadogradnje. Tagan ima 25 na 20 pinski nastavak koji ipak danas-sutra garantira bezbolan prelazak na novu platformu. Tih je ali onda moraš imati i bolje ventilirano kućište... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
(°_°)
|
Citiraj:
a ako i ne, nekom ce kad tad riknut novi JNC BTX, pa samo odcvikas konektor i stavis na svog ![]()
![]() |
![]() |
#8 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Tagan ima sa 25 na 20 pinski...mi sad koristimo 20-pinski. Kad ubodeš novu ploču samo fino odspojiš taj 20 pinski i uštekaš ori-điđi 25 pinski. A ti bi sa sadašnjim konektorima dakle morao brikati sa 20 na 25 pinski ako bi htio uštekati u noviju ploču ![]() I svako takvo brikanje ti donosi gubitke, veće prijelazne otpore itd... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
(°_°)
|
sorry, zajeb. mislio sam da sada koristimo 25 a da ce doc 20. (znas ono, teznja k pojednostavljenju ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Odlučio sam kupiti Tagan 480W. Uglavnom zbog tog adaptera 20 na 25 i 20W razlike ako to uopće šta znači. Nadam se da sam dobro odlučio jer ako nešto pođe po zlu npr. da mi skuri mobo, proc, grafu(9700bba) ili samo jedno od toga bolje da me nema.: axeman : Jel netko zna ako mi se tako nešto dogodi jel mogu nadoknaditi štetu ako mi uništi komponente koje nisu kupljene u Linksu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2002
|
Citiraj:
Nijedna garancija to ne pokriva. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Lijepo osiguraj komp u nakoj osiguravajućoj tvrtki na sve vrste rikavanja, pa ak nekaj rikne (namjerno) bit će para. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
A da ja pitam ljude u Linksu neka oni stave Tagan480W u "pogon" u svoju konfu koja je otprilike ista ili slična mojoj pa da se vidi jel to štima. Ne bi želio da kupim napajanje i onda da mi sprži dijelove konfa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Ex-Gastarbajter
|
Ma neće ti Tagan niš spržit, nešto drugo te onda zeza. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Ekspert iz sjene ...
|
Citiraj:
![]() Gledaj .... Tagan, Enermax, itd. svi imaju manje/više iste šanse da unište komponente. Ja sam nedavno pizdil na Tagan - na kraju se ispostavilo da je ploča krepala ![]() Pogledaj malko sig - to sve pokreče Tagan i još se nije niti oznojil ![]() Napajanje je krepalu jedanput - novo sam dobio nakon 2 dana ( dečki nisu mogli vjerovat da sam spizidl Tagan-a ![]() Inače - Denis@Links je malko " prošnjofal " koliko se Tagani kvare - tek toliko da mi može spustiti kad skontam da napajanje nije ništa krivo. Greške postoje u 1-3% napajanja. Nije loše ![]() Velim ... moguće je da krepa - ali je mogučnost vrlo mala, gotovo zanemariva - no to vrijedi kod svih vrhunskih napajanja. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
doktor, trekkie, amd-ovac
|
Paske za tagana...that must mean something Koliko je "tiho"?Dal ga se moze cuti? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|