Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 04.01.2008., 18:14   #1
Locutus of Borg
Premium

Locutus of Borg's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
MB / grafa / nesto trece problem...

sorry na duzem postu..

nakon sastavljanja stroja, dizanja "prozora" i instalacije drivera za grafu vidjeh cudan problem... ona sjena od welcome (kod bootanja) je crvenkasta, linkovi na Bug On Line su plavi, kao i rijeci "akcija" u vemil .xls cjeniku (trebaju biti crveni)...

slijedeca stvar je bila rusenje zadnjeg NFS-a (pro street), pa sam zamijenio Codegena od 400W (dosao sa kucistem) sa Fortron BS (isto 400W), jer se dosta grijao... rusenje se nastavilo, ali ne tako cesto i uz jednu razliku, napajanje je hladno (nije preoptereceno, inace bi se grijalo)...
memtest86+ sam "vrtio" cca 12 sati, kao i prime95, bez gresaka... 3Dmark06 "vrtio" "cijelo popodne", cca 6sati, nista od rusenja...

probao razlicite verzije drivera za grafu i maticnu, 3 razlicite verzije windowsa, crvena sjena do welcome je ostala, kao i plavi linkovi...
nadogradio sam BIOS maticne, s njim sam izgubio 4-5 FPS u nfs, vratio backup biosa, pa "se vratila brzina", ali vise se nece probudit iz stand-by-a (S3, zavrte se diskovi i przilica pocne trazit medij, ali nista od slike na monitoru, i ne reagira na tipkovnicu, pali samo gasenje na napajanju)...

rusenje koje sam spomenuo, na monitoru dobijem "No signal", i ne reagira na tipkovnicu, vec je potreban hard-reset, everest kaze da nije bilo BSOD-a...
temperature su normalne, GPU do 45-46 C, jezgre proca takodjer oko 45 (nakon rusenja)...

konfa je:
gigabyte GA-M57SLI-S4
athlon x2 4200+ winsdor
2x 1GB Kingmax 800MHz
Powercolor Radeon HD 2600 pro
Hitachi 160GB sata + WD 40 GB pata
LG dvd rekorder (light scribe ako sto ima veze)
Fortron BlueStorm 400W

gdje da dalje trazim problem i kako...
nisam u mogucnosti provjeriti komponenete u drugom racunalu, sve je pod garancijom pa bih htio imat cvrst dokaz za reklamaciju (da ne cekam dok oni testiraju i sl)...
Locutus of Borg je offline   Reply With Quote
Staro 04.01.2008., 18:17   #2
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Mislim da su ti ploča i grafa neprijateljski raspoložene vidio sam da je već par ljudi imalo problema s novim Atijima i starijim nvidija AM2 pločama, ja bi ti preporučio da probaš s nekom nvidija grafom prije nego ideš dalje tražiti krivca...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 04.01.2008., 18:23   #3
Locutus of Borg
Premium

Locutus of Borg's Avatar

ne bi li novi BIOS trebao to popraviti onda?
zaboravio sam napisat da je ploca rev. 2.0 (sto god to znacilo)...
Staro 04.01.2008., 18:26   #4
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Hmm neznam probaj ali kolko znam više ljudi je bilo s najnovijim BIOSima opremljeno u startu i nije im pomoglo ali probaj svakako pa vidi, neki problem je očisto sa adresiranjem između ATi čipova na grafi za zvuk preko DVIa i čipseta, sad dal je problem u samom čipsetu ili zvvučnoj ili nečem trećem ti nebi znao reći morrat ćeš čekati da se neko od njih javi ko je to imao ja imam nvidia + nvidia i to stariju ploču pa nemam kod sebe taj problem da bi to mogao iz prve ruke reć išta o tome...
Staro 04.01.2008., 18:30   #5
Locutus of Borg
Premium

Locutus of Borg's Avatar

ja sam stavljao novi BIOS, pa sam izgubio na brzini, a problem je ostao, pa sam vratio stari (sa @bios-om od gigabytea sam prije promjena napravio backup starog)...
Staro 04.01.2008., 18:41   #6
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

A ništa velim probaj s drugom grafom, eventualno flashati grafu...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno