PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   MB / grafa / nesto trece problem... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=93622)

Locutus of Borg 04.01.2008. 18:14

MB / grafa / nesto trece problem...

sorry na duzem postu..

nakon sastavljanja stroja, dizanja "prozora" i instalacije drivera za grafu vidjeh cudan problem... ona sjena od welcome (kod bootanja) je crvenkasta, linkovi na Bug On Line su plavi, kao i rijeci "akcija" u vemil .xls cjeniku (trebaju biti crveni)...

slijedeca stvar je bila rusenje zadnjeg NFS-a (pro street), pa sam zamijenio Codegena od 400W (dosao sa kucistem) sa Fortron BS (isto 400W), jer se dosta grijao... rusenje se nastavilo, ali ne tako cesto i uz jednu razliku, napajanje je hladno (nije preoptereceno, inace bi se grijalo)...
memtest86+ sam "vrtio" cca 12 sati, kao i prime95, bez gresaka... 3Dmark06 "vrtio" "cijelo popodne", cca 6sati, nista od rusenja...

probao razlicite verzije drivera za grafu i maticnu, 3 razlicite verzije windowsa, crvena sjena do welcome je ostala, kao i plavi linkovi...
nadogradio sam BIOS maticne, s njim sam izgubio 4-5 FPS u nfs, vratio backup biosa, pa "se vratila brzina", ali vise se nece probudit iz stand-by-a (S3, zavrte se diskovi i przilica pocne trazit medij, ali nista od slike na monitoru, i ne reagira na tipkovnicu, pali samo gasenje na napajanju)...

rusenje koje sam spomenuo, na monitoru dobijem "No signal", i ne reagira na tipkovnicu, vec je potreban hard-reset, everest kaze da nije bilo BSOD-a...
temperature su normalne, GPU do 45-46 C, jezgre proca takodjer oko 45 (nakon rusenja)...

konfa je:
gigabyte GA-M57SLI-S4
athlon x2 4200+ winsdor
2x 1GB Kingmax 800MHz
Powercolor Radeon HD 2600 pro
Hitachi 160GB sata + WD 40 GB pata
LG dvd rekorder (light scribe ako sto ima veze)
Fortron BlueStorm 400W

gdje da dalje trazim problem i kako...
nisam u mogucnosti provjeriti komponenete u drugom racunalu, sve je pod garancijom pa bih htio imat cvrst dokaz za reklamaciju (da ne cekam dok oni testiraju i sl)...

yedwy 04.01.2008. 18:17

Mislim da su ti ploča i grafa neprijateljski raspoložene vidio sam da je već par ljudi imalo problema s novim Atijima i starijim nvidija AM2 pločama, ja bi ti preporučio da probaš s nekom nvidija grafom prije nego ideš dalje tražiti krivca...

Locutus of Borg 04.01.2008. 18:23

ne bi li novi BIOS trebao to popraviti onda?
zaboravio sam napisat da je ploca rev. 2.0 (sto god to znacilo)...

yedwy 04.01.2008. 18:26

Hmm neznam probaj ali kolko znam više ljudi je bilo s najnovijim BIOSima opremljeno u startu i nije im pomoglo ali probaj svakako pa vidi, neki problem je očisto sa adresiranjem između ATi čipova na grafi za zvuk preko DVIa i čipseta, sad dal je problem u samom čipsetu ili zvvučnoj ili nečem trećem ti nebi znao reći morrat ćeš čekati da se neko od njih javi ko je to imao ja imam nvidia + nvidia i to stariju ploču pa nemam kod sebe taj problem da bi to mogao iz prve ruke reć išta o tome...

Locutus of Borg 04.01.2008. 18:30

ja sam stavljao novi BIOS, pa sam izgubio na brzini, a problem je ostao, pa sam vratio stari (sa @bios-om od gigabytea sam prije promjena napravio backup starog)...

yedwy 04.01.2008. 18:41

A ništa velim probaj s drugom grafom, eventualno flashati grafu...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:02.